به گزارش ایرنا، مدتی است برخی از نانوایی های شهر شاهرود زودتر از موعدهای پیشین کار خود را به پایان می رسانند. پیش از این در برخی از ساعت های شبانه روز به طور معمول تعداد زیادی نانوایی در شهر مشغول به کار بود، اما مدتی است که تعداد نانوایی های مشغول به کار به خصوص در ساعت های شلوغ به طور چشمگیری کم شده است. مردم شاهرود این روزها ممکن است در مراجعه به نانوایی این جمله را هم از نانواها زیاد شنیده باشند که می گویند: نایستید نان به شما نمی رسد.
یکی از شهروندان شاهرودی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تا چندی پیش برخی نانوایی های شهری تا ۲ساعت پس از پایان کار خود نان آماده برای فروش به مردم عرضه می کردند اما مدتی است بیشتر نانوایی های پخت دولتی شهر از ساعت ۱۹ عصر نانی برای فروش به مردم ندارند و برای تهیه نان باید به سوپرمارکت ها مراجعه کنیم.
حسن معینی افزود: نان های بسته بندی شده قیمت بیشتری دارد و همه جا هم در دسترس نیست.
شهروند دیگری در گفت و گو با ایرنا ابراز کرد: چند روز است بنا به عادت برای خرید نان آخر تنور به نانوایی مراجعه می کنم اما از ساعت ۱۹ عصر به بعد نانی در نانوایی وجود ندارد.
زهرا محسنی افزود: صبح ها هم که نانوایی محل تا ساعت ۹ صبح نان آماده روی میز فروش خود داشت چند روزی است که تعطیل شده است و مردم با وجود خطر ویروس کرونا با صف های طولانی تر از همیشه در ساعت کاری نانوایی ها روبه رو هستند.
وی ادامه داد: همسرم شب گذشته برای تهیه چهار عدد نان یک و نیم ساعت در یک نانوایی آزاد پز در صف ایستاده است.
اما یک نانوا علت این امر را زمان بندی نام نویسی سهمیه ماهانه آرد در سامانه اینترنتی دانست. به گفته وی نانواها باید سهمیه خود را در سه دوره ۱۰ روزه در سایت ثبت کنند و در روزهای بعد آرد تحویل بگیرند.
این نانوا که حاضر به ذکر نام خود نشد، گفت: سهمیه آرد روزانه هر نانوایی شهری باتوجه به نیاز منطقه در نظر گرفته شده است و نانواها برای اینکه با کاهش آرد و پخت مواجه نشوند زمان را مدیریت کرده و فقط به اندازه آرد موجود در روزهای پایانی دهه هر ماه پخت می کنند.
وی با اشاره به اینکه مدیریت زمانی توزیع آرد در نانوایی های شهری شاهرود با نام نویسی در سایت برای تحویل آرد سهمیه ای چند روزی برهم خورده است، تاکید کرد: کارخانه آرد و توزیع کنندگان سهمیه آرد توان مشخصی برای توزیع دارند و به همه نانوایی ها نمی توان در یک روز سهمیه توزیع کرد.
یک نانوای آزاد پز دیگر در شاهرود هم که روزانه ۹ کیسه آرد ۴۰ کیلوگرمی را پخت می کند، گفت که توان پخت ۳۳۰ کیسه آرد در ماه را دارد.
محمد احمدی با بیان اینکه با هرکیسه آرد به طور میانگین ۱۳۵ قرص نان بربری پخت می شود ، ادامه داد: برای هر کیسه آرد نانوایی های آزاد پز با کرایه حمل، ۶۰۰ هزار ریال و برای نانوایی های دولتی ۳۳۰هزار ریال پرداخت می شود.
رییس شورای آرد و نان شاهرود نیز گفت: توزیع آرد سهمیه نانوایان بر اساس توان مالی آنان با زمان بندی۲ نوبت و سه نوبت در ماه برای راحتی نانوایان در پرداخت وجه در سایت انجام می شود.
محمد باقر منوچهری افزود: برطبق سهمیه، هر نانوایی میزان آرد خود را دریافت می کند و موظف به رعایت شیوه نامه های اجرایی ، بهداشتی و ساعت کار است.
وی ادامه داد: سامانه خرید سهمیه آرد از ۱۸ تابیست و چهارم هر ماه برای ثبت درخواست سهمیه نانوایان باز است و سهمیه نانوایان روستایی هم یک جا ارسال می شود.
به گفته وی ، سهمیه آرد نانوایان با توجه به اعلام و نیاز آنها تعدیل شده و اختصاص یافته است که مشکلی برای پخت نان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نان ارزانترین کالای مورد نیاز مردم است که نظارت می شود ، تاکید کرد: سه نانوایی متخلف که نان بی کیفیت ،کم فروشی و عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی و مقابله با ویروس کرونا داشتند برای مدتی پلمب شدند.
شاهرود با ۱۶۰ هزار تن جمعیت در شرق استان سمنان ۱۲۷ نانوایی دارد که از این تعداد ۸۰نانوایی دولتی و بقیه آزاد پز هستند.
نظر شما