محمد غفوری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مزارع شامل چهار مزرعه سبزیجات برگی در سنندج، یک مرزعه سیب زمینی و ۲ مزرعه گوجه فرنگی در کامیاران و یک مزرعه خیار در چهاردولی قروه است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر محصولات کشاورزی استان از سلامت و استانداارد خوبی برخوردار هستند، اضافه کرد: این سازمان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی از چهار سال قبل اقدام به اجرای طرح مداخله در ارتقای سلامت محصولات غذایی کرده است.
رییس گروه محیط زیست و سلامت غذا سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: امسال ۲۰۰ تا ۳۰۰ نمونه محصول تولیدی از مزارع مختلف این استان برداشت شده که در نتیجه آن ۱۲ مزرعه نشان سیب سلامت دریافت کردند و ۷۵ مزرعه نیز به علت تداوم تخلفات به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی با اشاره اینکه عمده علت معرفی افراد خاطی به مراجع قضایی استفاده غیرمجاز از کود شیمیایی و سموم ناسالم بود، یادآور شد: طرح بررسی سلامت محصولات کشاورزی از نظر باقیمانده سم و کود امسال در شهرستانهای سنندج، قروه، دهگلان و کامیاران با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اجرا شد.
غفوری تاکید کرد: تمرکز اصلی نیز بیشتر بر انواع سبزیجات برگی، غذهای، خیار و سیب زمینی بودند که محصولات مزارع آنان منطبق بر استانداردهای معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نبود.
وی گفت: طی بررسیهای پنج سال گذشته مشخص شد محصولاتی همچون توت فرنگی، گندم و محصولات باغی این استان از نظر آزمایشات باقی مانده سموم و کودهای شیمیایی سالم بوده و به همین دلیل از اولویتها خارج شده است.
غفوری افزود: محصولاتی همچون سبزیجات برگی، خیار، سیب زمینی، گوجه فرنگی و پیاز همواره دارای برخی مشکلات بوده و همچنان در اولویتهای این نظارت و بازرسی مشترک دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی و سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
در استان کردستان سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هکتار از مزارع آبی به کشت سبزی اختصاص می یابد و در حدود ۳۰۰ نفر در این بخش فعالیت می کنند.
استان کردستان با یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی دارد که از این مقدار ۱۲۳ هزار هکتار به صورت آبی کشت و سالانه حدود سه میلیون تُن انواع محصول در این استان برداشت میشود.
نظر شما