به گزارش ایرنا، مهدی حسینینژاد روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به پرداخت تسهیلات برای صادرکنندگان افزود: مشکلی بزرگتر از ۳۱ شهریورماه برای واحدهایی که رفع تعهد ارزی نکردند، پیش می آید و طبق بخشنامه بانک مرکزی کارت بازرگانی افرادی که رفع تعهد انجام ندادند، تعلیق میشود.
وی اظهار داشت: استان کرمان با عمده صادرات پاییزی به واسطه خرما و پسته بیشترین آسیب را از بخشنامه بانک مرکزی میبیند و میزان رفع تعهد ارزی این استان ۴۰۰ میلیون دلار است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: استان کرمان دارای ۴.۸ دهم صادرات کشور، میزان ۴۳۰ میلیون دلار رفع تعهد ارزی نکردند که باید با شیبی ملایم دنبال شود.
وی بیان داشت: از روز ۳۱ شهریور ۵۰ کارت بازرگانی با سیاست بانک مرکزی، به علت رعایتنکردن تعهد ارزی سال ۹۷ و ۹۸ غیرفعال میشوند.
حسینینژاد افزود: عملکرد ما در توسعه صادرات با بخشنامه بانک مرکزی تناقض دارد و در مسیر اداری چالش هایی وجود دارد لذا باید در شوراهای استانی با نگاه کارشناسی پیگیری شود که صادرکنندگان با شیب ملایم تعهد ارزی خود را تصویه کنند.
وی با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت برای زیرساخت و افزایش صادرات مشوقهایی پیشنهاد داده گفت: کمک سود تسهیلات و کمک بلاعوض از محل این سازمان به پنج پیشنهاد ازجمله کمک به تقویت نمایشگاهها و صادرات به کشورهای هدف و کنسرسیوم صادراتی و تقویت زیرساخت خرما ارائه میشود.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: بدون ارز نمیتوان کشور را اداره کرد و از طرفی باید پشتیبان صادرکنندگان و بخش خصوصی باشیم که در این زمینه مشوقهایی باید قرار دهیم.
نظر شما