قاسمعلی خدابنده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای سال تحصیلی جاری به دلیل بدهی مالی به شرکتهای خدماتی، اشتراک آب، برق و گاز چندین مدرسه در این استان قطع شده که با رایزنی و اقدامات مقطعی، دوباره وصل شده است.
وی بدون اشاره به تعداد این مدارس ادامه داد: این در حالی است که در "قانون بودجهکل کشور" تصریح شده است مصرف آب، برق و گاز مدارس با رعایت "الگوی مصرف" رایگان بوده و آموزش و پرورش از پرداخت هزینه آنها معاف است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی عامل ایجاد مشکل را الگوی تعیین شده میزان مصرف آب، برق و گاز برای مدارس اعلام و بیان کرد: این الگو که هماینک مبنای صدور قبضهای هزینه انرژی مصرفی مدارس میباشد، بطور مستقیم از سوی شرکتهای خدماترسان تعیین شده است.
وی گفت: "الگوی مصرف انرژی مدارس" را در حالی شرکتهای خدمات دهنده مشخص کردهاند که میبایست کمیته مشترکی از نمایندگان آموزش و پرورش و شرکتهای خدماتی این الگو را تعیین کند زیرا الگوی مصرف کنونی برای هیچ مدرسهای قابل رعایت و اجرا نیست.
خدابنده افزود: میزان تعیین شده مصرف آب در قالب الگوی کنونی برای مدرسهای با ۴۰۰ دانشآموز آنقدر کم است که به هیچوجه قابل اجرا و رعایت نیست و همین باعث شده میزان مصرف و رقم قبوض آب مدارس از حد تعیین شده در این الگو بالاتر رود.
وی ادامه داد: با این الگو هیچ مدرسهای امکان استفاده از معافیت در پرداخت قبوض را پیدا نمیکند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: علاوه بر آن زمانی برای هر مدرسه حق انشعاب آب، برق و گاز پرداخت شده که تعداد دانشآموزان آن بسیار کمتر از اکنون بوده است لذا میزان الگوی مصرف بر اساس شمار اعلامی اولیه تعیین گردیده است.
وی افزود: این آمار که مربوط به گذشته و جمعیت کمتر دانشآموزان در مدارس بوده نیز نیازمند اصلاح و بهروزرسانی است.
خدابنده ادامه داد: بدهی کنونی آموزش و پرورش استان در این زمینه ۱۵۰ میلیارد ریال است که امیدواریم بتوان در قالب اقدام مشترک با همکاری شرکتهای آب، برق و گاز این وضعیت را اصلاح کرد.
وی گفت: همچنین لازم است الگوی مصرف انواع انرژی برای مدارس مختلف در مناطق کوهستانی، گرمسیری و کویری با اخذ نظر آموزش و پرورش بهروزرسانی شده و مطابق شرایط واقعی تعیین گردد.
استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی افزون بر ۱۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه با یک میلیون و ۳۵۰ هزار دانشآموز دارد.
نظر شما