به گزارش ایرنا، ابوطالب جلالی روز شنبه در نشست کارگروه آرد و نان شهرستان شاهرود ، افزود : ۲۴۰ واحد پخت نان در این شهرستان با سهمیه یکهزار و ۷۲۰ تن آرد با سرانه ۷.۵ کیلویی برای هر فرد در ماه فعالند.
وی با بیان اینکه درآمد برخی از این نانوایی ها به موجب توزیع و پراکندگی نامناسب کاهش یافته است، تصریح کرد: باید با بازنگری مجوزها و تعدیل برخی از این واحدها شرایط سودآوری را برای دیگر واحدها محقق کرد.
جلالی با اشاره به اینکه در برخی نانوایی ها به مقدار سهمیه داده شده، نان پخت نمی شود، اظهار داشت: در این بازنگری باید مبنای توزیع آرد برای هر نانوایی میزان جمعیت هرمحله باشد.
سرپرست فرمانداری شاهرود از فعالیت ۱۴۰ واحد پخت نان در شهر شاهرود خبرداد و گفت: این بازنگری و تعدیل علاوه بر اینکه به درآمد بیشتر نانوایی ها کمک می کند از بسیاری تخلفات هم جلوگیری می نماید.
وی با بیان اینکه باید نظارت جدی تری بر کیفیت پخت نان شود، افزود: اداره صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه نانوایان و فرمانداری وظیفه دارند با نظارت دقیق، نان با کیفیت در اختیار مردم قرار دهند.
جلالی یکی از دلایل توزیع نان بی کیفیت را فقدان آموزش های لازم برای نانوایان خواند و ابراز داشت: کسب مهارت لازم در زمینه بهداشت و سلامت موجب بالا رفتن کیفیت نان از لحاظ ماندگاری می شود.
وی با اشاره به اینکه صدور برخی از مجوزهای نانوایی به صورت سلیقه ای انجام شده است، تصریح کرد: پراکندگی نانوایی ها موجب افزایش هزینه های سربار و قیمت تمام شده نان شده و این امر مورد اعتراض نانوایان واقع شده است.
سرپرست فرمانداری شاهرود یادآور شد: ارایه اطلاعات مربوط به عشایر شهرستان با توجه به دفترچه های عشایری به اداره صنعت، معدن و تجارت برای تخصیص سهمیه آرد موجب ساماندهی بهتر میزان مصرف و مقدار موردنیاز آرد آنان می شود.
سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شاهرود هم در این نشست گفت: افزایش سهمیه هر نانوایی باید توسط اتحادیه نانوایان ظرفیت سنجی شده و بر اساس آن سهمیه کاهش یا افزایش یابد.
امیر بشیری ساماندهی واگذاری آرد خام در سطح شهرستان را ضروری خواند و افزود: آرد خام بر اساس دستورالعمل ها در اختیار خانواده های روستاهایی که زیر ۱۰۰ خانوار هستند، قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه ۹۹ درصد از روستاهای بخش بیارجمند سهمیه آرد خام دارند، تصریح کرد: ماهانه ۳۳ تن آرد خام توسط تعاونی دهیاران بین خانواده های ۳۲ روستای این بخش توزیع می شود.
رییس اداره امور عشایری شاهرود هم در این نشست با بیان اینکه ۶۳۵ خانوار عشایری دارای دفترچه عشایری هستند، گفت: جمعیت این خانوارهای بومی حدود سه هزار نفر است که در برخی از فصول سال عشایر غیر بومی و مهمان نیز به این تعداد اضافه می شود.
رضا نقی زاده با بیان اینکه سهمیه آرد هر نفر ماهانه ۸.۶ کیلو است، افزود: تعداد ۱۳۸۰ خانوار از این عشایر فاقد دفترچه عشایری هستند که به آنان سهمیه ای تعلق نمی گیرد.
وی با اشاره به اینکه در بخش بیارجمند ۴۱۰ خانواده عشایری ساکن هستند، اظهار داشت: هر دامداری عشایری دارای دستکم سه چوپان است که این تعداد هم در سهمیه عشایری دیده نشده است.
شهرستان شاهرود با ۵۳هزار کیلومتر مربع وسعت ۲۲۰ هزار تن جمعیت دارد.
نظر شما