پرونده‌های ورودی به محاکم قضایی استان اردبیل کاهش یافت

اردبیل- ایرنا - رییس کل دادگستری استان اردبیل با بیان کاهش پرونده‌های ورودی به محاکم قضایی این استان گفت: طی یک‌سال گذشته، بیش از ۴۰۰ هزار فقره پرونده در واحدهای مختلف قضایی استان اعم از دادسرا، دادگاه‌های بدوی، دادگاه‌های تجدیدنظر و شعب اجرای احکام رسیدگی شده است.

به گزارش ایرنا ، ناصر عتباتی روز پنجشنبه در جریان دیدار قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان اردبیل با رییس قوه قضاییه از تعیین تکلیف ۲۲ درصد از پرونده‌های انباشته شده در مراجع قضایی استان در سال گذشته خبر داد و افزود: رسیدگی دقیق و سریع به پرونده‌های مطول و مسن در استان اردبیل در اولویت پیگیری و رسیدگی قرار گرفته است.

وی بیان کرد: تا اردیبهشت ماه سال جاری ۵۶ هزار و ۳۳۰ پرونده در دادگستری استان ثبت شده بود که این میزان در شهریو ماه به ۴۱ هزار و ۶۱ پرونده رسیده است.

او  با بیان اینکه در حال حاضر ۷۷ درصد پرونده ها مختومه شده است، افزود: سال گذشته در دادگاه‌های تجدید نظر یک هزار و ۸۴۸ فقره پرونده ثبت شده بود که این میزان به ۶۷۵ فقره کاهش یافته است.

عتباتی اظهارداشت: بر این اساس پرونده‌های مسن مربوط به ماقبل یکم مهرماه سال ۱۳۹۸ نیز بر اساس بخشنامه ابلاغی رییس قوه قضاییه با سرعت و دقت رسیدگی شده  و با این اقدام، مجموعه قضایی استان اردبیل با کاهش ۷۷ درصدی پرونده‌ها در مراجع رسیدگی، به عنوان استان برتر و نخست کشور معرفی شد.

رییس کل دادگستری استان اردبیل از تعیین تکلیف ۴۸ درصد پرونده‌های مانده و مسن استان در شعب دادگاه‌های تجدیدنظر در سال گذشته خبر داد و افزود: هم‌اکنون تعداد پرونده‌های هر شعبه دادگاه تجدید نظر به زیر ۱۰۰ فقره رسیده است.

وی اضافه کرد: تلاش دستگاه قضایی استان بر این است که میزان ورودی پرونده در سال جاری با استفاده از ظرفیت واحدهای مصالحه و سازش و فعال‌سازی شوراهای حل اختلاف تخصصی، نسبت به سال قبل منفی شود.

رییس کل دادگستری استان اردبیل همچنین استفاده از فناوری روز در رسیدگی به پرونده‌های قضایی را ضروری خواند و گفت: سال گذشته تعداد یک میلیون و ۶۷۰ هزار فقره ابلاغ شامل ۸۹ درصد اوراق قضایی به صورت الکترونیک ابلاغ شد و هدف نهایی مجموعه قضایی استان این است که این میزان در سال جاری به ۹۷ درصد برسد.

عتباتی برخورد جدی و قاطع با برهم زنندگان نظم عمومی و امنیت اجتماعی از طریق جرایم خشن قمه‌کشی و نزاع جمعی را از جمله مطالبات مردم و وظایف دستگاه قضایی برشمرد و افزود: امنیت مهم‌ترین مطالبه و دغدغه مردم است و دستگاه قضایی با مجازات‌های تکمیلی از قبیل تبعید، جلوی ناامن‌کنندگان جامعه را می‌گیرد.

وی حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی را یادآور شد و گفت: کمیته حمایت قضایی در استان فعال بوده و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی را بررسی و نسبت به رفع آن اقدام می‌کند.

وی بیان کرد:دادگستری استان اردبیل با کانون‌های فساد در این استان مبارزه جدی داشته و چندین پرونده مربوط به اختلاس در شرکت‌های خصوصی و شهرداری اردبیل بویژه مجتمع گوشت اردبیل کشف شده است.

رییس قوه قضاییه برای یک دیدار یک روزه پنجشنبه وارد استان اردبیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha