سردار حسین نجات روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره مستند اخیر بیبیسی فارسی در مورد جلسه فرماندهان سپاه در میانه دفاع مقدس گفت: ما در زمان جنگ دو جریان نفاق داشتیم؛ یک جریان نفاق آشکار بود که همان منافقین بودند که به صدام پناهنده شدند و اخبار و اطلاعات جنگ را یا به صورت تخلیه تلفنی یا به واسطه نفراتی که داشتند، در اختیار صدام میگذاشتند.
جانشین قرارگاه ثارالله تهران با بیان اینکه یک جریان نفاق پنهان هم داشتیم که در دفتر آقای منتظری جمع شده بودند، اظهار داشت: این جریان که تبلور آن در داماد آقای منتظری و برادر دامادش، سید مهدی هاشمی بود که بعدا اعدام شد، از سادهلوحی آقای منتظری استفاده و احساس میکردند که میتوانند همه کارهایی که مدنظرشان است را از طریق ایشان انجام دهند. ایشان فقیه وارسته و زحمت کشیدهای بود ولی متاسفانه بسیار ساده بود و روی ایشان اثر میگذاشتند.
سردار نجات ادامه داد: آنها اولین کاری که کردند، این بود که با جریانسازی به گونهای که کسی هم متوجه چگونگی آن نشود - به خاطر صلاحیتهای فقهی و سابقه مبارزاتی که آقای منتظری داشت - توانستند در مجلس خبرگان برای ایشان به عنوان قائم مقام رهبری رایگیری کنند، بدون اینکه با امام مشورت یا صحبتی کرده باشند.
وی با بیان اینکه بعدها امام (ره) در نامهای فرمودند که والله از همان اول من با قائم مقامی آقای منتظری مخالف بودم و با من هم مشورت نشد، تصریح کرد: این جریان دنبال بازوی دوم هم بودند یعنی سپاه را به عنوان یک قدرت برای خود میخواستند. بنابراین، جریانی علیه فرماندهان آن مقطع سپاه درست کردند و دو نفر مد نظرشان بود؛ یکی مهدی هاشمی مسئول واحد نهضتهای سپاه که بعدها به اتهام همکاری با ساواک و قتل مرحوم شمس آبادی و دو نفر دیگر و عامل اصلی نفوذ در بیت منتظری اعدام شد و دیگری هم آدم بدی نبود لیکن به بیت آیتالله منتظری خوشبین بود و تابع آنان بود.
سردار نجات افزود: زمانی که ما درگیر جنگ بودیم و احتیاج به اتحاد داشتیم، این افراد جریانی را توسط تعداد معدودی از برادران یکی از یگانهای ما درست کردند که موجه و پاک بودند ولی آنها اینطور وانمود کردند که فرمانده وقت کل سپاه در جبههها خیانت میکند، در صورتی که در آن موقع همه تلاش محسن رضایی معطوف به این بود که همه نیروها و سلیقهها را جمع کند تا در جبهه پیشروی انجام دهد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه آن جریان قبل از عملیات بدر در جلسات مختلف بر علیه فرمانده وقت کل سپاه موضعگیری کردند، خاطرنشان کرد: حتی در جلسهای هم آقای منتظری خدمت امام رسیده و گفته بود که فرمانده سپاه کودتا میکند اما امام چون میدانست این قضیه از کجا آب میخورد، به آقای منتظری گفته بود اینها که بچههای خودمان هستند، بگذارید کودتا کنند. بچههای خودمان که علیه ما کودتا نمیکنند.
سردار نجات با بیان اینکه جریان کودتای خزنده به منظور تغییر فرمانده کل سپاه و گذاشتن فردی همراستای خودشان در دست دفتر آقای منتظری بود، ابراز داشت: آنها همان بلوا را راه انداختند که در آن زمان فرمانده سپاه پاسخشان را داد که قبول نکردند. نهایتاً امام (ره) پیامی توسط آیتالله شهید محلاتی دادند که در پادگان ولیعصر قرائت شد. اول امام افرادی که این بلوا را راه انداختند، نصیحت کرد و گفتند فریب نخورید چون ما با غوغاسالاری فرمانده عوض نمیکنیم. الان وقت جنگ است همه باید به جنگ توجه کنید.
وی اضافه کرد: ایشان گفتند چون میدانم شما فریب خوردهاید و به اصطلاح خائن نیستید، شما را میبخشم، بروید دنبال جنگ. اگر بعد از این، کسی این قضیه را ادامه دهد، آن موقع برخورد دیگری میکنم. آن برادران هم چون فهمیدند که اشتباه کردند و مسیر بدی را طی کردند، اتفاقاً در یگانهای دیگر به صورت ناشناس رفتند، جنگیدند و یکی، دو نفر از آنها که من یادم هست، شهید شدند.
جانشین قرارگاه ثارالله تهران با بیان اینکه بعضی از آن افراد مانند اکبر گنجی که خود او هم عامل بیت منتظری و سیدمهدی هاشمیها بودند، همان فتنهانگیزیها را ادامه دادند که منجر به فرارشان از ایران شد، عنوان کرد: طیف اکبر گنجی و اینها که به صورت سنجیده کار نفاق را انجام میدادند، همین الآن هم در خارج از کشور با رسانههای بیگانه همکاری میکنند ولی جریانی که دچار اشتباه و سوء برداشت شده بودند، رفتار خود را اصلاح کردند و برخی از آنها، حتی شهید شدند.
نظر شما