به گزارش ایرنا، ژانگ چون روز یکشنبه با ارسال این نامه به آنتونیو گوترش و عبدو آباری سفیر نیجر و رئیس دورهای شورای امنیت، افزود: بازگشت به نامه ۲۰ اوت ۲۰۲۰، مفتخرم نظر شما را به موضع چین در قبال اعلامیه روز گذشته آمریکا مبنی بر بازگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران جلب کنم.
وی ادامه داد: آمریکا در ماه مه ۲۰۱۸ به طور یک جانبه از برجام کنارهگیری کرد و دیگر یک شرکتکننده در برجام نیست. بنابراین، درخواست آمریکا مستند به سازوکار بازگشت سریع تحریمها غیرقانونی است.
سفیر چین در سازمان ملل متحد اضافه کرد: در پاسخ به نامه ۲۰ اوت ۲۰۲۰ ایالات متحده، ۱۳ عضو شورای امنیت به رئیس شورا نامه نوشتند و به صراحت اظهار داشتند که نامه آمریکا به منزله اعلانی نیست که در بند ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ مشخص شده است و هرگونه تصمیم یا اقدام ناشی از نامه ایالات متحده فاقد هرگونه تاثیر حقوقی، سیاسی یا عملی است.
جون تاکید کرد: همچنین دیدگاه آنها توسط رئیس شورا در نتیجهگیری ۲۵ اوت منعکس شد. از این رو، مکانیسم ماشه نباید اجرایی شده تلقی شود و مفاد قطعنامه های ۱۶۹۶ (۲۰۰۶) ، ۱۷۳۷ (۲۰۰۶) ، ۱۷۴۷ (۲۰۰۷) ، ۱۸۰۳ (۲۰۰۸) ، ۱۸۳۵ (۲۰۰۸) و ۱۹۲۹ (۲۰۱۰) به موجب بند ۷ قطعنامه ۲۲۳۱، پس از ۲۰ سپتامبر هم خاتمه یافته خواهند بود.
وی تصریح کرد: مایلم بار دیگر تکرار کنم که چین به حفظ اثربخشی برجام و اقتدار قطعنامه شورای امنیت متعهد است و تلاش بی وقفهای را برای حل سیاسی مساله هستهای ایران ادامه خواهد داد.
نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد همچنین خواستار ثبت این نامه به عنوان سند رسمی شورای امنیت شده است.
پیش بینی میشود ۱۱ عضو دیگر شورای امنیت که مخالف روند ادعایی آمریکا هستند هم در نامههای جداگانه تاکید کنند که اعتقادی به بازگشت تحریمها ندارند همچنان که در ۲۰ اوت ۲۰۲۰ انجام دادند.
نظر شما