به گزارش ایرنا، استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور شامل قم، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و مازندران نقشی مهم در کاهش هزینههای تمام شده در بخش تولید برای سرمایهگذاران دارد.
استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استانهای شمالی به استانهای جنوبی کشور است و به عبارتی میتواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.
موقعیت جغرافیایی استان سمنان موهبت خداوندی است که با بهرهگیری بیش از پیش از این ظرفیت راهبردی میتوان منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید را در استان سمنان به معنای واقعی معنا کرد.
یکی از مواردی که موجب افزایش هزینه تولید در بخش سرمایهگذاری میشود هزینه جابهجایی مواد اولیه و محصولات است و با زیرساختهایی که در استان سمنان فراهم است بدون شک هزینه تولید به صورت چشمگیر کاهش مییابد.
تولید کننده در استان سمنان میتواند محصولات خود را با طی مسیر در حدود ۲۲۰ کیلومتر به پایتخت کشور، ۵۸۶ کلیومتر به اصفهان، ۲۸۲ کیلومتر به قم، ۳۳۸ کیلومتر به گلستان، ۲۰۰ کیلومتر به مازندران و ۶۷۴ کیلومتر به خراسان رضوی برساند و این میزان مسافت کوتاه در زمان و هزینه ها صرفهجویی میشود.
استان سمنان با برخورداری از۲ هزار و ۱۶ کلیومتر راه در حوزه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان، برخورداری از ۲ فرودگاه در شهرستانهای سمنان و شاهرود و برخورداری از ایستگاه راهآهن فعال که روزانه بیش از۲۰ قطار باری از خطوط ریلی استان عبور می کند، ظرفیتی است که با تلاش مسوولان برای رونق تولید ایجاد شده است و نیازمند نگاه تیزبین سرمایهگذاران است.
استان سمنان دارای ظرفیتهای زیادی برای سرمایهگذاری است که از جمله فرصتهای سرمایهگذاری در استان مربوط به بخش معدن و صنعت است و به گفته کارشناسان این استان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور است.
براساس گزارشها در استان سمنان ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده و بیش از ۶۲۶ معدن وجود دارد و سالانه بالغ بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج میشود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آنها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمینشناسی پیشبینی میشود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کم نظیر و قابلیت سرمایهگذاری به وسیله بخش خصوصی دارد.
در کنار معدن میتوان به قابلیتهای استان سمنان در بخش کشاورزی و دامپروری اشاره کرد که میتواند برای سرمایهگذار جذاب باشد چرا که استان سمنان تسهیلات خوبی را برای این بخش درنظر گرفته است.
یکی از محصولات ارزآور و دارای ارزش افزوده بالا که همیشه طرفداران خاص خود را دارد پسته است و استان سمنان به دلیل شرایط آب و هوایی یکی از قطبهای تولید گردو و پسته کشور و جهان است و به طوری شهرستان دامغان استان سمنان با اسم پسته شناخته میشود و سال گذشته یکی از باغداران دامغانی، با تولید ۴۴ تن پسته در هر هکتار، رکورد بالاترین میزان تولید کشور را به خود اختصاص داد.
گردو از دیگر محصولات کشاورزی و خشکبار ثروت آفرین است که شهمیرزاد از توابع شهرستان مهدیشهر در استان سمنان با گردو شناخته میشود و توسعه باغهای گردو می تواند به عنوان محصول و ابزاری برای رونق اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
انار از دیگر محصولات کشاورزی است که با آب و هوای استان سمنان سازگاری دارد و از لحاظ عملکرد محصول در واحد سطح رتبه اول کشوری به استان سمنان اختصاص دارد و توسعه این باغها با توجه به تسهیلاتی که پرداخت میشود ارزش آفرین خواهد بود.
شهرستان مهدیشهر استان سمنان با برخوردارای از آب و هوا و مراتع مناسب و فرآوردههای لبنی مختص منطقه مانند آروشه، پنیر پوستی، و چیکو، علاوه بر جذب علاقه مندان در کشور به بازارهای خارج کشور نیز معرفی شده و خواهان دارد و سرمایهگذران با تکیه بر دامپروری و تولید محصولات سنگسری میتوانند در اقتصاد در سال جهش تولید نقشآفرین باشند.
صنایع دستس و گردشگری استان سمنان از دیگر ظرفیتهای خوب سرمایهگذاری به شمار میرود که نباید از آن غافل شد.
استان سمنان در رشته های سفال و سرامیک و در زمینه دست بافته های سنتی نشان ملی مرغوبیت صنایعدستی را دریافت کرده است و در رشتههای دیگر مانند پتهدوزی، گلیمبافی، منبت و معرق چوب، گوهر تراشی، زیور آلات سنتی، چاپ قلمکار، نساجی سنتی، سوزن دوزی سنتی، نمدمالی، قلمزنی، حوله بافی، و چرم دست دوز سنتی نیز در بین دوستداران هنر حرفی برای گفتن دارد و توجه به این رشتههای هنر صنایع دستی میتواند برای سرمایهگذار ثروت آفرین باشد.
گردشگری با توجه به همجورای استان سمنان با تهران و استانهای مذهبی و زیارتی و گردشگری مانند مشهد مقدس، قم، مازندران و گلستان میتواند سرمایهگذاری دارای ارزش افزوده بالا باشد.
سالانه ۲۰ میلیون مسافر از محورهای ترانزیتی استان سمنان عبور میکند و خلاقیت و نوآوری سرمایهگذار میتواند از ظرفیت مسافرهای عبوری از استان درآمدزایی کند.
سرمایهگذار در استان سمنان، معروف به استان چهار فصل، با تکیه بر ظرفیتهای غنی و میراث فرهنگی و تاریخی و جاذبههای طبیعی و موقعیت جغرافیایی استان میتواند برای خود درآمدزایی و برای جوانان اشتغالزایی کند.
بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی در استان سمنان شناسایی شده و ثبت ۸۱۳ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی ظرفیتی بزرگ برای جذب سرمایهگذاران است.
بر اساس اعلام نتایج آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ جمعیت استان سمنان ۷۰۲ هزار و ۳۶۰ نفر است.
استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و برخورداری از ظرفیتهای طبیعی مانند معادن و نگاه حمایتی مسوولان و پرداخت تسهیلات برای کمک به تولید قابلیت جذب سرمایهگذران را دارد و باید با کمک بیش از پیش رسانه این استان ثروت آفرین در سطح ملی و بین المللی برای جذب سرمایهگذار معرفی شود.
نظر شما