رییس اتاق بازرگانی: منافذ صادراتی را برای بازرگانان کرمانی بسته‌ایم

کرمان - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه منافذ صادراتی را در فصل صادرات پسته برای بازرگانان کرمانی بسته ایم گفت: سازمان توسعه تجارت کشور باید مرجع صادرکنندگان باشد اما متاسفانه پیشتاز در ایجاد محدودیت شده است.

به گزارش ایرنا، سیدمهدی طبیب زاده روز پنجشنبه در آیین گرامیداشت روز صنعت و معدن استان کرمان افزود: این محدویت ها شامل پرداخت وام های صادراتی از راه سامانه سپیدار است و این قانون در حالی اجرایی شده که نماینده بانک کشاورزی در استان کرمان اعلام کرد که از اسفندماه سال ۹۸ تاکنون درخواستی به این بانک نرسیده و این سامانه نتوانسته مشکلی را حل کند.

وی با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی گفت: بر اساس این بخشنامه هیچ بانکی حق ندارد به واحدهای صادرکننده که زیر ۱۰۰ درصد رفع تعهد ارزی کرده اند، تسهیلات پرداخت کند که این امر به منزله تعطیل شدن صادرات است و کمکی به شرایط بحرانی فعلی نمی کند.

طبیب زاده گفت :تمدید کارت بازرگانی سامانه در جامع بدون آمادگی زیرساخت ها انجام شده که از این راه تنها توانستیم پنج کارت را تمدید کنیم و تعلیق کارت های بازرگانی به معنای این است که صادرکنندگان به‌نام و رسمی کشور کنار می‌کشند.

وی اضافه کرد: محصولات صادراتی با اصرار بر قوانین غیرکارآمد صادر نمی شوند که این امر مشکلات امنیتی به دنبال خواهد داشت و یا قاچاق می شود و  اینها موانع صادرات است که سازمان توسعه و تجارت باید به رفع موانع آن کمک کند و نه به مشکلات بیفزاید.

به گفته طبیب زاده بخش خصوصی با وجود مشکلات تولید را سرپا نگه‌داشته و پیش بینی می شود با ادامه وضع موجود، شرایط کشور در آینده دشوارتر شود.

وی گفت :اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی استان کرمان مسئول ایجاد پنجره واحد الکترونیک به دستور استاندار کرمان شد و با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اقدامات خوبی در اصلاح فرایندها و پایش فضای کسب و کار داشته ایم.

رییس اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان اینکه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نباید برای هر مشکلی به تهران مراجعه کنند گفت: مسائل با تفویض اختیار در خود استان رفع شود که این اقدام به روند فعالیت های توسعه ای سرعت می بخشد.

وی با بیان اینکه بخش مهمی از سنگ آهن کشور در کرمان تولید می شود گفت: تولید فولاد استان کرمان اندکی کمتر از ۲۰ درصد کشور است لذا باید فرایندی ایجاد شود که سنگ آهن با قیمت نصف جهانی FOB به شرکت های فولادی واگذار شود و در این زمینه اعتبارات به ناحق از استان کرمان خارج می شود.

طبیب زاده  با بیان اینکه با وجود معادن غنی استان کرمان زیرساخت های اساسی از جمله آموزش در این استان از متوسط کشوری پایین تر است گفت: بخش صنعت نهادهای شبه قضایی دارد که در دفاع از حقوق به حق بخش خصوصی در مالیات و سایر موارد باید وارد عمل شوند.

وی با بیان اینکه برخی از نمایندگان و مسئولان ترس از برخورد قضایی دارند گفت: آنان با هماهنگی دستگاه های نظارتی با اطمینان خاطر از بخش خصوصی دفاع کنند که حقی در این حوزه پایمال نشود.

طبیب زاده  گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان بانی اجرای لایحه اداره بنگاه ها در شرایط خاص شده و در این راستا با قوانین معمولی در شرایط غیر عادی نتیجه غیرمطلوب گرفته می شود و هم اکنون باید شرایط خاص در نظر گرفته شود.

وی گفت :نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست احیای واحدها در وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور داشته باشند و استاندار کرمان نیز پیگیر آن هستند زیرا بخش خصوصی با موانع و چالش هایی روبرو است و سازمان امور مالیاتی کشور به شرکت های درحال احیا فرصت دهد که این شرکت ها در شرایط فعلی اقتصادی کشور شکل بگیرند.

طبیب زاده  با تاکید بر پیشتازی برخی دستگاه ها در ایجاد مانع برای صادرکننده و تولیدکنندگان استان کرمان گفت: کمیته حمایت قضایی عملکرد خوبی داشته و رییس کل دادگستری استان کرمان و دادستان با جدیت دیدگاه های حمایت از تولید دارند و نهضت احیای ۳۰۰ واحد تعطیل این استان را در حال راه اندازی است.

همچنین در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن که با حضور استاندار کرمان، روسای کمیسیون های اقتصادی و صنایع مجلس، رئیس خانه صنعت و معدن ایران، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و جمعی از مسئولان از ۳۲ واحد صنعتی و معدنی برتر استان تقدیر شد.

دهم تیرماه به عنوان روز صنعت و معدن نام‌گذاری شده اما همایش این روز به علت بیماری کرونا به امروز(پنجشنبه) موکول شده است..

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha