به گزارش ایرنا، عمرانخان جمعه شب به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد و به تبیین سیاستهای داخلی و خارجی پاکستان به ویژه درخصوص ویروس کرونا، تحولات منطقه، فلسطین، افغانستان و تنشهای شبهقاره پرداخت.
دفتر نخست وزیری پاکستان نیز ساعاتی پیش با نشر محورهای سخنرانی عمرانخان که پیشتر به صورت زنده از شبکههای خبری این کشور پخش شده بود، اعلام کرد: نخست وزیر پاکستان گفت که به اعتقاد ما نیروی محرکه در روابط بین الملل به جای رویکرد تقابل و زورمندانه باید همکاری و مطابق با حقوق اصول بین الملل باشد.
وی افزود: همه ما باید مجدداً حمایت خود از تعامل و چندجانبه گرایی را اعلام کنیم.
لزوم حل عادلانه مسئله فلسطین
نخست وزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنرانی مجازی خود در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل با یادآوری اشغال سرزمینهای فلسطین توسط رژیم صهیونیستی گفت: یک توافق عادلانه و پایدار بر سر مسئله فلسطین برای صلح جهانی از جمله خاورمیانه اجتنابناپذیر است.
وی فلسطین را به یک زخم عمیق تشبیه کرد و افزود: الحاق غیرقانونی مناطق فلسطین (توسط رژیم اشغالگر قدس)، ساخت و سازهای غیرقانونی و اعمال شرایط ضدبشری برای سکونت مردم فلسطین هرگز نمیتواند صلح را در منطقهای که از قبل آشفته است، برقرار کند.
عمرانخان تاکید کرد: پاکستان به حمایت از راهکار تشکیل دو کشور مطابق با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل ادامه میدهد که براساس آن کشور مستقل و متحد فلسطین مطابق مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ و به پایتختی قدس شریف باید تاسیس شود.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت مردم کشمیر و تاکید بر جلوگیری از اقدامات زورمندانه علیه غیرنظامیان، خواستار حل مناقشه کشمیر براساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل شد.
ائتلاف جهانی علیه اسلامهراسی تشکیل شود
نخست وزیر پاکستان با اشاره به پدیده اسلامهراسی و افزایش این اقدام ننگین در کشورهای غربی، حرکت موهن مجله فرانسکی شارلیابدو برای توهین به ساحت نورانی پیامبر اعظم (ص) را مورد سرزنش قرار داد.
وی اظهار داشت: با ادعای آزادی بیان به مقدسات اسلامی توهین میشود، عبادتگاههای مسلمین را تخریب کرده و قرآن کتاب آسمانی ما را به آتش میکشند و از طرف دیگر هدف قرار دادن مسلمانان در بسیاری از مناطق دنیا ادامه دارد.
عمرانخان تاکید کرد که تحریک به نفرت و خشونت باید به صورت همگانی محکوم شده و آن را غیرقانونی اعلام کنیم.
نخست وزیر پاکستان از مجمع عمومی سازمان ملل خواست تا روزی را به عنوان روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی مقرر کرده و همچنین یک ائتلاف جهانی نیز برای مقابله با این پدیده شوم تشکیل شود، چالشی که به گفته عمرانخان باعث شکافته شدن بشریت شده است.
وی اظهار داشت: انتظار میرفت پدیده شیوع ویروس همهگیر کرونا فرصت پیوند تازه میان انسانها را ایجاد کند اما متاسفانه ما شاهد بروز اقدامات تحریک آمیز با ماهیت ملی گرایانه، نژادپرستی، خشونتهای مذهبی و هدف قرار دادن اقلیتها بودیم و اسلامهراسی نیز به بهانه آزادی بیان شدت یافته است.
وی با اشاره به وضعیت افغانستان گفت که بحران این کشور راهکار نظامی ندارد و تنها با مشارکت فراگیر همه گروههای افغان دستیابی به صلح پایدار ممکن خواهد بود.
نخست وزیر پاکستان تاکید کرد که باید نسبت به خرابکاری عناصر مخالف صلح در داخل و خارج افغانستان هوشیار باشیم. صلح و ثبات واقعی در افغانستان به توسعه ارتباطات منطقهای کمک میکند.
نظر شما