ارزانی کرونا به وقت حراج فصل

۲ مهر ۱۳۹۹، ۱۱:۰۳
کد خبر: 84049641
ارزانی کرونا به وقت حراج فصل

خمین - ایرنا - ویروس کرونا در روزهایی که حراج آخر فصل بسیاری از صنوف خمین آغاز شده و اجناس زیر قیمت عرضه می‌شوند، جا خوش کرده و رایگان بین خریداران دست به دست می‌شود.

ویروس کرونا از هفت ماه حضورش تاکنون ثابت کرده می‌تواند خود را با هر شرایطی تطبیق کند و کافی است کمی در مقابل این حریف مرموز کوتاه بیایی تا به قیمت جانت تمام شود.
این ویروس هر روز در کنار شهروندان خمین در خیابان‌ها قدم می‌زند و به هر مغازه ای سرک می‌کشد و شهروندان بدون ماسک را با آغوش باز پذیرایی می‌کند.
حراج‌های فصلی پوشاک، کیف و کفش در حالی شهروندان خمینی را به سوی خود جلب می‌کند که آمار مبتلایان به بیماری کرونا و درگذشتگان ناشی از این بیماری در جنوب استان مرکزی در حال افزایش است.
برخی از شهروندان ناآگاه، استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از حضور در امکان پر ازدحام را به شوخی گرفتند و با این تفکر که « آخرش تمام مردم باید کرونا بگیرند»، قوانین سلامتی و حقوق شهروندی را زیر پا می‌گذارند.
ابتلای پیر و جوان، مرد و زن، مدیر و کارمند، بازنشسته و شاغل به کرونا نشان داد این بیماری تمام اقشار جامعه را تهدید می‌کند و تنها ابزار مبارزه با آن تکه پارچه ای به نام ماسک و رعایت فاصله فیزیکی با نزدیکان حتی خانواده اعضای خانواده است.

بازدید میدانی خبرنگار ایرنا از سطح شهر خمین نشان می‌دهد که گویی ظاهران ویروس کرونا و شهروندان باهم کنار آمده‌اند انگار نه انگار که هر روز به آمار مبتلایان و فوتی‌ها افزوده می‌شود.


برخی از مراکز خدماتی نظیر دفاتر خدمات ارتباطی برخلاف سخت گیری‌هایی که روزهای نخستین شیوع بیماری کرونا برای رعایت موارد بهداشتی داشتند بعد از حدود هفت ماه از ورد این بیماری به کشور گویی خسته شده‌اند و از ماسک با این توجیه که مراجعه کنندگان باید ماسک داشته باشند، استفاده نمی‌کنند.
برخی از ادارات و نهادها نیز با استناد به مصوبات ستاد ملی کرونا مبنی بر حضور کمتر ارباب رجوع در ادارات با گذاشتن میز جلوی ورودی سالن اداره چندین نفر را در کنار هم بیرون از اداره مربوطه نگه می‌دارند.
برخی رانندگان سواری‌های بین شهر خمین و محلات ماسک نمی‌زنند، مواد ضدعفونی کننده داخل خودرو ندارند، تعداد اندکی از مسافران نیز ماسک می زنند و شیشه خودرو در هنگام حرکت با این توجیه که دستگیره پنجره خراب است، بسته می‌ماند.
دانش آموزان بعد از خروج از مدرسه ماسک ندارند و برخی به توجه به شور و نشاط کودکی و ناآگاهی بدون شستن دست‌ها و رعایت بهداشت فردی در راه خانه  تنقلات می‌خورند.
تمام این بی احتیاطی‌ها، ناآگاهی‌ها و شاید کم کاری‌های عده ای از شهروندان، امروز شهرستان خمین را در وضعیت قرمز قرار داده است.
یکی از مبتلایان به بیماری کرونا در خمین از وضعیت خود این‌چنین می‌گوید: این ویروس خطرناک دیده نمی‌شود که بتوانیم از ورود آن به بدن جلوگیری کنیم.
محبوبه احمدی ادامه داد: معلوم نیست کدام یکی از اعضای فامیل، همسایگان و دوست و آشنا یا حتی مردمی که در خیابان از کنار آنها رد می شویم به کرونا مبتلا هستند به همین علت باید تصور کنی تمام نزدیکانت با غریبه‌ها کرونا دارند.
این بیمار بهبود یافته از کرونا ادامه داد: دوری از پدر و مادر و اقوام سخت است اما تحمل سختی های این بیماری و از دست دادن عزیزان سخت تر است.
وی اضافه کرد: اگر مردم کرونا را یکبار تجربه کنند هرگز دستورات بهداشتی را زیر پا نمی گذارند و حتی در خانه هم از ماسک  استفاده می کنند.
این بیمار بهبود یافته با اشاره به اینکه مبتلا نشدن به بیماری کرونا دست خود ما است، گفت: اما بهبودی از این بیماری فقط دست خداست و بسیاری از بیماران دیگر فرصت خروج از بیمارستان و دیدن خانواده را نیافتند.

انجام ۲ هزار و ۱۵ نمونه آزمایش کووید ۱۹ در خمین


رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین از انجام ۲ هزار و ۱۵ نمونه تشخیص بیماری کووید ۱۹ از آغاز شیوع این بیماری در این شهرستان خبر داده و گفته است شهروندان هنوز کرونا را جدی نگرفته‌اند.
دکتر «مجتبی دیده دار» معتقد است: طی هفته‌های اخیر ابتلای به کرونا در خمین روندی صعودی داشته و این روند در تمام نقاط شهرستان شدت داشته است.
وی با اشاره به افزایش شمار مثبت شدگان کرونا از ابتدا شیوع این ویروس در خمین افزود: ۵۸۲ نفر معادل ۸۵ درصد از این بیماران بهبود یافته اند و تعداد قابل توجهی از شهروندان عزیزمان براثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین بهترین کمک به کادر درمان را شرکت نکردن در تجمعات و استفاده از ماسک عنوان کرد و گفت: در این مدت ۴۶ نفر از کارکنان این دانشکده به بیماری کرونا مبتلا شدند که همه این نفرات بهبود یافتند ولی همچنان کادر بهداشت و درمان اولین نفرات در معرض خطر مبتلا شدن هستند.
دکتر دیده دار اضافه کرد: ضرورت خوداظهاری از طریق ارتباط با سامانه تلفنی ۴۰۳۰ و سامانه اینترنتی salamat.gov.ir و رعایت فاصله اجتماعی در مکان‌های عمومی جهت پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ و آنفلوآنزا از موارد جلوگیری از شیوع این بیماری در جامعه است.

خیز موج سوم کرونا در استان مرکزی نگران کننده است


استاندار مرکزی گفت: آمارهای ستاد ملی کرونا نشانگر خیز موج سوم شیوع کرونا در کشور است و سرعت انتشار آن نسبت به گذشته بیشتر شده است.
« سید علی آقازاده» اظهار داشت: کم توجهی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی، افزایش مسافرت‌ها، آیین‌های دهه نخست ماه محرم و کاهش حساسیت مردم نسبت به رعایت مواد بهداشتی و مقابله‌ای در مدت یک ماه گذشته از جمله مهمترین عوامل افزایش شیوع ویروس کرونا بوده‌ است.
استاندار مرکزی با یادآوری تعطیلی آرامستان‌ها، بازارها و مراکز خرید شهرستان‌های استان، افزود: این اماکن به‌دلیل مطالبه به‌ حق مردم در شهرستان‌های استان بازگشایی شد و با بازگشایی این اماکن رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز از سوی برخی کسبه و شهروندان کاهش یافته‌ است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی بیان کرد: بر اساس آمار وضعیت تمامی استان‌های کشور در شیوع کرونا قرمز شده و هر ایرانی در معرض ابتلا به بیماری کووید ۱۹ قرار دارد.
«بهروز اکرمی» افزود: استان‌های مجاور استان مرکزی از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت مناسبی ندارند و برخی استان‌های همجوار از جمله قم با وضعیت فوق بحرانی روبرو شده‌اند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه موج سوم کرونا آغاز شده ضروری است که مردم مراقبت بیشتری داشته باشند و  امور غیرضروری خود را حذف کنند و از حضور در تجمع‌ها و مکان‌های پرتردد پرهیز کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: شهرداران استان باید اجرای مصوبه ستاد استانی کرونا که برگرفته از مصوبه ستاد ملی کرونا است به صورت دقیق و جدی در دستور کار خود قرار دهند.
اکرمی عنوان کرد: اقشار مردم، صنوف و کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان باید برای مقابله با ویروس کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی را با دقت انجام داده و استفاده از ماسک را در دستور کار خود قرار دهند و با توجه به اینکه به صورت مستمر تذکر استفاده از ماسک داده شده باید با افراد سهل‌انگار برخورد لازم صورت بگیرد.

افزایش ۶ برابری تماس شهروندان خمینی با فوریت‌های پزشکی


سرپرست اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیر حوادث دانشکده علوم پزشکی خمین از ۶ برابر شدن تماس مردم با این مرکز پس از شیوع ویروس کرونا خبر داد و گفت: قبل از شیوع این ویروس به‌طور متوسط ۲ هزار تماس در ماه با این مرکز برقرار می‌شد که این تعداد در اسفند و فروردین پارسال به ۱۲ هزار مورد افزایش یافت.
«اسماعیل تیرانی» افزود:  از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون خدمت رسانی و انتقال ۱۳۰ بیمار مشکوک به کرونا از سوی عوامل اورژانس این شهرستان انجام شده است.
وی، نیروهای اورژانس را در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا دانست و بیان کرد: سه نفر از عوامل اورژانس ۱۱۵ در خمین به بیماری کرونا مبتلا شدند که هم اکنون در بهبودی کامل به سر می‌برند.

بیش از ۱۱ هزار و ۶۶۴ نفر از مبتلایان و بیماران بهبود یافته کرونا تاکنون از مراکز درمانی استان ترخیص شده‌اند.

۲ هزار و۷۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در این استان اکنون پس از تشخیص پزشکی در قرنطینه خانگی به سر می‌برند و اقدامات و مراقبت‌های درمانی برای آنان انجام می‌شود.

 براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۴۲۵ هزار و ۴۸۱ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۲۴ هزار و ۴۷۸ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور گفته است: از ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۳۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴۹۴ نفر از آنان بستری شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha