به گزارش ایرنا، در این نشست که در سرسرای شهدای دولت استانداری کرمانشاه برگزار شد، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت: تمام کولبران مجوزدار که مشخصات آنها پیش از این ثبت شده می توانند برای واردات کالاهای مجوزدار اقدام کنند.
محسن دارابی افزود: متقاضیان ابتدا باید نوع کالای وارداتی موردنظر خود را مشخص و سپس نحوه تامین ارز آن را تعیین کنند.
وی اظهار داشت: پس از طی کردن این مراحل آنان میتوانند کالای موردنظر خود را از طریق مرزهای رسمی و زیرنظر گمرگ وارد کشور کنند.
گذرگاهی برای کولبران باز نمی شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه نیز در این نشست واردات کالا را یک ظرفیت برای توسعه استانهای مرزی دانست و گفت: باید موضوع تجارت چمدانی را از طریق مبادی رسمی مرزی ساماندهی کنیم.
هدایت حاتمی تاکید کرد: هیچ گذرگاهی برای عبور افراد که قصد واردات کالا به کشور را دارند باز نخواهد شد و باید از طریق گذرگاههای رسمی اقدام کنند.
وی یادآور شد: تاکنون چندین بار به صورت مشترک با استانداری کردستان برای تقویت تجارت چمدانی با هیات دولت مذاکره کردیم اما پس از گذشت ۲ سال تاکنون به نتیجه نرسیده است.
معاون استاندار کرمانشاه توضیح داد: مقامات کشوری تاکید دارند که واردات کالا به صورت چمدانی باید به صورت انفرادی باشد اما ما معتقدیم که تجار ما برای فعالیت در قالب تعاونی های کوچک تمایل دارند.
حاتمی افزود: باید به سمتی برویم که تا حد امکان واردات کالا به صورت تجمیعی باشد تا سود بین ساکنان نوار مرز توزیع شود.
با قاچاق کالا برخورد می شود
فرماندار پاوه که یکی از شهرستان های محل تردد کولبران است در این نشست توضیح داد: ما با کولبری مشکلی نداریم زیرا قانون برای حمایت از مرزنشینان کولبری را پیش بینی کرده است؛ اما ما با قاچاق کالا مخالفیم و با آن برخورد میکنیم.
پرویز ایده پور، به رخدادهای اخیر و مطالب منتشر شده در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: اتفاقی که این روزها رخ می دهد کار قاچاقچیان است که خود را جای کولبر قلمداد می کنند.
۲۱ هزار خانواده مرزنشین
استاندار کرمانشاه نیز در این نشست یادآور شد: ۲۱ هزار خانوار ساکن مرز در استان کرمانشاه داریم که می توانند در زمینه کولبری فعالیت کنند.
هوشنگ بازوند، با تاکید بر اینکه باید به مشکلات کولبران رسیدگی شود از مدیران استانی خواست که با پیگیری موجود در سطح ملی مشکلات این قشر از جامعه را برطرف کنند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد.
کرمانشاه- ایرنا- مدیران استان کرمانشاه، در نشست روز یکشنبه ۳۰ شهریور توسعه صادرات غیرنفتی، موضوع ساماندهی کولبران استان را در دستور کار قرار دادند.