علی کبیر روز سهشنبه در نخستین نشست دبیرخانه ستاد برگزاری مراسم روز صادرات در مشهد افزود: در سالهای قبل، وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی برگزاری این مراسم بود اما پیرو تفاهم صورت گرفته میان این وزارتخانه و اتاق بازرگانی ایران، برگزاری این رویداد سالانه به پارلمان بخش خصوصی سپرده شده است.
وی ادامه داد: با واگذاری مسوولیت برگزاری مراسم روز ملی صادرات به اتاق بازرگانی ایران، برگزاری این رویداد در استانها نیز به اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استانها محول شد تا با همراهی و مشارکت فعالانه با سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها نسبت به ایجاد دبیرخانه ستاد برگزاری روز صادرات در استانها و تشکیل کارگروههای مربوطه و انتخاب صادرکنندگان برگزیده استان خود اقدام کنند.
سرپرست مرکز خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: فرآیند انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی در کشور از ۱۵ شهریور آغاز شده است و متقاضیان میتوانند با مراجعه پایگاه اینترنتی به آدرس ed.iccima.ir نسبت به ثبتنام آنلاین برای شرکت در انتخاب صادرکنندگان برگزیده استانی اقدام کنند.
علیرضا عزیزی افزود: صادرکنندگان باید ضمن مطالعه کامل و دقیق شاخصهای عمومی و اختصاصی گروههای کالایی و گروههای خدماتی بعد از جمعآوری اطلاعات مورد نیاز با مراجعه مجدد به سامانه روز ملی صادرات و ورود به صفحه ثبتنام نسبت به تکمیل فرمها و ثبتنام آنلاین در این رویداد اقدام کرده و کد رهگیری دریافت کنند.
وی ادامه داد: امکان وارد کردن اطلاعات و تکمیل مدارک به صورت مرحلهای و همچنین ویرایش اطلاعات طی چند روز متفاوت مهیا و امکانپذیر است اما متقاضیان باید دقت داشته باشند که بعد از زدن دکمه تائید نهایی و ارسال مدارک دیگر امکان هیچگونه ویرایش و تغییری در اطلاعات نخواهند داشت.
سرپرست مرکز خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: متقاضیان باید بعد از اتمام مراحل ثبتنام، نسبت به دریافت دو نسخه پرینت از صفحه پیشنمایش اطلاعات وارد شده اقدام کرده و در زمان تحویل مدارک و زونکن اطلاعات به دبیرخانه استانی مستقر در اتاق بازرگانی خراسان رضوی، این دو نسخه را با مهر و امضای مدیرعامل شرکت ارائه کنند.
وی افزود: با توجه به مصوبات کمیته موضوع ماده «۲» چهاردهمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و همچنین بسته سیاستی نحوه رفع تعهد ارزی صادرکنندگان سال ۱۳۹۸ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تصمیم کارگروه انتخاب صادرکنندگان نمونه کشوری، متقاضیان در صورت رفع تعهدات ارزی خود، امکان شرکت و انتخاب در فرآیند صادرکننده نمونه کشوری را خواهند داشت.
عزیزی با بیان اینکه حداقل میزان صادرات ۱۰۰ هزار دلار است ادامه داد: مبحث دیگری به نام صادرکننده ملی در اتاق بازرگانی مطرح است و اگر صادرکنندهای در سال جاری در این فرآیند و رقابت شرکت کند، باید ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش صادرات داشته باشد تا بتواند انتخاب شود.
وی گفت: پارسال ۷۸ پرونده در فرآیند انتخاب صادرکننده نمونه در خراسان رضوی تنظیم شد که از این تعداد ۳۶ نفر به عنوان صادرکننده نمونه انتخاب شدند.
نظر شما