احداث پایانه جامع صادراتی موادمعدنی در بوشهر جذاب‎تر شد

بوشهر-ایرنا- رئیس خانه معدن استان بوشهر گفت: با توجه به نیاز برخی از تولیدکنندگان سیمانی جنوب شرق فارس در سایه مسدود شدن پایانه صادارتی پارس جنوبی اکنون احداث پایانه جامع صادرات مواد معدنی بوشهر برای سرمایه‌‏گذاران جذاب‎تر شده است.

احمد مرادی روز پنج‌شنبه درگفت و گو با ایرنا افزود: شرکت های تولیدکننده سیمان استان فارس در چند سال گذشته برای صادرات از پایانه پارس جنوبی استفاده می‏‎کردند که در ۶ ماه گذشته این پایانه با دستور وزارت نفت مسدود شد و اکنون تولیدکنندگان محصولات سیمانی جنوب شرق و مرکز استان فارس ظرفیت و پایانه صادراتی ندارند.

وی بیان کرد: باید از این فرصت استفاده کرد تا با مشارکت و دعوت از آنها به بوشهر از ظرفیت مالی و اقتصادی آنها همراه با توانایی شرکت ایمیدرو برای احداث پایانه صادراتی سیمان استفاده کنیم.

مرادی اظهار داشت: یکی از بزرگ‎ترین دغدغه معدن کاران استان بوشهر در شرایط کنونی احداث پایانه صادراتی معدنی است.

وی گفت: اکنون بوشهر در بین استان‏های همجوار خلیج فارس تنها استانی است که پایانه صادراتی موادمعدنی ندارد و در مجتمع بندری نگین نیز به دلیل نبود عمق زیاد تنها شناورهای تا سقف ۲۵ هزار تن قابلیت پهلوگیری دارند.

مرادی ادامه داد: این مجتمع بندری همچنین با توجه به اینکه نیاز به لایروبی سالانه در اثر رسوب گیری متعدد از منطقه تالاب حله دارد امکان توسعه آن تا حد معقولی ادامه دارد.

وی اظهارداشت: در این زمینه منطقه‌‏ای در خورشهاب برای احداث پایانه جامع صادراتی استان بوشهر پیش بینی شد و مطالعات و در حال حاضر نیز سازمان توسعه  و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) در حال تهیه طرح توجیه اقتصادی آن است.

مرادی افزود: با این حال انتظار است ورود سرمایه‏‎گذار برای ورود به احداث پروژه هرچه زودتر محقق شود چراکه با توجه به نیاز استان‎های فارس و بوشهر از جذابیت قابلیت توجهی برخوردار است.

وی در بخش دیگری از صحبت‏‌های خود گفت: توسعه و احیا معادن تعطیل و کوچک می‎تواند ضامن سیاست‏های کلی توسعه اقتصاد و تحقق اقتصاد مقاومتی و جهش تولید باشد.

مرادی اظهارداشت: در این راستا شکوفایی ظرفیت‎‌های معدنی استان بوشهر مورد توجه جدی قرار گرفته است.

وی گفت: رفع بروکراسی‌های اداری در جهت گرفتن مجوزهای اکتشاف و استخراج، تسهیل سازی در واردات ماشین آلات معدنی بدون حقوق و عوارض گمرکی، نوسازی واحدهای صنایع معدنی و  تسهیلات بانکی کم بهره از جمله ظرفیت‏‌های است که به توسعه صنعت معدن استان بوشهر کمک خواهد کرد.

در استان بوشهر در سال ۹۸ با فعالیت ۱۴۰ واحد معدنی ۱۲ میلیون انواع موادمعدنی از این واحدها شامل سنگ گچ، سنگ لاشه، سنگ آهک، مخلوط کوهی و مارن استخراج شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha