بیراه نیست که پاییز را فصل عاشقی می خوانند، مهرماه پاییزمان از چهل سال گذشته با دلاورمردی ها و پایمردی های جوانان ایران رنگ دیگری از عشق را به تصویر کشیده است. رنگ زرد رخ جانبازان که خود را عقب مانده از قافله شهدا می دانند و رنگ سرخی خون شهیدان که رویشان را گلگون کرده است در این روزهای پاییزی بیش از پیش روایت شیدایی را زمزمه می کند.
دفاع مقدس روایتگر دلدادگی جوانانی از جنس غیرت است که عشق به وطن و اعتقاد به ارزش ها، چون کیمیایی مس وجودشان را زر کرده و آنرا تعالی بخشید.
چهل سال از آن روزها که غیرت وطن پرستی، دفاعی مقدس را برای این مرز و بوم رقم زد، گذشته است اما هنوز صدای زنانی که در مساجد جمع می شدند تا نیازمندی های رزمندگان را تامین کنند در زیر سقف های گنبدی مساجد پژواک دارد.
مادرانی که در دیار گنجینه فرهنگ ها، چرخ های خیاطی را به میدان آورده بودند تا لباس و سایر نیازهای فرزندان خود در خاکریزهای نبرد با دسمن را تامین کنند.
مادران خراسان شمالی از ترک، کرد، ترکمن و تات همه در این جهاد مقدس دست به دست هم دادند تا خاک میهن به دست دشمن نیفتد. مادرانی که با صدای آهنگین «ای لشگر صاحب زمان آماده باش آماده باش» همنوا شدند تا از دورترین نقطه کشور از شمال شرق میهن از دیار رنگین کمان قومیت ها، ۳۵ هزار رزمنده را راهی جبهه ها کنند.
اگر دریادلی این مادران نبود، جوانان اینگونه محکم و استوار از دورترین نقطه کشور به جنوب راهی نمی شدند، و اگر نه کدام مادری است که صدای لالایی خواندن ها برای دلبندش را از یاد ببرد؟ دل بریدن از جوانی که در برابر چشمانت قد کشیده و بربالیده و راهی کردن او به میدان پرخطر جنگ تنها از شیرزنان آزاده بر می آید.
خراسان شمالی دیار غیورمردانی است که وقتی صدای هیاهوی پرهیمنه دشمن را شنید، این عربده کشی را برنتافت و مردان خود را راهی جبهه های دفاع کرد.
آن روزها، دل های مردم، همچون خاک جبهه ها، وسیع، خاکی و بی ادعا بود. جبهه هایی که خاک پاگیرش هنوز هم عشاق را فرا می خواند، هنوز هم دل های بی قرار شوق و اشتیاق آن روزها را دارند.
رازش را نمی دانم اما هنوز هم این خاک پاگیر، مردم را به سوی خود می کشاند، خاک فکه بی تاب و هوایی است، با هر باد غوغا می کند، شاید افتان و خیزان شدنت در خاک های رملی و سخت شدن راه رفتن بر روی این حکایت شیدایی اش باشد، حکایت سرمستی که اکنون هم روایت می شود.
چه سری است نمی دانم اما چذابه ای که گوشه گوشه از خاکش با خون شهدا عطرآگین شده است، شلمچه ای که آسمانی شده و قطعه ای از بهشت بر روی زمین است، اروندی که هنوز هم نوای الله اکبر رزمندگان را زمزمه می کند، همچنان محل قرار بی قراران است.
اما در دیار خراسان شمالی هم، آنان که دلشان هوایی شده، این روزها، قرار عاشقیشان با شهدا، یادی است که از آنان در اول کوچه ها همیشگی شده است.
دفاع مقدس و روحیه خودباوری
قرارهایی که هنوز هم یاریگر بوده اند و در چهل سال، ایران اسلامی را پایدار و سربلند نگاه داشته اند.
فرمانده سپاه حضرت جوادالائمه(ع) خراسان شمالی با اشاره به شعار چهلمین گرامیداشت هفته دفاع مقدس با عنوان ما می توانیم می گوید: ما ثابت کرده ایم که در تمامی حوزه ها قوی هستیم و در بخش های مختلف توانسته ایم به خودباوری و قله های موفقیت دست یابیم.
سردار ابوالقاسم چمن، تکریم و تجلیل از خانواده های شهدا را وظیفه امروز و هر روز دانسته و اظهار می دارد: یاد و خاطره شهدا را فراموش نخواهیم کرد زیرا که آنان بودند که با ایثارگری و جانبازی افتخار و غرور را برای کشورمان به ارمغان آوردند.
وی بر نهادینه شدن فرهنگ شهید و شهادت و ایثارگری در جامعه تاکید کرده و می افزاید: فرهنگ دفاع مقدس و ارزش های آن را باید حفظ کنیم و امروز بیش از هر روز دیگر به فرهنگ عاشورایی دفاع مقدس نیازمند هستیم.
مسوول مرکز حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس بسیج و سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی هم می گوید: هفته های استانی دفاع مقدس از سوم خرداد آغاز شده و تا ۲۰ اسفند ادامه دارد، ۴۰ هفته مختص گرامیداشت دفاع مقدس است.
حیدرعلی پورزاهد به ایجاد قرارگاه ویژه پیشکسوتان دفاع مقدس نیز اشاره کرد و می افزاید: بنا شده در این قرارگاه تمامی مسایل و مشکلات مربوط به رزمندگان دوران دفاع مقدس بررسی و برای رفع آنها برنامه ریزی شود.
خراسان شمالی سه هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و بیش از ۳۵ هزار رزمنده استان در دوران دفاع مقدس در عملیات ها حضور داشته اند که از مجموع رزمندگان ۳۲ هزار نفر مربوط به بسیج، سپاه و جهاد سازندگی و سه هزار نفر نیز از دیگر نیروهای مسلح بوده اند.
تعداد کل آزادگان این استان ۳۹۷ نفر و جانبازان نیز هفت هزار و ۲۳۲ نفر است.
نظر شما