۶ مهر ۱۳۹۹، ۱۶:۴۸
کد خبرنگار: 934
کد خبر: 84052538
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

گره کور محدوده تپه تاریخی سیلک کاشان گشوده می‌شود

کاشان- ایرنا- سرپرست پایگاه پژوهشی تپه‌های سیلک کاشان گفت: مهمترین مساله‌ محوطه باستانی سیلک به عنوان گره کور، بحث زمین‌های معوض‌ بود که در این راستا دولت گام‌های خوبی را برای حل موضوع برداشته است.

جواد حسین‌زاده ساداتی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: باید محدوده عرصه این محوطه‌ باستانی از سوی دولت بازبینی می‌شد که بر این اساس زمینی را هیات دولت در سال ۸۸ و بعد شورای عالی معماری و شهرسازی در سال ۹۴ مصوب کرد که با نام فتح‌المبین به شهر الحاق شد.

وی با اشاره به اینکه شهرداری کاشان زمین‌ها را جداسازی و سندشان را آماده کرد، یادآور شد: سال ۹۷ نخستین نشست هیات امنای منابع آزادسازی سیلک را تشکیل دادیم که در واقع برای نحوه هدایت منابع تصمیم‌گیری می‌کند.

سرپرست پایگاه پژوهشی تپه‌های سیلک کاشان ادامه داد: برخی زمین‌هایی که از قبل در موردشان توافق شده بود، تلاش کردیم از شهرداری به میراث فرهنگی انتقال یابد که در این راستا ماه گذشته انتقال۱۳ پلاک زمین با حدود ۱.۷ هکتار به امضا رسید.

وی گفت: سندی دولتی از سیلک با نزدیک به ۲۵ هکتار زمین با پیگیری‌ها از سوی شهرداری، دادستانی، بازرسی و اداره ثبت به دست آمد که نشان می‌دهد این زمین‌ها پس از انقلاب از سوی برخی اهالی با سوء استفاده و سوء تعبیر از حکم امام (ره) به صورت غیرقانونی به تصرف درآمد و محدوده‌ای را که از سال ۴۹ فنس‌کشی شده بود و نگهبان داشت تصرف کردند.

حسین‌زاده ساداتی افزود: سندی که دولت دارد، در نشست اخیر هیات امنا صندوق منابع آزادسازی محوطه باستانی سیلک قرار شد تعیین حدود صورت گیرد و پس از تعیین تکلیف زمین‌های دولتی، با منابعی که در اختیار داریم با مردم برای سایر زمین‌ها وارد توافق بشویم.

وی تصریح کرد: چند مورد مذاکره آغاز شده اما بحث بر سر قیمت کارشناسی است، زیرا انتظار مالکان با کارشناسی همخوانی ندارد که البته قانون راهکارش را تدوین کرده است و امیدواریم با همکاری همه نهادهای ذی‌ربط به سرانجام برسد.

سرپرست پایگاه پژوهشی تپه‌های سیلک کاشان همچنین اظهار داشت: نکته مهم دیگر زمین‌های موسوم به دارایی بود که ۱۱۷ پلاک زمین را شامل می‌شد؛ این زمین‌ها پیش‌تر با هماهنگی و مجوز اداره میراث تقسیم شده بود که حقوق حقه‌ای را برای مردم ایجاد کرده بود.

وی اضافه کرد: چون پس از آن در سال ۷۸ حریم جدیدی تعیین شده بود، مالکان نتوانسته بودند نسبت به ساخت و ساز اقدام کنند که در نشست اخیر هیات امنا مصوب شد که بخشی از قطعه زمینی تفکیکی با کاربری مسکونی که دولت در اختیار دارد، بر اساس مصوبه کمیته ماده ۵ استان به عنوان معوض زمین‌های دارایی در نظر گرفته شود تا پس از مدت‌ها گامی برای آنها نیز برداشته شود.

حسین‌زاده ساداتی همچنین بیان کرد: مهم‌ترین اقدام‌های انجام گرفته در کنار ساماندهی سیلک، آماده‌سازی و فراهم کردن شرایط بازدید و گردشگری که از نظر محتوایی همه استانداردهای موزه‌ای، نمایشگاهی و گردشگری کشور را تلاش کردیم از سوی دفتر امور پایگاه‌های میراث ملی و جهانی وزارتخانه میراث فرهنگی فراهم کنیم.

وی تشریح کرد: یک سالن نمایش وجود دارد که مردم از طریق تصویر،ویدیو و تلویزیون با محوطه آشنا می‌شوند و یک نمایشگاهی داریم که آثار دوره‌های قدیم تا جدید سیلک به ترتیب با توضیحات در آن به نمایش گذاشته شده است.

سرپرست پایگاه پژوهشی تپه‌های سیلک کاشان اضافه کرد: در حال حاضر هم در محوطه تابلوهای جدید ۲ زبانه‌ای ساختیم که نصب می‌شود و به طور تقریبی سیلک را پس از مدت‌ها برای حضور گردشگران آماده کردیم.

وی یادآور شد: محوطه باستانی سیلک از چهار بخش شامل ۲ تپه شمالی (کوچک) و جنوبی (بزرگ) و ۲ گورستان (الف در شرق تپه جنوبی) و (ب در غرب تپه شمالی) تشکیل شده است.

سیلک با حدود هشت هزار سال قدمت که امروزه درون محدوده شهری کاشان قرار دارد، یکی از محوطه‌های باستانی مهم ایران و جهان به شمار می‌رود که در ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ۳۸ در فهرست اثرهای تاریخی کشور به ثبت رسید.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha