۵ مهر ۱۳۹۹، ۲۰:۲۴
کد خبرنگار: 1110
کد خبر: 84055191
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

واکنش سیاستمداران لبنانی به انصراف «ادیب» از تشکیل کابینه

تهران-ایرنا- انصراف مصطفی ادیب نخست‌وزیر مکلف لبنان از تشکیل کابینه با واکنش بسیاری از سوی شخصیت‌ها و سیاستمداران لبنانی همراه شده و همگی ضمن ابراز تاسف از این اتفاق، بر لزوم پایبندی به ابتکارعمل فراسه برای برون‌رفت از بحران کنونی کشور تاکید کردند.

به گزارش ایرنا، مصطفی ادیب نخست وزیر مکلف لبنان که به تازگی و بعد از انفجار مهیب بندر بیروت، مامور تشکیل دولت در لبنان شده بود، ساعتی پیش از تشکیل دولت انصراف داد. این اقدام واکنش‌های زیادی را داخل لبنان به همراه داشت.

وی با میشل عون رییس جمهوری لبنان در کاخ بعبدا دیدار و رسما انصراف خود را اعلام کرد. عون نیز ضمن پذیرش انصراف وی اعلام کرد که مطابق با الزامات قانون اساسی، اقدامات مقتضی را انجام خواهد داد.

ادیب بعد از دیدار با رئیس‌جمهوری لبنان گفت: برای من روشن شد توافقی که به خاطر آن، این ماموریت ملی در لبنان را پذیرفتم وجود ندارد.

ادیب از مردم لبنان عذرخواهی کرد و افزود: شرایط من از سوی جریان های سیاسی محقق نشد.

عون: به ابتکارعمل فرانسه پایبندم

در بیانیه صادرشده از سوی دفتر ریاست‌جمهوری لبنان نیز، عون تاکید کرد: ابتکارعمل امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه همچنان ادامه دارد ومن از این ابتکارعمل به طور کامل حمایت می‌کنم.

به گزارش خبرگزاری رویترز،‌ یک منبع نزدیک به مکرون نیز در واکنش به انصراف دیاب از تشکیل دولت گفت: پاریس هرگز لبنان را تنها نخواهد گذاشت.

به گفته این منبع، انصراف ادیب به معنای «خیانت جمعی» احزاب سیاسی لبنان است.

نبیه بری رئیس پارلمان لبنان نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: هیچ کسی به اندازه ما برای عملی شدن ابتکار عمل فرانسه متعهد و ملتزم نیست. اما برخی سعی دارند تا این ابتکارعمل را برخلاف همه اصول ثابت شده، نابود کند.

وی افزود: روح و جوهر ابتکارعمل فرانسه،‌ اصلاحات است و دولت وسیله‌ای است که باید این اصلاحات را پس از تصویب اجرا کند. من معتقدم که همه فراکسیون‌ها موافق اصلاحات هستند.

الحریری: برخی‌ با از دست رفتن این فرصت،‌ پشیمان خواهند شد

سعد الحریری نخست‌وزیر پیشین لبنان ضمن ابراز تأسف از این اتفاق گفت:‌ بار دیگر سیاستمداران لبنانی نمونه‌ای از شکست آشکار خود را در اداره کشور و برتری منافع ملی به دوستانمان در خارج نشان دادند.

وی افزود: کسانی که امروز شکست ابتکارعمل فرانسه برای سوق دادن رهبران لبنان به سمت تشکیل دولت جدید را جشن می‌گیرند به دلیل از دست دادن این فرصت پشیمان خواهند شد.

در همین راستا، رویترز مدعی شد اختلافاتی که منجر به استعفای ادیب ختم شد، درخواست حزب امل و حزب الله برای مشخص کردن شماری از وزرا بوده است.

ادیب در حالی استعفای خود را اعلام کرده که فرانسه از حدود یک ماه تلاش‌های خود را بر رهبران لبنان به منظور خارج کردن این کشور از بحران حاضر آغاز کرده بود.

جریان ملی آزاد لبنان: به ابتکار عمل فرانسه پایبندیم

 جریان ملی آزاد لبنان به رهبری جبران باسیل نیز ضمن پایبندی به ابتکارعمل فرانسه، در این بیانیه از مکرون خواست که این ابتکارعمل را بر پایه اصول اساسی آن، جهت تشکیل دولتی که قادر به انجام اصلاحات باشد، ادامه دهد.

جریان ملی آزاد در ادامه از تلاش ادیب برای تشکیل دولت لبنان تشکر و تاکید کرد که این جریان، ماموریت وی را تسهیل کرد و برای سنگ‌اندازی در مسیر نخست‌وزیر هیچ شرطی را مقابل وی قرار نداد.

در این بیانیه آمده است: امروز زمان تسهیل روند تشکیل دولت است نه تحمیل شروط غیر قانونی جدید. ما اکنون نیازمند گفت‌وگو با سعه صدر هستیم که در آن هیچ طرفی برای دیگران شروطی را تعیین نکند.

مفتی شیعیان لبنان: انصراف ادیب از تشکیل دولت فاجعه آمیز است

شیخ احمد قبلان مفتی شیعیان لبنان نیز با صدور بیانیه‌ای به اقدام نخست‌وزیر مکلف لبنان واکنش نشان داد و گفت: انصراف ادیب از تشکیل دولت در حالی که لبنان به لحاظ اقتصادی در حال فروپاشی است،‌ فاجعه‌آمیز و به معنای نابودی واقعی ابتکارعمل فرانسه است. اصرار و لجاجت برای عدم تشکیل دولت ضربه مهلکی به کشور به شمار می رود.

وی از همه گروه‌های ملی خواست که به صلح داخلی و همزیستی مشترک پایبند باشند و به مسئولیت تاریخی و ملی خود در این باره عمل کنند و قبل از اینکه دیر شود، راه را به روی کشورهایی که به دنبال ایجاد فتنه و آشوب داخلی هستند، ببندند.

ابراز تأسف نخست‌وزیران پیشین لبنان از انصراف ادیب

نجیب میقاتی،‌ فواد سنیوره و تمام سلام نخست‌وزیران پیشین لبنان نیز با صدور بیانیه‌ای از انصراف ادیب برای تشکیل دولت،‌ ابراز تاسف کردند.

آن‌ها ضمن حمایت اعلام حمایت از انصراف ادیب برای ادامه کارش، ابراز امیدواری کردند که همگان بتوانند خطر ایجاد شکاف و فروپاشی در کشور بدون تشکیل دولتی مقتدر و تاثیرگذار و غیرحزبی را درک کنند.

در این بیانیه آمده است: با مامور شدن مصطفی ادیب برای تشکیل دولت،‌ فرصتی برای نجات لبنان با تشکیل یک دولت ایجاد ش. تا دوباره با بازسازی اعتماد، به فروپاشی اقتصادی و مالی کشور پایان داده شود. اما تاسف‌بار است که این فرصت از دست رفت و همه تلاش‌ها ناکام ماند.

بعداز انفجار مهیب عصر ۱۴ مرداد ماه بندر بیروت، حسان دیاب نخست وزیر لبنان تحت فشارهای داخلی و خارجی مجبور شد استعفای دولت خود را اعلام کند و به درخواست ژنرال عون دولت او تحت عنوان دولت پیشبرد امور تا تشکیل دولت جدید به کار خود ادامه می دهد.

ادیب که از سال ۲۰۱۳ تاکنون به عنوان سفیر لبنان در آلمان فعال است دارای مدرک دکترا در رشته حقوق و علوم سیاسی است.

وی که متاهل و دارای ۵ فرزند است، زندگی حرفه ای خود را به عنوان مدرس در رشته های حقوق بین الملل، جغرافیای سیاسی و روابط بین الملل در دانشگاه های لبنان و فرانسه آغاز کرده است.

ادیب از سال ۲۰۰۰ میلادی تا ۲۰۱۳ به عنوان مشاور نجیب میقاتی نخست وزیر وقت لبنان فعالیت کرده و در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ به عنوان نماینده نخست وزیر وقت در کمیته ویژه تدوین قانون جدید انتخابات لبنان حضور داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha