فرزین بهنامی فر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دولت در اردیبهشت ماه ۹۹ درخواستی برای مقام معظم رهبری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت ارسال کردند و ایشان نیز در نهم اردیبهشت ماه سال همان سال با این مساله موافقت کردند و به این ترتیب افراد اختیاردار سهام خود شدند.
وی ادامه داد: دولت و سازمان بورس نیز پس از آن مکلف شدند تا دستورالعمل و آیین نامههای آن را صادر کرده که این کار نیز در خرداد و تیرماه سال جاری انجام شد و سپس اطلاعیههایی مبنی بر اینکه مردم به روش مستقیم یا غیرمستقیم سهام خود را آزادسازی کنند، صادر شد.
این مسوول امور اقتصادی با بیان این مساله که سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کردند به طور مستقیم سهامدار ۳۶ شرکت بورسی شده و در حال حاضر نیز در اطلاعات آنان در سامانه سهام عدات ثبت شده و صورت حساب آنها رویت میشود، افزود: آنهایی هم که به صورت غیرمستقیم انتخاب کردهاند در واقع مدیریت مالی سهام خود را به شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت استان خود واگذار کرده و با واسطه سهامدار ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی شدهاند.
به گفته وی، اینها سهامدار شرکت تعاونی سهام عدالت شده و طی چند هفته گذشته نیز این شرکت افزایش سرمایه خود را عملیاتی کرده و کارهای ثبتی خود را نیز انجام و در حال دریافت کدهای بورسی خود است و نماد آن نیز وارد تابلوی بورس خواهد شد.
وی ادامه داد: کسانی هم که روش مستقیم را انتخاب کرده باشند میتوانستند ۳۰ درصد سهام خود را در تیر و ۳۰ درصد را نیز از عید سعید غدیر به بعد با مراجعه به بانکها و یا اگر کد بورسی داشته باشند، با مراجعه به صفحه کارگزاریها و با ثبت سفارش به فروش رسانده و آن را نیز به ثبت برسانند.
سهامداران از طریق کارگزاریها اقدام به فروش کنند
بهنامی فر با بیان اینکه سهامداران از طریق کارگزاریها اقدام به فروش سهام خود کنند، تاکید کرد: علت این موضوع آن است که هم سریعتر این کار انجام میشود و هم اینکه ابهامات احتمالی نیز با این کار مرتفع خواهد شد چرا که از طریق سیستم بانکی انجام این موضوع طولانی شده و این در حالی است که سهامداران تنها ۶۰ درصد از سهام خود را می توانند به فروش برسانند.
وی یادآور شد: سهامدارانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده باشند از این پس اعمال مالکیت سهام خود را از طریق سامانه سجام انجام خواهند داد، یعنی اینکه آنجا میتوانند در مجامع شرکت کرده و اعضای هیات مدیره را انتخاب کنند و از آنجایی که اینها واسطه انتخاب کردهاند، از همان طریق میتوانند مدیریت سهام خود را انجام دهند.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان قزوین با اشاره به اینکه مبلغ اسمی سهام متفاوت بوده تا جایی که عدهای در حال حاضر سهام یک میلیون تومانی، عدهای ۵۳۲ هزار تومانی و برخی هم ۴۹۲ هزار تومانی در اختیار دارند، گفت: برای اینکه افراد متوجه شوند که سهامدار بوده یا نه، تنها یک راه مطمئن وجود دارد و آن این است که به سامانه samanehsd (سامانه خصوصی سازی) مراجعه کرده و با ارایه کد ملی اگر اطلاعاتشان رویت شد سهامدار بوده و در غیر این صورت پیامی داده میشود که کد ملی شما در سامانه ثبت نشده و این به معنی آن است که شما سهامدار نیستید.
همه سهامداران دارای سهامی برابر نیستند
وی ادامه داد: سهامداران یک میلیون تومانی تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند که با ۵۰ درصد تخفیف سهامدار شده و اعداد پایینتر خارج از این موضوع هستند چون دولت در سال ۸۵ که این سهام را واگذار کرد سهام ۴۹ شرکت را به مردم داد اما ثمن معامله باید انجام میشد و قرار شد پول سهام را از محل سود آن برداشته و به حساب خزانه واریز شود اما طی ۱۰ سال این سود جبران نشد تا همه دارای سهام یک میلیون تومانی شوند.
وی اضافه کرد: دلیل دیگر موضوع یکسان نبودن سهام، سقف تعداد افراد خانوارها بود تا جایی که آن زمان نهایت سقف تعداد هر خانوار را پنج نفر اعلام کردند و اگر خانواری بیش از این تعداد بود، مبلغ حداکثری ۵ میلیون تومانی به تعداد اعضای خانوار تقسیم میشد.
به گفته بهنامی فر، ۶ دهک درآمدی نیز شامل افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، روستاییان و عشایر، شاغلان و بازنشستگان، ایثارگران، زنان سرپرست خانوار، خدام مساجد و حسینیهها، روزنامهنگاران، تاکسیرانان، قالیبافان، مددجویان تحت پوشش مراکز مراقبت از زندانیان آزاد شده، فعالان قرآنی، مددجویان موسسههای خیریه و کارگران فصلی ساختمان شناخته شدند.
این مسوول امور اقتصادی اضافه کرد: سود معامله سهام نیز طی ۱۰ سال، یعنی از سال ۸۵ تا ۹۵ برداشته شد تا ثمن معامله جا به جا و از سال ۹۵ و طی سه مرحله سود آن به حساب دارندگان واریز شد.
وی تاکید کرد: سود واریزی به ترتیب ۱۵۰، ۱۷۵ و ۲۰۵ هزار تومان برای دارندگان سهام یک میلیون تومانی بود و برای سایر سهامداران این نسبت کمتر بوده است.
وی یادآور شد: هنوز عدهای هستند که شماره شبای خود را اعلام نکرده و سود سهام خود را نیز دریافت نکردهاند که در این رابطه توصیه شده تا این عده هرچه سریعتر با اعلام این شماره حساب، سود سه دوره گذشته خود را که نزد سازمان خصوصی سازی به امانت گذاشته شده را یک جا به حساب آنان واریز شود.
سهامداران برای احزار هویت از طریق حضوری و غیرحضوری اقدام کنند
بهنامیفر با بیان اینکه سهامداران برای احراز هویت خود میتوانند از ۲ طریق حضوری و غیرحضوری اقدام کنند، تاکید کرد: افراد از طریق حضوری میتوانند با مراجعه به کارگزاریها و یا دفاتر پیشخوان اقدام کرده و از طریق غیرحضوری نیز با اپلیکیشن سیکنال اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه سهامداران در هر ۲ روش باید اقدام سریع به عمل آورند تا بتوانند از مزایای سهام به خوبی بهرهمند شوند، افزود: توصیه میشود سهامداران مطالعهای در این حوزه داشته باشند چرا که فصل جدیدی در زندگی آنها ایجاد شده و با سهامدار شدن نیز باید برای آن وقت بگذارند.
به گفته وی، احتمال دارد در ادامه نیز سووالاتی برای سهامداران پیش بیاید که میز خدمتی به شماره ۱۵۶۹ ایجاد شده و همه میتوانند با مراجعه به آن و طرح سووالات خود، پاسخهای خود را دریافت کنند.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان تصریح کرد: سود سهام سال ۹۸ که قرار است امسال پرداخت شود هنوز تاریخ آن مشخص نشده چرا که انجام این مساله به زمان بعد از تشکیل مجامع باز میگردد.
بهنامی فر با اشاره به اینکه برخی سهامداران متاسفانه طی این مدت فوت کرده و وراث آنها تا قبل از خرداد ماه امسال، یعنی قبل از آزاد سازی با مراجعه به دفاتر پیشخوان و با ارایه برخی مدارک سود سهام را دریافت میکردند، گفت: بعد از آزادسازی این روند متوقف شده و با راه اندازی شرکت سپرده گذاری مرکز اوراق بهادار و تسویه وجوه تکلیف سهام متوفیان نیز تعیین تکلیف خواهد شد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان قزوین خاطرنشان کرد: تکلیف جاماندههای سهام عدالت هم اکنون در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد پیگیری قرار دارد و در آینده نزدیک دستورالعمل آن اعلام میشود.
نظر شما