به گزارش خبرنگار ایرنا ، پس از ورود نارنگی پیش رس مازندران به بازار از اواسط شهریور ماه ، جنب و جوش دلالان برای خرید ارقام مختلف نارنگی از باغداران شدت گرفت . دلالان تلاش دارند تا با خرید نارنگی دیررس از باغداران ، آنها را رنگ زدایی کرده و به قیمت نارنگی نوبرانه در بازار به فروش برسانند.
باغداران نیز تجربه بازار گردانی دلالان را هنگام برداشت انبوه محصول طی سال های گذشته و کاهش مداوم قیمت آن در ذهن دارند و به همین دلیل هم گاهی مغلوب فریب آنها می شوند و نارنگی دیررس را می فروشند و دلالان نیز با رنگ زدایی از این نارنگی ها ، آنها را به عنوان نارنگی نوبرانه شمال با قیمت گزاف وارد بازار می کنند.
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی مازندران روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به باغداران هشدار داد که مراقب فعالیت دلالان برای خرید نارنگی های دیررس به توسل به روش های مختلف و فریبکارانه باشند.
ابراهیم قربان نژاد از باغداران خواست در فروش محصول نارنگی به هیچ عنوان عجله نکنند و اجازه بدهند تا محصول روی درخت رسیده و رنگ عوض کند.
وی گفت : باغداران از هیاهو برخی واسطه ها و دلالان در باره کاهش قیمت در بازار هراس نداشته باشند ، چون گذشته از این که این گونه ادعاها هیچ گونه پایه و اساسی ندارد و هر ساله برای خرید دسترنج باغداران مستمسک قرار می گیرد ، در عین حال باعث ورود محصول بی کیفیت به بازار توسط دلالان و از بین رفتن اعتماد بازار نسبت به مرکبات استان می شود.
قربان نژاد افزود : اگر محصول نارنگی و پرتقال بی کیفیت و غیر شیرین وارد بازار شود، مردم نسبت به مصرف محصولات کیفی هم مردد می شوند ، موضوعی که اکنون در بازار نارنگی زود رس مازندران اتفاق افتاده است.
وی گفت : برداشت زودهنگام و ورود بیش از حد نارنگی هایی که هنوز به قند کافی نرسیده سبب شد تا بازار این محصول دچار رکود شود.
او افزود : بررسی ها نیز نشان می دهد که برخی از نارنگی های عرضه شده در بازار سبززدایی شده است و این امر سبب کاهش تقاضا واقعی می شود.
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر این نکته که نارنگی های زودرس دارای رنگ کاملا سبز هستند و مزه ترش دارند، گفت : اگر نارنگی های عرضه شده در بازار به رنگ سبز نباشد، نشانه انجام عملیات سبز زدایی با هدف فریب دادن شهروندان است و نباید از این میوه استفاده کرد.
وی به ایجاد آشفتگی در بازار نارنگی استان طی روزهای اخیر اشاره کرد و توضیح داد : نارنگی های زودرس سر باغ به قیمت ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان قیمت می خورد که این قیمت با توجه به هزینه باغدار به صرفه نیست ، ولی از سوی دیگر همین نارنگی ها اکنون آماده فروش در میادین میوه و تره بار ساری با قیمت سه هزار تومان مشتری ندارد و این وضعیت از بی اعتمادی نسبت به مرکبات استان ناشی می شود که محصول فریبکاری دلالان و تن دادن باغداران به فریب آنها است.
قربان نژاد گفت : باغداران در برداشت و عرضه محصول خود عجله نکنند و فریب دلالان را نخورند و تا زمانی که مرکبات به قند کافی نرسیده است از فروش محصولات باغ خودداری کنند چون فروش محصول کال که هنوز به قندش کامل نشده نتیجه ای جز ایجاد رکود در بازار مرکبات استان و بی اعتمادی مصرف کنندگان نخواهد داشت.
پیشبینی رونق برای بازار مرکبات
این کارشناس کشاورزی مازندران افزود : گزارش ها نشان می دهد که دلالان به بهانه شیوع مگس مدیترانه ای و ادعای آفت زدگی محصول و از طرفی افزایش تولید و نبود بازار ، محصولات باغ مرکبات را یکجا از باغدار با قیمت پائین می خرند و این روش خرید و در ادامه با سبززدایی ،بازار تولید کنندگان را به شدت ضربه می زند.
وی گفت: در سال های اخیر به تولید و فروش بویژه صادرات محصولات باغی مازندران توجه جدی شده است ،چراکه وجود ظرفیت ۱.۵ میلیون تنی سردخانه ها، سورتینگ و انبارهای فنی استان نیز نشانه توانایی استان در ذخیره سازی و نگهداری محصولات کشاورزی برای تنظیم بازار و قیمت محصولات است.
قربان نژاد خطاب به باغداران گفت : امسال استانداری مازندران به همراه دستگاه های متولی برنامه هایی را برای حفظ منافع تولید کنندگان و کوتاه کردن دست دلالان طراحی کرده اند که در صورت خویشتنداری باغداران و گرفتار نشدنشان در چرخه رقابت برای فروش فوری محصول ، تا حدود زیادی رونق بازار مرکبات استان را در پی خواهد داشت.
نارنگی و پرتقال مهم ترین میوه باغ های مازندران هستند که بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت و روانه بازار می شود. در میان نارنگی ها ارقام ایواساکی، میاگاوا ،اکتیو و هوشیموتو که باغداران مازندرانی آنها را با نام کلی " نارنگی ژاپنی " می شناسند ، زودرس محسوب می شوند و به طور معمول برداشت آنها از دهه دوم شهریور آغاز می شود.
طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از ۱۱۰ هزار هکتار باغ مرکبات استان ، ۲۵هزار هکتار نارنگی است که پنج هزار هکتار آن را ارقام مختلف زودرس تشکیل می دهد.
نظر شما