به گزارش ایرنا، رسانههای پاکستانی روز یکشنبه به نقل از اظهارات نماینده دائم این کشور در سازمان ملل متحد نوشتند: اسلامآباد حامی اصلاحات در سازمان ملل است اما نه با افزودن به اعضای دائم شورای امنیت.
"منیر اکرم" گفت: پاکستان خواهان افزایش تعداد اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل از ۱۰ به ۲۰ کشور است که هدف آن نمایندگی عادلانه ۱۹۳ عضو سازمان ملل در این شورا میباشد.
وی اظهار داشت: افزایش اعضای غیردائم شورای امنیت فرصت مشارکت برای همه کشورهای بزرگ و کوچک از آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین را در تصمیم گیری سازمان ملل فراهم میکند.
نماینده دائم پاکستان تاکید کرد: بسیاری از کشورها نسبت به کمبود نمایندگی آنان در بحثهای کلیدی بین الملل و عدم حضور در تصمیم گیریها شاکی هستند و علاوه بر این افزایش اعضای غیردائم میتواند توازن میان آنان و اعضای دائم را افزایش دهد.
دیپلمات ارشد پاکستانی همچنین گفت که این کشور مخالف عضویت دائم هند در شورای امنیت سازمان ملل است.
اواخر خردادماه امسال وزیر امور خارجه پاکستان که کشورش به دلیل طرح موضوع کشمیر در سازمان ملل از سوی هند مورد سرزنش قرار گرفته است، گفت: عضویت در شورای امنیت سازمان ملل روال طولانی دارد اما اسلامآباد در حال هموار کردن این مسیر برای خود است.
پاکستان هشتم مهرماه ۱۳۲۶ (۳۰ سپتامبر ۱۹۴۷) یکماه پس از تشکیل این کشور به عضویت رسمی سازمان ملل درآمد و تاکنون هفت بار به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت این سازمان انتخاب شد که آخرین دوره آن در سال ۲۰۱۳ به پایان رسید. «محمد ظفرالله خان» دیپلمات پاکستانی است که به عنوان رئیس مجمع عمومی سازمان ملل خدمت کرد.
تکاپوی اسلامآباد برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل از نظر کارشناسان، با هدف رقابت دیپلماتیک با همسایه شرقی خود هند است و بیم آن دارد تا هند با عضویت مجدد در شورای امنیت، فشار علیه پاکستان بر سر مناقشه کشمیر را افزایش دهد.
شورای امنیت از پانزده عضو تشکیل شده است: پنج عضو دائمی و ده عضو غیر دائمی. اعضای دائمی شورای امنیت عبارتند از چین، فرانسه، اتحاد جماهیر شوروی (که پس از فروپاشی فدراسیون روسیه جایگزین آن شده است)، انگلستان و ایالات متحده آمریکا. ده عضو غیر دائمی شورای امنیت را مجمع عمومی با توجه به مشارکت اعضای سازمان ملل متحد در حفظ صلح و امنیت بین المللی و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می کند.
اعضای غیر دائم شورای امنیت برای یک دوره ۲ ساله انتخاب میشوند. برخی کشورها مانند برزیل، آلمان، هندوستان و ژاپن بارها تقاضای اصلاح منشور و اضافه شدن به جمع اعضای دائمی شورای امنیت را مطرح کرده اند.
نظر شما