مجید مجیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه آموزش عالی تاثیرپذیرترین نهاد از کرونا است، اظهار کرد: کرونا بازگشایی دانشگاه ها را تحت تاثیر قرار داد و باید براساس شرایط جدید سیاستگذاری جدیدی در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه به محض شیوع کرونا دانشگاه تبریزاقدام به ایجاد و تقویت زیرساخت ها برای ارایه آموزش های مجازی کرد، گفت: از هفته دوم اسفند ماه پارسال زیرساختهای آموزش مجازی در دانشگاه تبریز ایجاد و دروس تئوری و امتحانات به صورت مجازی برگزار شد.
مجیدی با اشاره به اینکه برگزاری دروس عملی به صورت مجازی جزو مشکلات اصلی دانشگاه بود، گفت: ۹۹ درصد دروس عملی به صورت مجازی و تا مرداد سال جاری تمام آزمون ها با موفقیت برگزار شد.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به شروع آموزش حضوری برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا از خرداد سال جاری، خاطرنشان کرد: آموزش حضوری ابتدا برای دانشجویان برگزار شد سپس خوابگاههایی تک نفره برای برخی دانشجویان اولویتدار در نظر گرفته شد تا آنها نیز ضرری از بابت درس و آموزش نداشته باشند.
مجیدی با بیان اینکه دروس تئوری به صورت مجازی است، گفت: آموزش در مقطع تحصیلات تکمیلی برای دانشجویانی که باید در آزمایشگاه و مزرعه حضور داشته باشند، حضوری است و برای همین منظور ۶۵۰ نفر از غیربومیها می توانند ثبت نام کنند که تاکنون ۱۵۰ نفر ثبت کرده و برای هر نفر یک اتاق در خوابگاه در نظر گرفته شده است.
رئیس دانشگاه تبریز با تاکید بر ضرورت جذب دانشجویان جدیدالورورد بومی در دانشگاههای بومی، خاطرنشان کرد: ۱۳ دانشگاه بزرگ و پنج دانشگاه جامع در ایران وجود دارد و دانشگاه تبریز نیز جزو پنج دانشگاه جامع کشور است از اینرو هر کسی بخواهد رشته خوبی انتخاب کند به طور قطع در استان خود یک دانشگاه خوب وجود دارد.
مجیدی با بیان اینکه سال گذشته کلاسها به صورت آفلاین بود، گفت: امسال با تکمیل زیرساختها کلاسها به صورت آنلاین برگزار می شود.
دانشگاه تبریز در مسیر بینالمللی و کارآفرین شدن است
رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه به سمت دانشگاه نسل سوم، کارآفرین و بینالمللی گام بر میداریم، گفت: امسال دانشگاه تبریز طبق رتبهبندی های جهانی با بهبود رتبه روبرو است، به طوری که در سال جاری در رتبهبندی جزو هشت دانشگاه برتر کشور و ۸۰۰ تا ۹۰۰ جهانی قرار داریم که ۱۰۰ رتبه نسبت به پارسال بهبود یافته است.
مجیدی با بیان اینکه دانشگاه تبریز در برخی رشته ها به رتبه های خوبی دست یافته است، افزود: در برخی رشتهها جزو شاخصهای ۱۰۰ تا ۱۵۰ هستیم و در رشتههای مهندسی جزو ۵۰۰ دانشگاه برتر در دنیا هستیم.
وی از رتبه پنجم دانشگاه تبریز در زمینه نانو در جهان طبق رتبه بندی دانشگاه اسپانیایی خبر داد و گفت:در طرح های تحقیقاتی ۱۶۰ طرح مشترک بین دانشگاه های ایران و ترکیه منعقد شد که از این دانشگاه ۲۲ طرح منتخب شد و افتخار بزرگی در زمینه بین المللی است.
مجیدی یکی از شروط بین المللی شدن دانشگاه ها را جذب دانشجوی خارجی عنوان کرد و افزود: در طول ۲ سال گذشته بیش از ۵۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز جذب شده است.
وی در خصوص جذب دانشجوی خارجی در ترم جدید گفت: ثبتنام آموزش مجازی برای همه آنها برقرار است و اگر نیاز به آموزش عملی باشد، خوابگاه در نظر گرفته شده است، زیرا در ماههای اخیر حتی ۲۰ نفر از دانشجوهای خارجی در تبریز ماندند و ما خوابگاه و غذای آنها را تامین کردیم.
رییس دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه برای بین المللی کردن دانشگاه نیازمند فرهنگ سازی هستیم، خاطرنشان کرد: باید بسترهای شهرنشینی برای جذب دانشجوی خارجی در این شهر فراهم شود که تبریز کم کاری کرده و نیازمند همکاری مردم، مسوولان و صنعت هستیم.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت و استفاده از ظرفیت خیران و مردم در خصوص ایجاد خوابگاه و کمک به تجهیز دانشگاه، گفت: در آینده نزدیک دانشکده ای برای برآورده کردن اهداف کارخانجات و صنعت توسط خیران و کارخانجات در این دانشگاه تاسیس می شود که تا دو هفته اخیر کلنگزنی می شود.
دانشگاه تبریز با ۷۴ سال قدمت دومین دانشگاه قدیمی ایران بعد از دانشگاه تهران محسوب می شود.
نظر شما