به گزارش ایرنا، گورباچف که از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۱ واپسین رهبر اتحاد جماهیر شوروی بود، در مقالهای که روز جمعه در خبرگزاری دولتی تاس روسیه منتشر شد، خاطرنشان کرد: لغو توافقنامه های بین المللی که روند خلع سلاح هسته ای را تنظیم می کنند از سوی دولت ترامپ منجر به هرج و مرج استراتژیک می شود.
وی با انتقاد از رویکرد آمریکا در عرصه خلع سلاح هسته ای اظهار داشت: فناوریها و سلاح های جدید بوجود می آید و ریسک ها و خطرات افزایش می یابد. به همین دلیل نیاز به تلاش های بیشتر برای قرار دادن موضوع خلع سلاح هسته ای در دستور کار بین المللی وجود دارد.
گورباچف تصریح کرد که روسیه به عنوان قدرت اتمی باید این مساله را سریع حل کند.
آمریکا یک سال پیش از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد خارج شد و به دنبال آن روسیه نیز این پیمان دوجانبه را ترک کرد تا به عمر آن پایان دهد.
در ماه فوریه سال 2021 نیز اعتبار پیمان منع تسلیحات تهاجمی راهبردی موسوم به پیمان استارت-2 که در سال 2010 بین روسیه و آمریکا امضا شد به پایان می رسد و به گفته مقامهای روسی، واشنگتن علاقه ای برای تمدید این پیمان ندارد.
رهبر شوروی سابق در ادامه مقاله خود نوشت: در جهان کنونی باید همکاریهای اقتصادی و انسانی جایگزین رقابت های تسلیحاتی و سیاستی باشد که در مرز مناقشه مسلحانه قرار دارد .
گورباچف معتقد است که شیوع همه گیر ویروس کرونا منجر به تشدید رویارویی بین آمریکا و چین شده است و روسیه باید از راههای دیپلماتیک ازتشدید دامنه اختلافات بین واشنگتن و پکن جلوگیری کند.
گورباچف که در سال 1990 یک سال پیش از فروپاشی شوروی، جایزه صلح نوبل دریافت کرد در مورد اعطای این جایزه بین المللی به ولادیمیر پوتین گفت: من فکر می کنم آن زمان که با پارتی بازی یا هر بازی دیگری می شد چنین جایزه ای را دریافت کرد، گذشته است.
سرگئی کومکوف یک نویسنده روس روز گذشته با ارسال نامه ای کمیته جایزه نوبل، درخواست کرد که پوتین نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شود.
تاکنون دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و الکسی ناوالنی رهبر مخالفان دولت روسیه نیز نامزد دریافت این جایزه شده اند.
نظر شما