آینده درخشان استارتاپ‌ها با استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری

تهران - ایرنا - یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اگرچه تعداد صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی در مقایسه با طرح‌ها و پروژه‌های استارتاپ و نوآورانه کشور ناچیز است، اما روند رو به رشد حجم سرمایه‌گذاری‌ها به همراه افزایش قابل توجه شرکت‌های استارتاپی، نوید آینده‌ای درخشان را در این حوزه می‌دهد.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، «احسان عسکری» به صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی اشاره کرد و افزود: در دنیا صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی، اقدام به سرمایه‌گذاری در پروژه‌ها و تامین مالی شرکت‌هایی می کنند که تا حدی به مرحله بلوغ رسیده، ولی در بورس پذیرفته نشده‌اند. موضوع فعالیت این صندوق‌ها هم در بازارسرمایه کشور جمع‌آوری و تخصیص منابع مالی به سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌ها با موضوعات فعالیت مشخص است.

وی خاطرنشان کرد: این نوع سرمایه‌گذاری‌ها با هدف کنترل شرکت‌ها و هدایت سیاست‌های آن در راستای دستیابی به اهداف مد نظر و در نهایت خروج از آن شرکت‌هاست، همچنین این صندوق‌ها می‌توانند در شرکت‌های سهامی و غیرسهامی با موضوع فعالیت مشخص سرمایه‌گذاری کنند.

به گفته عسکری، شرکت‌های سهامی عام پذیرفته‌نشده در بازار سرمایه، شرکت‌های کوچک و متوسط (SME) پذیرش شده و شرکت‌هایی که از بورس اخراج شده‌اند از سوی این صندوق‌ها، قابل تامین مالی و سرمایه‌گذاری هستند.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: صندوق‌های خصوصی ابزاری برای تامین مالی پروژه ها و شرکت‌هایی است که به دنبال جذب مشارکت‌کننده هستند. همچنین صندوق‌های خصوصی در شرکت‌هایی که به بلوغ رسیده‌اند، ولی همچنان در بورس پذیرفته نشده‌اند، سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: صندوق‌های جسورانه هم غالبا در شرکت‌های استارتاپی سرمایه‌گذاری می‌کنند که در مرحله شکل‌گیری یا بعد از آن قرار دارند و تا مرحله بلوغ کامل فاصله دارند.

عسکری در شباهت صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی با صندوق‌های جسورانه گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی به دلیل ماهیت موضوعات سرمایه‌گذاری و سطح ریسک در سرمایه‌گذاری‌ها شباهت زیادی با صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه (VC) دارند؛ بنابراین این صندوق‌ها به مثابه صندوق‌های VC مناسب افرادی است که پذیرش ریسک‌ بالاتری نسبت به بازار سهام برای کسب بازدهی بیشتر دارند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: مزیت این سرمایه‌گذاری، امکان دست‌یابی به بازدهی فراتر از بازار سهام با پذیرش ریسک بالاتر است و برای اشخاصی که سطح ریسک پذیری بالایی دارند پیشنهاد می‌شود؛ بنابراین به افرادی که ریسک‌پذیری کمتری دارند، پیشنهاد می‌شود صندوق‌های سهام، مختلط و با درآمد ثابت را در سطوح پایین‌تر ریسک‌پذیری مدنظر قرار دهند.

وی عنوان کرد: در چند سال گذشته تلاش‌های زیادی از سوی نهادهای ناظر بازارسرمایه و سایر فعالان بازار به خصوص شرکت‌های سرمایه‌گذاری برای رونق بخشی در این حوزه صورت گرفته است و اکنون  با همه تلاش‌های صورت گرفته، تعداد صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی در بازارسرمایه کشور که با صندوق‌های جسورانه در یک طبقه قرار دارند، کمتر از ۱۰ صندوق است که عمده آن‌ها در دو تا سه سال گذشته راه‌اندازی شده‌اند.

عسکری افزود: این موضوع نشان می‌دهد اگرچه تعداد این صندوق‌ها در مقایسه با طرح‌ها و پروژه‌های استارتاپ و نوآورانه کشور ناچیز است، اما روند رو به رشد حجم سرمایه‌گذاری‌ها و افزایش تعداد این صندوق‌ها به همراه افزایش قابل توجه شرکت‌های استارتاپی، نوید آینده‌ای درخشان را در این حوزه می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha