به گزارش ایرنا، تاکید نخست وزیر هند بر چند جانبه گرایی و بحران اعتماد در سازمان ملل احتمالا اشاره غیر مستقیمی به فشارهای یک جانبه آمریکا و تلاش این کشور برای تحمیل نظر خود بر این سازمان در ارتباط با ایران است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اولین فردی بود که برای سخنرانی در سازمان ملل در نظر گرفته شده بود اما وی حاضر به ارائه سخنرانی خود در زمان تعیین شده نشد که باز هم نشان دهنده زور گویی و یک جانبه گرایی رهبران آمریکایی در یک سازمان بین المللی با حضور ۱۸۰ کشور است.
خبرگزاری "پی تی آی" نوشت: دولت آمریکا روز شنبه در حالی مدعی شد که تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را احیا میکند که تقریبا تمام جهان معتقدند این ادعای آمریکا غیرقانونی است، زیرا آمریکا دیگر عضوی از توافق جامع قدرتهای هستهای جهان با ایران (برجام) نیست و این ادعاها سازمان ملل را با وضعیتی بحرانی پیش از آغاز مجمع عمومی آن مواجه میسازد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل اعلام کرده است تا زمانی که شورای امنیت موضع موافقی در ارتباط با تحریمهای ایران اتخاذ نکند، وی از درخواستهای آمریکا برای وضع مجدد تحریمها علیه ایران حمایت نخواهد کرد.
با این وجود، آمریکا از روز یکشنبه به صورت یکجانبه بارها اعلام کرده است که تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران اجرایی شدهاند.
این در حالی است که ۱۳ عضو شورای امنیت سازمان ملل تلاش آمریکا برای استفاده از بندهای برجام که واشنگتن در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد را فاقد اعتبار قانونی دانستهاند.
آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای ایران یا برجام خارج شد اما سایر امضاکنندگان این قرارداد اعلام کردهاند که متعهد به برجام هستند. ایران نیز اعلام کرده است با وجود اقدامات آمریکا در سازمان ملل، برجام همچنان پا برجا باقی خواهد ماند.
انگلیس، فرانسه و آلمان روز جمعه گذشته به شورای امنیت اعلام کرده بودند که تعلیق تحریمهای ایران فراتر از ۲۰ سپتامبر (۳۱ شهریور) ادامه خواهد داشت.
سخنرانی کوتاه ویدئویی نارندرا مودی نخست وزیر هند در روز اول مجمع عمومی سازمان ملل که به مدت یک هفته در نیویورک برگزار میشود، منتشر شد.
در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا، سازمان ملل تصمیم گرفته است تا سخنرانی رهبران ۱۸۰ کشور در مجمع عمومی این سازمان به صورت مجازی برگزار شود.
مودی گفت: سازمان ملل با بحران اعتماد مواجه است. برای جهان متصل امروزی، ما به یک چند جانبه گرایی اصلاح شده که نشانگر واقعیتهای امروز باشد، به تمام طرفها یک صدا برای ابراز وجود دهد، چالشهای نوین را در بر بگیرد و بر رفاه انسانها متمرکز شود؛ نیاز داریم.
اظهارات نخست وزیر هند در حالی منتشر شد که سازمان ملل متحد در بیانیه خود به مناسبت هفتاد و پنجمین سال تشکیل این سازمان اعلام کرد جان تازهای به اصلاحات شورای امنیت خواهد داد.
دهلی نو- ایرنا- نارندرا مودی نخست وزیر هند روز چهارشنبه طی پیام ویدئویی خود در سازمان ملل اعلام کرد که این سازمان با بحران اعتماد مواجه است و در مقابل برخی یک جانبه گراییها، باید چند جانبه گرایی که نشانگر واقعیتهای امروزی است در سازمان ملل حفظ شود.
اخبار مرتبط
-
نماینده چین در سازمان ملل: برجام باید به طور موثر اجرا شود
پکن- ایرنا- «جانگ جونگ» سفیر دائم چین در سازمان ملل تاکید کرد که قرارداد هسته ای ایران موسوم…
-
دبیركل پیشین سازمان ملل:
یكجانبه گرایی بزرگترین تهدید دنیا است
پكن- ایرنا- 'بان كی مون' دبیركل پیشین سازمان ملل در نشستی در كره جنوبی یكجانبه گرایی دولت دونالد…
نظر شما