امیرمسعود مقدم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرکتهای توزیع نیروی برق طی سالیان گذشته کم و بیش با کمبود نقدینگی و منابع مالی مواجه بودهاند و شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
وی ادامه داد: این شرکت با توجه به ماهیت مشترکین خود که حدود ۵۰ درصد آنان روستایی هستند علاوه بر درآمد اندک در حوزه فروش انشعابات به دلیل وسعت استان و پراکندگی مشترکین ناچار به پرداخت هزینه بسیار برای برقراری انشعاب است و این امر کمبود نقدینگی این شرکت را دو چندان میکند.
مجری طرح تامین منابع مالی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: این شرکت با استفاده از ظرفیتهای پیشبینی شده قانونی نظیر تهاتر، تسویه تسهیلات بانکی و اوراق خزانه نسبت به تامین منابع مالی برای کاهش مطالبات پیمانکاران و شرکتها اقدام کرده است.
وی افزود: این شرکت با استفاده از ظرفیت قانونی بند "و" تبصره پنج ماده واحده قانون بودجه کشور در سال گذشته و ابتدای امسال و استفاده از ظرفیتهای واحدهای تولیدی استان توانسته با برنامهریزی، منابع مالی مورد نیاز را جذب و تامین کند.
مقدم ادامه داد: این شرکت همچنین نسبت به تهاتر و تسویه بدهی بانکی این واحدهای تولیدی در قبال دریافت و واگذاری محصولاتی نظیر فولاد، سیمان و آلومینیم به استناد بهای مصوب و بورسی اقدام نموده و در رونق تولید و فعالیت اقتصادی این صنایع نیز سهیم بوده است.
وی گفت: شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی توانسته است از طریق همکاری با توانیر، شرکت برق منطقهای خراسان و بانکها و با استفاده از ظرفیتهای تهاتری واحدهای تولیدی بزرگ سیمان و فولاد استان، بخشی از مطالبات تعدادی از دیگر شرکتهای توزیع برق در استانهای سمنان، آذربایجان غربی، مازندران، آذربایجان شرقی، جنوب کرمان، کردستان، فارس، خوزستان و قم را تسویه کرده و در کاهش بدهی این شرکتها به پیمانکاران سهم داشته باشد.
تعداد مشترکان برق این شرکت به جز حوزه شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد یک میلیون و ۲۷۰ هزار مشترک است و طول شبکههای فشار متوسط و فشار ضعیف این شرکت ۴۲ هزار کیلومتر است.
نظر شما