به گزارش روز سه شنبه ایرنا، آسوشیتدپرس از مبدا واشنگتن با انتشار این خبر افزود: آمریکا درحالی ادعای بازگشت تحریم های سازمان ملل علیه ایران را دارد که در روزهای اخیر با مخالفت اکثریت اعضای شورای امنیت از جمله هم پیمانان اروپایی خود، انگلیس، آلمان و فراسنه در بازگردان تحریم های بین المللی عیه ایران مواجه شده بود.
آسوشتیدپرس درادامه نوشت: اکنون صحنه برای نمایشی مضحک در مجمع عمومی این هفته سازمان ملل چیده شده تا در آن دونالد ترامپ خود را بعنوان قهرمان ثبات در خاورمیانه معرفی کند، آنهم زمانی که انتخابات ماه نوامبر (انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰)در پیش است.
آمریکا در انزوا
نشریه آمریکایی واشنگتن پست نیز در تحلیلی به ادعای دولت ترامپ مبنی بر از سرگیری تحریم های بین المللی علیه ایران نوشت: این ترامپ است که با سیاست های «فجیع» شکست خورده آمریکا را در انزوا قرار داده است و نه ایران.
تحریریه واشنگتن پست در ادامه این تحلیل انتقادی نوشت: یک دهه قبل ایران خود را با تحریم های تصویب شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل در انزوای جهانی می دید، اما امسال و با توجه به آنکه روز سه شنبه (امروز) برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در پیش است، این ایالات متحده آمریکا است که در انزوایی بی سابقه قرار گرفته است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز گذشته (دوشنبه) و با وجود مخالفتهای گسترده جهانی ادعا کرد که براساس فرمان اجرایی وی تحریمهای سازمان ملل علیه ایران بازگشته است.
درهمین حال مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز گذشته در نشستی خبری گفت: هر کشوری که تحریم ها علیه ایران را نادیده بگیرد، هدف تحریم های آمریکا قرار خواهد گرفت.
همزمان با نمایش تبلیغاتی اعلام تحریمهای جدید آمریکا و ادعای واشنگتن مبنی بر بازگشت تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران، موجی از انتقادات و ایرادهای حقوقی از سوی تحلیلگران، محافل سیاسی و رسانهها نسبت به این اقدام یکجانبه دولت ترامپ ایجاد شده است.
پس از آنکه ۶ تن از مقامهای دولت آمریکا در یک کنفرانس خبری مشترک در واشنگتن به تکرار ادعاها و اعلام اقدامات غیرقانونی خود علیه ایران پرداختند، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری ایالات متحده با انتشار بیانیهای نوشت: یک فرمان اجرایی جدید صادر کرده و تحریمهای سازمان ملل را علیه ایران بازگردانده و کنترلهای صادراتی و تحریمهای جدیدی بر نهادها و افرادی که از فعالیتهای مرتبط با تسلیحات متعارف، موشکی و هستهای ایران حمایت میکنند، وضع میکنم.
این تلاش مذبوحانه در حالی است که ۱۳ عضو شورای امنیت از جمله متحدان اروپایی آمریکا بارها نسبت به این اقدام هشدار داده و عدم همراهی خود با آن را صراحتاً اعلام کردهاند.
در حالی که اروپاییها این تلاش را «فاقد وجاهت قانونی» معرفی کردهاند، کارشناسان بینالمللی و همچنین تحلیلگران و رسانههای آمریکایی نیز با ارائه ادله و استدلالهای گوناگون، قانونی و منطقی بودن آن را زیر سؤال بردهاند.
«محمد البرادعی» مدیرکل پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی در توئیتر نوشت: به عنوان یک وکیل بینالمللی میگویم که این عجیب و غریبترین وضعیت حقوقی است که تاکنون دیدهام. اعمال «تحریمهای سازمان ملل»؛ چیزی که خود سازمان ملل آن را به رسمیت نمیشناسد.
«ریچارد گووان» مدیر گروه بینالمللی بحران در این مزینه می گوید، صادقانه بگویم؛ شورای امنیت از این دولت خسته شده است. دولت ترامپ بیش از سه سال و نیم است که ترتیبات چندجانبه را نادیده گرفته و اینک اعتبار بسیار اندکی برای آمریکا باقی مانده است.
**۱۳۰۲**
نظر شما