به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی «العربیه» عربستان سعودی و تلویزیون عرب زبان آمریکایی «الحره» در فتنه انگیزی تازه خود، ادعا کردند که برخی جریان های سیاسی شیعه در صدد اقدام نظامی برای سرنگونی دولت الکاظمی هستند.
این درحالی است که سخنگوی ائتلاف سیاسی و پارلمانی «دولت قانون» (نوری المالکی) در توئیتی امروز این ادعای سعودی و آمریکایی را به شدت تکذیب کرد.
«هشام الرکابی» گفت که «ادعای های دو شبکه تلویزیونی العربیه و الحره کاملا دروغ است و همه جریان های سیاسی در این برهه بر حفظ ثبات و عدم تنش آفرینی و تضعیف دولت اصرار دارند.»
همزمان «عدنان الاسدی» از اعضای برجسته ائتلاف دولت قانون در توئیتی نوشت که ادعای العربیه مبنی بر تحرک نظامی به رهبری نوری المالکی و «هادی العامری» (ائتلاف الفتح) برای سرنگونی دولت المالکی کاملا دروغ است و در نشست اخیر الکاظمی با جریان های شیعی به هیچ وجه چنین ادعای مطرح نشده است.
این دو رسانه سعودی و آمریکا که در طول ماه های اخیر با دروغ های مکرر، سیاست خود را بر فتنه انگیزی بین جریان های سیاسی شیعه گذاشته اند ادعا کرده اند که در نشست پنجشنبه شب گذشته الکاظمی در دیدار جریان های سیاسی شیعه، گفته که العامری و المالکی برای سرنگونی دولت وی از طریق کودتای نظامی می کوشند.
این دو رسانه به دنبال سفر اخیر «نوری المالکی» به تهران، کوشیده اند با این ادعاهای دروغ، ادعا کنند که جمهوری اسلامی ایران با همکاری این جریان های سیاسی شیعه برای سقوط دولت الکاظمی تلاش می کند.
این در حالی است که روابط در دوره الکاظمی با جمهوری اسلامی ایران ممتاز و مبتنی بر همکاری مشترک بوده که یکی از مهمترین دلایل آن سفر امروز «فواد حسین» وزیر امور خارجه عراق به تهران است.
پیش از این نیز مصطفی الکاظمی در نخستین سفر رسمی خود بعد از تصدی پست نخست وزیری عراق، در ۳۱ تیر و یکم مرداد گذشته به تهران سفر کرد؛ وی اولین نخست وزیر عراقی است که نخستین سفر خارجی خود را به جمهوری اسلامی ایران اختصاص داده است.
در مقابل، این سعودی ها هستند که سیاست تنش را همانند دولت های سابق عراق، با دولت الکاظمی نیز از سرگرفته و با ادعاهای واهی، سفر نخست وزیر عراق به ریاض را در آخرین لحظات در ۲۰ جولای ۲۰۲۰ (۳۰ تیرماه ۹۹) لغو کردند.
رسانه الحره آمریکا که با گزارش های ادعایی بی اساس خود در راستای سیاست واشنگتن برای تضعیف جریان های سیاسی شیعه و فتنه انگیزی بین آنها در عراق تلاش می کند، در همین راستا این ادعا را مطرح کرده تا دستاوردهای سفر اخیر المالکی و دیگر رهبران سیاسی و مقامات رسمی عراقی به تهران را تحت الشعاع قرار دهد.
عدنان الاسدی تاکید کرده است که اگر نوری المالکی و هادی العامری بخواهند به دولتی که نمی تواند به ملت عراق خدمات ارائه کند، خاتمه بدهند، می توانند از طریق پارلمان و ساز وکارهای قانونی موجود این کار را انجام دهند و نیازی به تحرک نظامی ندارند.
هشام الرکابی نیز گفته است که مصطفی الکاظمی در دیدار با جریان های سیاسی عراق هیچ گونه مدرکی دال بر تحرک نظامی آن گونه که العربیه (سعودی) و الحره (آمریکایی) ادعا کرده اند، ارائه نکرده زیرا همه خواهان ثبات و دوری گزیدن از تنش و تضعیف دولت هستند.
در همین راستا نیز برخی رسانه های کرد زبان شمال عراق ادعا کرده اند که شماری از جریان های سیاسی شیعه از جمله ائتلاف دولت قانون، الفتح و «سائرون» (مقتدا صدر) از عملکرد دولت الکاظمی راضی نیستند و این را به صورت رسمی در نشست اخیر به او ابلاغ کرده اند.
به گفته این رسانه ها، این جریان ها خواهان تغییر برخی از اعضای دفتر نخست وزیری و مشاوران او شده و گفته اند که اگر برای تغییر آنها به اشخاص دیگر اقدام نکند، تدابیر قانونی را در پارلمان برای برکناری او اتخاذ می کنند.
با وجود این ادعاها که در سطح رسانه ها و جریان های سیاسی مطرح است و یک روند طبیعی در واقعیت سیاسی عراق به شمار می رود در مقابل هیچ رسانه ای جز سعودی ها و آمریکایی ها در خصوص کودتای نظامی برای سرنگونی دولت الکاظمی ادعایی مطرح نکرده اند.
نظر شما