نوروزپور: رسانه‌ها روایت صحیحی از فرهنگ شهادت ارایه دهند

تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت: یکی از مهمترین وظایف مجموعه‌های خبری در کشور برای ادای احترام به شهدا، این است که روایت صحیحی از مسیر آنان و فرهنگ ایثار و شهادت ارایه دهند.

محمدرضا نوروزپور روز یکشنبه در آیین رونمایی از تندیس شهیدصارمی که در ورودی خبرگزاری ایرنا نصب شده، اظهار داشت: زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا و رشادت‌های آنان کمترین کاری است که اصحاب رسانه می‌توانند انجام دهند.

وی افزود: شهدا بهترین داشته خودشان که جانشان است را برای حفظ امنیت کشور در طبق اخلاص گذاشتند و از میهن‌شان دفاع کردند.

مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس بیان کرد: در همه جای دنیا به یاد کسانی که برای آب و خاکشان می‌جنگند، برنامه‌هایی اجرا می‌شود و در کشورمان هفته دفاع مقدس بهانه‌ای است که با برنامه‌های فرهنگی، یاد و خاطره رشادت‌های شهدا را زنده نگه داریم.

وی ادامه داد: هفته دفاع مقدس این پیام را به جهانیان می‌دهد که شیرمردانی در این کشور هستند که در هر شرایطی از ناموس، دین، آب و خاکشان دفاع می‌کنند و این جانفشانی‌ها، بازدارندگی بسیار زیادی در برابر بدخواهی و دشمنی‌ها خواهد داشت.

ایرنا بزرگترین خبرگزاری مکتوب کشورمان است

مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران در ادامه این مراسم بیان کرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی بزرگترین خبرگزاری مکتوب کشورمان است و روز هفدهم مرداد به یاد رشادت‌های خبرنگار این خبرگزاری به عنوان روز خبرنگار نامگذاری شده است.

رضا جلالی ابراز داشت: شهید صارمی و سایر شهدای رسانه سنگربان عرصه اطلاع‌رسانی هستند که در سخت‌ترین شرایط و حتی با نثار جانشان، خبرهای حقیقت‌طلبانه را مخابره می‌کنند.

مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران اضافه کرد: تندیس شهدای خبرنگار که نمادی از گل شقایق، قلم و پرچم سه رنگ ایران است، به یاد خبرنگار شهید «محمود صارمی» و شهدای خبرنگار و رسانه در ورودی ساختمان مرکزی خبرگزاری جمهوری اسلامی نصب شد.

وی تاکید کرد: این تندیس به روح پرفتوح شهید صارمی و همه شهدای رسانه که برای اعتلای جمهوری اسلامی ایران از جان خویش گذشتند، تقدیم می‌شود. 

به گزارش ایرنا تندیس شهدای خبرنگار امروز، یکشنبه با حضور مسئولان شهرداری تهران و مدیرعامل خبرگزاری ایرنا و جمعی از خانواده شهدا به یاد خبرنگار شهید «محمود صارمی» در ورودی ساختمان مرکزی خبرگزاری جمهوری اسلامی واقع در دوراهی یوسف‌آباد، نبش خیابان مجلسی نصب شد.

«شهید صارمی» که در تاریخ ۱۷ مرداد سال ۱۳۷۷ در شهر مزار شریف به دست عوامل گروه تروریستی طالبان به شهادت رسید، امروزه نماد شهدای رسانه محسوب می‌شود و سردیس وی در سه رنگ سبز، سفید و سرخ طراحی شده و بر روی آن جمله «تا شقایق هست زندگی باید کرد» حک شده است.

«مزار شریف سقوط کرد»

این جمله کوتاه اما حیاتی، بخشی از آخرین خبر شهید صارمی است که قبل از شهادتش مخابره و به آسمان‌ پرکشید تا بعدها این عروج، بهانه‌ای باشد برای نامگذاری ۱۷ مرداد به عنوان «روز خبرنگار» و امروز یادبود وی یادآور ایثار و جانفشانی اصحاب قلم در بیان حقایق به شمار آید. 

آخرین خبر شهید صارمی باعث شد تا دنیا از یک جنایت در مزارشریف افغانستان مطلع شود و این چنین بود که مظلومیت خبرنگاران حین انجام کار بار دیگر بر همگان آشکار شد.

ایشان این خبر را چنین مخابره کرد: «مزار شریف سقوط کرد. هفدهم مرداد ماه ۱۳۷۷، اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شد».

از تولد تا شهادت 

شهید صارمی طی سال ۱۳۴۷ در یکی از روستاهای شهرستان بروجرد از توابع استان لرستان متولد شد و دوره ابتدایی را در همان روستا به پایان رساند و برای ادامه تحصیل روانه شهر بروجرد شد.

وی پس از شرکت در کنکور سراسری و پذیرفته شدن در رشته جغرافیا به تهران آمد و بعد از گذراندن چند ترم، از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران راهی جبهه‌های نبرد شد و ۱۷ ماه را در آن جا گذراند.

شهید صارمی در سال ۱۳۷۰ همکاری خود با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران را آغاز و در سال ۱۳۷۱ در حالی که به تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد ادامه می‌داد، ازدواج کرد.

وی در سال ۱۳۷۵ به عنوان مسئول دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در مزار شریف افغانستان منصوب و ۲ سال بعد در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ در شهر مزار شریف به دست گروه طالبان به شهادت رسید.

صارمی به همراه هشت نفر از کارکنان سرکنسولگری ایران در این شهر توسط عوامل گروه طالبان به شهادت رسید و تا مدت‌ها از سرنوشت این ۹ نفر گزارشی منتشر نشد تا اینکه پیکرهای پاک آنان در یک گور جمعی در خرابه‌های پشت کنسولگری ایران در افغانستان پیدا و در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۷۷ به تهران منتقل و به خاک سپرده شد.

در میان این ۹ نفر که به دست گروه طالبان در افغانستان به شهادت رسیدند، تنها «محمود» به سرکنسولگری ایران وابستگی سازمانی نداشت و در حقیقت سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی منزلگاه خبری وی بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha