به گزارش روز شنبه ایرنا، نماینده ولی فقیه در روسیه در واکنش به این که فلسفه وجودی مرکز اسلامی مسکو چیست، اظهار داشت: مراکز اسلامی خارج از کشور مراکز شناخته شده ای هستند. ما در آلمان مرکز اسلامی هامبورگ و در لندن مرکز اسلامی لندن را داریم. مراکز اسلامی در کشورهای مختلف فعالند و فعالیت می کنند.
وی گفت: مرکز اسلامی مسکو، تقریبا با تفاوت هایی به مراکز اسلامی در دیگر کشورها شباهت دارد. در آن فعالیت های مذهبی باتوجه به اصول مذهب شیعه انجام می گیرد و به مناسبت های مذهبی مراسم هایی در ان برگزار می شود.پاسخگویی به نیازهای مسلمانان و شیعیان از وظایف اصلی مرکز اسلامی مسکو است.
وی ادامه داد: در اینجا (روسیه) باتوجه به جمعیت قابل توجه مسلمانان و مخصوصا شیعیان، بویژه افرادی که علاقه بسیار زیاد به مقام معظم رهبری دارند و مقلد ایشان هستند تقاضا این بود که مرکز اسلامی و دفتری تاسیس شود که هم بتواند محلی برای تجمع شیعیان باشد و هم پاسخگوی نیازهای شیعیان باشد.
رییس مرکز اسلامی مسکو خاطرنشان کرد: وجود مرکز اسلامی در مسکو، فرصت بسیار مهمی را در روسیه ایجاد می کند تا حضور داشته باشیم.
اکبری جدی ازجمله به امکان علاقه مندی افرادی از کلیسای ارتدوکس روسیه و روشنفکران روس برای مطالعه در مورد دین اسلام اشاره کرد که فرصتی را ایجاد می کرد و با توجه به استقبال از آن، مرکز اسلامی مسکو شکل گرفت.
کار کردن در روسیه مانند رانندگی در اتوبان یخ زده است
اکبری جدی در مورد فعالیت در مسکو گفت: کار کردن در روسیه مانند رانندگی در اتوبانی است که کف آن یخ زده است. می توانیم در آن رانندگی کنیم چرا که در اتوبان هستیم اما کف این اتوبان یخ زده بنابراین باید مراقب باشیم.
وی با بیان اینکه روسیه کشور خاصی است و مقررات و نگاه امنیتی خود را دارد، گفت: این گونه نیست که چون اتوبان باز است بنابراین بتوانیم با هر سرعتی حرکت کنیم.
وی ادامه داد: بله فضا هست اما این نکات هم وجود دارد و باید با دقت کار کرد و با شناخت محیط رانندگی کرد.من همیشه به دوستانی که می خواهند به روسیه بیایند و کار کنند گفته ام روسیه فرصتی تاریخی برای ما در همه حوزه هاست.
رئیس مرکز اسلامی مسکو گفت: هیچگاه سراغ ندارم که مناسبات دو کشور ایران و روسیه تا این اندازه در مسائل مختلف به هم نزدیک باشد و مجبور بشوند یا بخواهند با یکدیگر کار کنند.
وی با بیان اینکه دو کشور دوران جدیدی را شروع کرده اند، اظهار داشت: در ایران سابقه جمهوری اسلامی وجود نداشته و ۴۰ سال است که نظام جمهوری اسلامی را تجربه می کنیم.
نماینده ولی فقیه در روسیه خاطرنشان کرد: روسیه جدید هم روسیه تزاری یا شوروی نیست. ایران هم ایران دوره ساسانی یا شاهنشاهی نیست. نظامی که بر اساس انقلاب اسلامی بوجود آمده با یک دمکراسی خاص و مردمسالاری دینی تعریف شده است.
وی افزود: در دوره جدید تاریخی، در حال کسب تجربه هستیم؛ ایران در حال شکل گیری است و روسیه هم با فاصله از ما در این مسیر قرار دارد.
اکبری جدی گفت: بنظر من نگاه تاریخی چه به روسیه و چه به ایران، قضیه را منحرف می کند. ما دو کشور در حال شدن و شکل گیری هستیم.
وی ادامه داد: ما مشترکات بسیار خوبی هم داریم به طور مثال در ایران رهبری جایگاه ممتازی دارد و در روسیه هم پوتین نقش لیدر را بازی می کند ضمن اینکه احترام متقابل بین رهبران دو کشور وجود دارد، این یک فرصت تاریخی است.
رئیس مرکز اسلامی مسکو گفت: باید کار کنیم و زحمت بکشیم و حداکثر استفاده را از این فرصت ببریم. روسها هم همین نگاه را دارند.
وی با اشاره به انتشار برخی مقالات علیه روسیه در ایران مبنی بر اینکه مسکو از ایران قدرتمند می ترسد، اظهار داشت: از یک طرف وجود چنین نگاهی یا نقدی درست است البته تحلیل هایی هم باید باشد و مسائل بررسی شود چرا که تنها تحلیل های مثبت ممکن است ذهن مردم را منحرف کند.
اکبری جدی گفت: اما نگاهی که در روسیه (به ایران) وجود دارد این نیست. دیدگاه مثبت است و نگاه فرصت مشترک را در بیانات مقامهای روس و دیدارها و همکاریها حس می کنیم. روسها بارها گفته اند که در مواردی که دیدگاه مشترک داشته باشیم همکاری می کنیم اما در جاهایی که اختلاف نظر دارند به صراحت بیان می کنند.
وی افزود: من یادم نمی آید که در سالهای اخیر روسیه واقعا وارد تعهدی شده باشد و بعد به ایران پشت کرده باشد. بله ما یک سری توقعاتی داشتیم که به دلایلی روسها نپذیرفته اند. اما این گونه نبوده مه بگوییم پشت ما را خالی کرده اند. اسم این را نمی توان خیانت گذاشت.
رئیس مرکز اسلامی مسکو گفت: ما هم زمانی که حس کنیم باید ابتکار عمل بخرج بدهیم ابتکار به خرج می دهیم. ما هم مواردی داشتیم که روسها گلایه کرده اند؛ اگر این به خیانت ایران تعبیر شود درست نیست.
وی ادامه داد: هر کشوری در چارچوب منافع و امنیت خود می تواند ابتکار عمل داشته باشد اما از توافق خارج نشود؛ بارها دو طرف دست به این کار زده اند.
رسانه ها روابط ایران و روسیه را بدرستی اطلاع رسانی نمیکنند
اکبری جدی گفت: ما اطلاع رسانی درستی نمی کنیم خبرها را طوری منعکس می کنیم که حالت کاریکاتوری پیدا می کند بعضا سر را خیلی بزرگ نشان می دهیم. اما در واقع این طوری نیست.
وی افزود: تصویرسازی رسانه های ما گزینشی است و مخاطب بااین (رویکرد) ذهنیت پیدا می کند و طبعا توقعات در مردم هم بالا میرود.
رئیس مرکز اسلامی مسکو گفت: رسانه ها باید کمک کنند همواره در کنار فرصت هایی که ایجاد می شود با یک ادبیات درست و نه سیاه، نکات منفی و تهدید را ترسیم کنند. تحلیل های رسانه ها باید واقعگرایانه باشد در عین حال نابود کننده یا توقع آفرین نباشد.
نماینده ولی فقیه در روسیه گفت: در بخش رسانه ها شاید باید بیشتر تهدیدها پررنگ شود تا توقع بالاتر نرود. ما باید مردم را عادت بدهیم که در کنار موارد مثبت به منفی ها و تهدیدها هم توجه کنند و از شنیدن فرصت ها مغرور نشوند و از شنیدن تهدیدها نیز ناامید نگردند.
وی افزود: رسانه ها باید همواره اگر چیزی را مطرح می کنند نکات تهدید آمیز را هم مطرح کنند که مردم بدانند با چه واقعیت هایی روبرو هستند.
بیانات رهبری الگوی خوبی برای مسئولان در اظهارنظرهاست
رئیس مرکز اسلامی مسکو گفت: به نظر من مقام معظم رهبری بیاناتش را خیلی خوب و سنجیده بیان می کنند. ایشان همواره با نگاه امیدآفرینی صحبت می کنند اما در کنارش آسیب های جدی به کشور را نیز میگویند.
وی خاطرنشان کرد که بیانات مقام معظم رهبری به گونه ای است که نه آرمان گرایانه و نه نامیدکننده و مایوس کننده است چنین دیدگاهی می تواند برای نگهداشتن حد وسط در اظهارنظرها به مسوولان کمک کند.
نظر شما