۴ مهر ۱۳۹۹، ۲۱:۱۵
کد خبرنگار: 2187
کد خبر: 84053806
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دولت به چهار محصول زراعی نگاه ویژه دارد

۴ مهر ۱۳۹۹، ۲۱:۱۵
کد خبر: 84053806
دولت به چهار محصول زراعی نگاه ویژه دارد

مشهد- ایرنا- مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: دولت در حوزه زراعت به چهار محصول گندم، روغن، شکر و پنبه نگاه ویژه دارد.

ابراهیم هزارجریبی روز جمعه در سومین روز همایش ملی روز جهانی پنبه در کاشمر افزود: اقتصاد مقاومتی، امنیت مواد غذایی و تولید محصولات اساسی از سیاست‌های راهبردی دولت است.

وی ادامه داد: در سال جاری که سال جهش تولید نامگذاری شده است با دستور معاون اول رییس جمهوری پنبه جزو یکی از محصولات دارای اولویت مشخص شده است.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه همزمان با آغاز برنامه ششم در زراعت پنیه ۶۸ درصد افزایش تولید داریم گفت: به رغم توفیقات به دست آمده زنجیره تولید پنبه در کشور معیوب است و باید اصلاحاتی صورت بگیرد.

وی افزود: مشکل پنبه در بخش تولید نیست بلکه همه زنجیره‌ها از کارخانه‌های فرآوری گرفته تا ریسندگی و بافندگی باید تکمیل شوند.

هزار جریبی همچنین از پایش عوامل خسارت زای پنبه در کشور خبر داد و گفت: تیم مجرب تمام بیماری‌ها و آفات این محصول استراتژیک را در کشور رصد و ارزیابی نموده و راهکارهای مناسب پیدا می‌کند.

کشت قراردادی، راه نجات اقتصاد خراسان رضوی  

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: راه نجات اقتصاد این استان، کشاورزی قراردادی است.

علی ساربان افزود: در سال زراعی گذشته خرید گندم به ۴۵۳ هزار تن رسید و ۱۰۴ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش یافت.

وی ادامه داد: خرید کلزا در استان نیز نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشت و محصولات اساسی استان از جمله پنبه و چغندرقند نیز وضعیت بهتری پیدا کردند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان ۱۱ میلیون و ۶۴۰ هزار و ۸۰۰ هکتار وسعت و ۳.۵ میلیون هکتار زمین قابل کشاورزی دارد.

وی با بیان اینکه در ۱۰ درصد وسعت این استان کشاورزی انجام می‌شود افزود: در بخش زراعت و باغبانی ۶.۵ میلیون تن محصول تولید می‌شود که ۵.۵ میلیون تن مربوط به حوزه زراعت و یک میلیون و ۵۰ هزار تن مربوط به زیربخش باغبانی است.

ساربان ادامه داد: ۴۴ محصول زراعی و ۳۲ محصول باغی در استان خراسان رضوی کشت می‌شود و گرچه سطح زیرکشت بخش باغبانی نصف سطح زیرکشت بخش زراعت است اما ۴۳ درصد درآمد ناخالص بخش کشاورزی از زیربخش باغبانی و ۲۲ درصد از زیربخش زراعت می‌باشد.

وی گفت: در حال حاضر ۱۷ محصول شاخص استان ۸۴ درصد درآمد ناخالص را تشکیل می‌دهند، همچنین جایگاه بخش کشاورزی استان از ارزش افزوده کشور ۷.۵ درصد بوده و مقام سوم کشور را در بخش کشاورزی داریم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: این استان حدود ۲۲ هزار و ۶۵۸ هکتار سطح زیرکشت پنبه دارد که از این نظر مقاوم اول را در کشور داریم و با توجه به اینکه عملکرد متوسط پنبه در استان ۲۳۵۰ کیلو گرم است اگر مشکلی پیش نیاید رکورد تولید ۶۲ هزار تن تولید پنبه را در استان تجربه خواهیم کرد.

نیاز به آمایش سرزمین در بخش کشاورزی

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی نیز نیاز جدی کشور را به آمایش سرزمین در بخش کشاورزی دانست و گفت: در بسیاری از کشورها این اقدام انجام شده است.

محمد جواد نیک بین افزود: برای خرید تضمینی برخی محصولات کشاورزی و افزایش قیمت خرید آنها هفته گذشته در مجلس شورای اسلامی بحث شد که به تصویب رسید و برای شورای نگهبان ارسال شد.

وی ادامه داد: همه محصولات کشاورزی در کشور باید خرید تضمینی داشته باشد و با تدوین سند آمایش کشاورزی محصول هر منطقه مشخص شود.

این نماینده مجلس گفت: با تدوین سند آمایش سرزمین در بخش کشاورزی هر کس نمی‌تواند هر محصولی را بکارد بلکه باید براساس نقشه راه جلو برود و از این طریق در برخی محصولات کشاورزی دیگر وابسته به سایر کشورها نخواهیم شد.

بانک‌ها حاضر به مشارکت در توسعه ملی نیستند

مدیرعامل کارخانه نساجی کاشمر نیز گفت: صنعت نساجی یکی از کلیدی‌ترین شاخص‌های توسعه است که نیاز به حمایت بیشتر دارد.

مجتبی صمیمی افزود: بانک‌ها به مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و حتی دستوراتی که وزیر برای رفع مشکلات کارخانه نساجی صادر کرده توجهی ندارند و حاضر نیستند در توسعه ملی مشارکت کنند.

وی ادامه داد: هرچند نساجی، صنعت تخصصی بوده و در جامعه جهانی به عنوان صنعت مادر شناخته می‌شود اما طی سالهای گذشته به این صنعت در کشور بی‌توجهی شده است.

معین اقتصادی بخش پنبه کاشمر گفت: باید برای نجات‌بخش کشاورزی که بخش عظیمی از اقتصاد کشور است تلاش کرد. این بخش گسترده‌ترین بخش خصوصی اقتصادی ایران محسوب می‌شود.

وی افزود: مجموعه نساجی کاشمر به عنوان نمادی از تعهد مردم در راستای تجمیع سهام‌ و منابع خرد و ایجاد صنعت پایدار با سهامداری بیش از ۶ هزار نفر شکل گرفته است.

دومین همایش روز جهانی پنبه که طی سه روز متوالی در کاشمر برگزار شد امروز به کار خود پایان داد.

کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha