هرچند که هنوز شماری بیمار مبتلا به کووید ۱۹ با حال عمومی بد در بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی هرمزگان بستری هستند و پزشکان امید چندانی به بهبودی حال آنها ندارند؛ اما در این هیاهوی استرس و اضطراب ناشی از این بیماری منحوس، شنیدن روزی بدون فوتی کرونا در هرمزگان برای مردم این استان ، امیدوار کننده است و شاید شنیدن این خبر خوش مردم را برای رعایت هر چه بیشتر پروتکلهای بهداشتی تشویق و ترغیب کند تا ثبت زمان های بدون کرونا به جای روز ،به ماه و سال برسد.
به گفته کارشناسان بهداشتی ، هر گونه سهل انگاری در رعایت پروتکل های بهداشتی و بروز رفتارهای خطر آفرین از طرف مردم موجب افزایش موارد ابتلا به کرونا، بستری و مرگ می شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان شمار افراد بستری با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان های هرمزگان را ۱۹۳ نفر اعلام کرد.
دکتر فاطمه نوروزیان شامگاه یکشنبه به رسانه ها اظهار داشت: خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته هیچ فوتی کرونا در هرمزگان ثبت نشده و پس از چهار ماه شاهد اولین روز بدون فوتی کرونا در استان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: از شمار افراد بستری در بیمارستان های هرمزگان ۴۲ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند که حال ۱۴ نفر از آنها وخیم است.
نوروزیان تاکید کرد: مردم با رعایت توصیهها و همچنین دستور العملها ونکات بهداشتی بویژه اهمیت دادن به زدن ماسک وشست وشوی مرتب دستها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در اماکن پرتردد از درگیر شدن به این بیماری منحوس، خود وخانواده شان را نجات دهند .
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۱۹۵ بیمار دیگر مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید۱۹ در کشور به ۲۵ هزار و ۵۸۹ نفر رسید، ۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز هستند.
سیما سادات لاری روز یکشنبه ششم مهرماه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۶ مهر ۱۳۹۹) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۳۶۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۳۷۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۴۶ هزار و ۴۴۸ نفر رسید.
محموله ست دستگاه پلاسمافرز تا پایان هفته وارد هرمزگان می شود
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص کمبود ست دستگاه پلاسمافرزیس در استان گفت: محموله ست این دستگاه هم اکنون وارد کشور شده و تا پایان هفته وارد هرمزگان نیز خواهد شد.
نوروزیان تصریح کرد: به محض ورود این محموله به هرمزگان، در اختیار بیمارستان ها قرار خواهد گرفت و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: پادتن ضد ویروسی که در پلاسمای خون بهبود یافتگان موجود است، میتواند در نجات جان بیماران مبتلا به کووید -۱۹ مفید وموثر واقع گردد.
بخش مایع خون، پلاسما نام دارد که ۵۵ درصد خون بدن انسان را تشکیل میدهد، یکی از اجزا بسیار مهم پلاسما پادتن (آنتیبادی) است که برای مقابله با عوامل عفونی ضروری است. در افرادی که مبتلا به بیماری عفونی میشوند، میزان تولید این پادتنها افزایش یافته و استخراج این مواد از بدن میتواند در درمان سایر بیماران موثر باشد.
در حال حاضر یکی از روشهای نجات افراد مبتلا به کووید ۱۹، استفاده از پلاسمای خون بهبود یافتگان این بیماری است. پس از مدتی پلاسمای افراد بهبود یافته فاقد ویروس میشود ولی همچنان سرشار از آنتیبادیهایی است که در درمان بیماران بدحال موثر است. آنتیبادیها یا پادتنهای تولید شده توسط بیماران بهبود یافته سیستم ایمنی بدن بیماران جدید را تا زمانی که سیستم ایمنی بدن بیمار بتواند پادتن خود را تولید کند، تأمین و تقویت میکند.
این پادتنهای ارزشمند با روشی بنام پلاسمافرزیس استخراج میشوند. طی این فرآیند، خون کامل از اهداکننده گرفته میشود، سپس پلاسمای آن جدا شده و گویچههای قرمز، سفید و سایر اجزاء خون دوباره به اهداکننده برگردانده میشود. این فرآیند حدود ۴۵ - ۳۰ دقیقه طول میکشد و با گذشت زمان پس از بهبودی، مقدار این پادتنها در بدن فرد بهبود یافته کاهش مییابد و بالطبع اثربخشی این روش درمانی هم کاهش مییابد، بنابراین زمان مراجعه فرد داوطلب و بهبود یافته حیاتی است.
نظر شما