جعفر علیزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بذر مورد نیاز کشاورزان از انواع هیبرید وارداتی، برای کشت کلزا تأمین شده و مشکلی در زمینه بذر مناسب وجود ندارد.
وی بیان اینکه کشت کلزا از ۱۵ شهریور آغاز شده و تا پنجم مهرماه سال جاری ادامه دارد، افزود: سهمیه ابلاغی مهاباد جهت کشت کلزا ۱۵۰ هکتار بوده که تاکنون حدود ۳۰ هکتار آن زیر کشت محصول کلزا رفته است.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مهاباد بیان کرد: همچنین به ازای هر هکتار کشت کلزا، سه کیسه کود محلول مناسب با مراحل رشد کلزا بهصورت رایگان تأمین و تحویل کشاورزان خواهد شد.
علیزاده اضافه کرد: همچنین کودهای یارانهای به اندازه نیاز طول دوره رشد نیز از هماکنون با قیمت یارانه ای در اختیار کلزاکاران قرار میگیرد و تسهیلات بانکی ۶۰ میلیون ریالی، برای هر هکتار در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص قیمت خرید تضمینی کلزا گفت: برای سال زراعی آینده قیمت تضمینی هر کیلوگرم کلزا ۹۰ هزار ریال از سوی جهادکشاورزی پیشنهاد شده اما تاکنون این قیمت در شورای عالی اقتصاد تایید نشده است.
علیزاده ادامه داد: در سال زراعی جاری در مجموع ۹۴ هکتار از زمین این شهرستان زیر کشت دانه روغنی کلزا رفت که ۱۳ هکتار آن در اثر عوامل جوی از جمله سرمازدگی و تگرگ خسارت وارد شد و در مجموع بیش از ۸۹ تن کلزا در این شهرستان برداشت شد.
وی افزود: کشاورزان با توجه به خشکسالیهای پی در پی، کمبود آب و تغییر شرایط اقلیمی و کمک به روند احیای دریاچه ارومیه، باید به سمت کشتهای استراتژیک با آببری کم حرکت کنند که یکی از این محصولات دانههای روغنی از جمله کلزا است.
کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور میشود و ترویج آن طی سالهای اخیر تدبیری از سوی مسوولان برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی آذربایجانغربی بوده است.
نظر شما