سید «حسن حسینی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح با هدف آشنایی راهنمایان گردشگری و علاقهمندان به حوزه فرهنگی و مفاخر استان قرار است روزهای پنجشنبه هر هفته برای علاقهمندان برگزار شده و ضمن شناساندن ظرفیتهای مرتبط با صنعت گردشگری، داشتههای صنعت توریسم اراک در حوزه فرهنگی وهنری (صنایع دستی و مفاخر)، میراث طبیعی و تورهای صنعتی در کارخانه ها و قطبهای صنعتی اراک) با نگاه تخصصی عرضه شود.
وی توضیح داد: این طرح بهصورت مشارکتی از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، موسسه آموزشی ساتراس و آژانس های مسافرتی هر هفته برگزار میشود و بازدید از کارگاههای صنایع دستی، معرفی جاذبههای کمتر شناخته شده استان، حضور در دل میراث طبیعی و دیدار با مفاخر و هنرمندان شهر اراک از جمله اهداف آن است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: اراک بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین کانون صنعت کشور از دهه ۵۰ تاکنون زیرساختهای صنعتی متعددی را در خود جای داده که یکی از اهداف پنجشنبههای اراک شناسی معرفی این قابلیتها در قالب تورهای تخصصی است.
حسینی افزود: برنامه این هفته طرح پنجشنبههای اراک شناسی بازدید از منطقه حفاظت شده «هفتادقله» است که یکی از داشتههای طبیعی ارزشمند کشور محسوب میشود و این منطقه علاوه بر ذخیره غنی گیاهی و جانوری، کتیبههای تاریخی از دوره قاجار را در دل صخرههایش دارد و هدف از حضور در این منطقه تاکید ویژه بر حفظ محیط زیست و گردشگری مسئولانه است.
وی توضیح داد: آشنایی با اکوتوریسم و توسعه پایدار، موقعیت شناسی دره چکاب و معرفی «پازن» بهعنوان نماد زیستی استان مرکزی از برنامههای بازدید از هفتاد قله اراک است.
بازدید از کارگاه ساخت سازهای سنتی استاد کشاورز، کارگاه فرش فراهان، کارگاه سفال و سرامیک سلطان آباد و کارگاه منبت روی چوب استاد جلالیکیا نیز در قالب این طرح دنبال شده و ایجاد پیوندهای لازم بین بخش گردشگری، میراث تاریخی و صنایع دستی بهعنوان سه داشته ارزشمند استان در لوای این بازدیدها دنبال میشود که در راستای توسعه صنعت گردشگری استان است.
بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۷۳ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
منطقه حفاظت شده هفتاد قله به مساحت ۹۷ هزار و ۴۰۷ هکتار در ۲۵ کیلومتری شمال شرقی اراک و بین شهرستانهای اراک، محلات و خمین واقع شده است.
کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، کفتار، شغال، گرگ ، گورکن، خرگوش، تشی و روباه از پستانداران این منطقه محسوب می شوند و چند نوع افعی، مارآبی و لاک پشت نیز در این منطقه دیده شده است.
کبک، تیهو، بلدرچین، باقرقره، کبوتر چاهی، کبوتر کوهی، عقاب طلایی، سارگپه، هما، کرکس، دال، شاهین، بحری، لیل، بوتیمار و حواصیل از پرندگان این منطقه هستند.
استان مرکزی دارای ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۲۲۲ گونه پرنده، ۶۵ گونه پستاندار، ۵۵ گونه خزنده، چهار گونه دوزیست، ۱۷ گونه ماهی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی است که از این تعداد ۳۳ گونه از پرندگان، ۱۴ گونه از پستانداران و دو گونه از خزندگان این استان در معرض تهدید هستند.
نظر شما