حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله شعبانی موثقی روز دوشنبه در آیین رونمایی از ۲ کتاب مرحوم آیت الله آقانجفی با گرامیداشت یاد این عالم همدانی، با اشاره به دیدار خود در شروع طلبگی با وی خاطرنشان کرد: آیت الله آقا نجفی ارتباط قوی با بسیجیان و جوانان داشت و نوجوانان آن سالها که با وی در ارتباط بودند، امروز جز افراد خلاق هستند.
وی اظهار داشت: امروز از جوانان میخواهیم که با مطالعه سیره و روش زندگی آیت الله آقا نجفی و امثال وی با عظمتهای زندگی این افراد آشنا شوند و به یاد داشته باشند که هر جا نام این بزرگان بیان شود رحمت الهی نیز در آنجا وجود خواهد داشت.
نماینده ولی فقیه در استان همدان ادامه داد: کتاب شرح اصول کافی مرحوم آقا نجفی همان طور که رهبر معظم انقلاب هم به آن اشاره فرمودند کتاب ارزشمندی است که برای طلاب بسیار قابل استفاده است.
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی موثقی با بیان اینکه کتاب علم اصول مرحوم آقانجفی بر اساس تقریرات درس مرحوم نائینی است، افزود: مرحوم نایینی در دوره برجستگی علم اصول قرار داشت و لذا تعابیر موجود در مباحث علمی آن دوران باعث شد تا علم اصول رشد داشته باشد.
وی با بیان اینکه نگرش مرحوم نائینی در علم اصول نسبت به معاصرین خود، عرفی تر است، عنوان کرد: روش اجتهادی وی جز مکتب نجف تعریف می شود که با مکتب قم متفاوت است.
نماینده ولی فقیه در استان همدان مطرح کرد: آیتالله آقا نجفی تحت تربیت این عالم بزرگوار بود و دارای نگاهی عقلگرایی است، به خصوص در شرح اصول کافی که متاثر از ملاصدرا و علم فلسفه است.
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی موثقی از کتاب دیگر مرحوم آقانجفی بر پایه فلسفه، شرح اصول کافی را نام برد و گفت: اینکه فردی فیلسوف باشد و علم فلسفه را در خدمت فهم عمیق روایات قرار دهد موضوع بسیار مهم و لازمی است.
وی با گلایه از بی توجهی حوزه علمیه به مساله روایات، اظهار کرد: در دوره اخباریگری در حدود قرن دهم تا دوازدهم، گرایش اخباریگری در حوزه نجف دارای آثار منفی زیاد بود اما یک نکته مثبت وجود داشت و آن تدوین جوامع روایی بود.
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی موثقی ادامه داد: تدوین بحارالانوار، وافی و وسایل الشیعه همه در دوره اخباریگری رخ داده است، اما متاسفانه در ۲۰۰ سال اخیر در حوزه گرایشهای حدیث کمرنگ شده است؛ تا جایی که در بحث علم الحدیث و علوم همگن، هنوز تعریفهای دقیقی وجود ندارد و شاهد تداخل در علوم هستیم.
وی با اشاره به وجود بیش از ۱۶ هزار حدیث در کافی، این سوال را مطرح کرد که چند نفر تا به حال یک جلد از کتاب کافی را مطالعه کردهاند و افزود: کتاب شرح درخشان آیت الله آقا نجفی به لحاظ زحماتی که توسط دانشگاه علوم و حدیث کشیده شد و بازنویسیهایی که صورت گرفت، برای طلاب قابل استفاده است.
نظر شما