به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این سرگرمی که یکی از بازیهای برگرفته از آثار فاخر کهن فارسی و ادبیات معاصر است بر اساس داستان «سیمرغ» عطار نیشابوری از سوی آیدین مهدیزاده طراحی شده است.
سیمرغ از خانواده بازیهای کارتی است. در این سرگرمی تصمیمگیری و تصمیمسازی و مهارتهای راهبردی به چالش کشیده میشود. در این بازی دو نفره، بازیکنان سعی میکنند با چیدن کارتهایی که به صورت تصادفی از دسته کارتها بر میدارند ردیفهای بیشتری را بسازند تا ارتفاع ردیفهای خود را بیشتر کنند.
در بازی سیمرغ ۳۲ کارت وجود دارد، ۳۰ کارت پرنده که بنابر ارزش پرندهها ارزشگذاری از یک تا ۱۰ شدهاند. و دو کارت هدهد که میتواند به عنوان هر عددی که بازیکن بخواهد محسوب شود. هر بازیکن سه کارت در دست دارد که با پایین گذاشتن یک کارت در هر دور بازی حق دارد یک کارت را از دسته کارتها جایگزین کند.
بازیکنان زمانی میتوانند کارتها را در ردیف دوم بچینند که کارت بعدی یا حاصل جمع دو کارت مجاور باشد یا حاصل تفریق آنها. در این صورت کارت ما بین دو کارت قبلی و در ردیف دوم قرار میگیرد. ردیف اول بین دو بازیکن مشترک است. اما ردیفهای بعدی را هر بازیکن برای خود میسازد. در صورتیکه در کارتهای دست بازیکن حاصل جمع و حاصل تفریق کارتهای روی زمین نباشد، برای برداشتن کارت از دسته کارتهای اصلی بازیکن باید یک کارت را به ردیف اول اضافه کند.
یادآوری میشود مجموعه میز بازی ایرانی، به سفارش مرکز سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۹۷ شکل گرفته است.
کتاب «انرژی و حرکت» از مجموعه «علوم عصر حجری» منتشر شد
کتاب انرژی و حرکت از مجموعه علوم عصر حجری، بچهها را با مفاهیمی مثل نیروی باد و مقاومت هوا آشنا میکند و روش ساخت بادبادک و بالن را به آنها یاد میدهد. این کتاب، یک جلد از مجموعه چهار جلدی علوم عصر حجری است که به تازگی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای مخاطبان بالای ۱۲ سال (نونگاه) منتشر شده است علوم عصر حجری را فلیسیا لاو و جری بایلی نوشتهاند. مایک فیلیپس تصویرگری و علی خاکبازان هم ترجمه این مجموعه چهار جلدی را بر عهده داشتهاند.
در این کتاب هم مثل سه عنوان دیگر این مجموعه، لئو به عنوان شخصیت اصلی داستان که یک دانشمند عصر حجری است، دانستههای خود را درباره موضوعهای مختلف به گربهاش «پالاس» آموزش میدهد.
آنچه در کتاب انرژی و حرکت مورد توجه قرار میگیرد، مفاهیمی چون نیروی باد و مقاومت هواست؛ همچنین درباره باتری و اصطکاک و آسیاب بادی و بادبادک و کمان هم صحبت میشود. ضمن اینکه بچهها یاد میگیرند چگونه چتر نجات کاغذی و توربین بادی و بالن بسازند. بچهها با خواندن این کتاب با مایکل فارادی آشنا میشوند که اولین ژنراتور یا مولد برق را اختراع کرده؛ در پایان این کتاب هم واژهنامهای آمده است که درباره کلمههایی چون آهنربا، آیرودینامیک، چگالی و قرون وسطی توضیح میدهد.
راستی میدانید که اولین بادبادکها را چینیها حدود ۳هزار سال پیش از میلاد مسیح ساختند؟ اگر میخواهید بیشتر درباره بادبادکها بدانید و یاد بگیرید بادبادک و بالن بسازید، کتاب انرژی و حرکت از مجموعه علوم عصر حجری را بخوانید.
این کتاب ۳۶ صفحهای با قطع رحلی سه بار همزمان به چاپ رسیده و شمارگان آن ۷هزار و ۵۰۰ نسخه شده است و در فروشگاههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور و فروشگاههای محصولات فرهنگی هنری در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
نظر شما