به گزارش ایرنا، همزمان با هفتم مهرماه مصادف با روز آتش نشانی و خدمات ایمنی، آیین گرامیداشت این روز دوشنبه شب با حضور مسئولان شهرستانی و شهر دماوند در ساختمان مرکزی آتش نشانی این شهر برگزار و به پاس زحمات ارزشمند آتشنشانان، آیین تجلیل از آنان برگزار شد.
مهدی حیدری، فرماندار شهرستان دماوند در این مراسم با بیان اینکه آتشنشانان با ایثارگری روزهایی برای مردم رقم زدند که نمادی از ایثار است، اظهار داشت: دفاع مقدس در دورهای از تاریخ توسط مردان و زنان این مرز و بوم اتفاق افتاد و اکنون دفاع از جان، ناموس و مال مردم به گونه ای دیگر توسط آتشنشانان ادامه دارد.
فرماندار شهرستان دماوند خاطرنشان کرد: شهرداران و شوراهای اسلامی شهر و روستا در شهرستان اقدامات خوبی به لحاظ ارتقای امکانات آتشنشانیها انجام دادند و حضور آتشنشانان در کنار دستگاههای اجرایی، کمک بسزایی در مدیریت آتش سوزیها در مراتع داشته است.
حیدری با بیان اینکه شهروندان با رعایت نکات ایمنی میتوانند میزان ریسکپذیری کار آتشنشانان را کاهش دهند، گفت: نظارت بر نحوه اجرای صحیح نکات فنی در ساخت و سازها و رعایت نکات ایمنی، کار آتشنشانان را آسانتر میکند و لازمه آن، احساس مسئولیت بیشتر توسط مراجع مرتبط است.
ارتقا جایگاه آتش نشانان دربین مردم ضروری است
شهردار دماوند گفت: آتش نشانان فرشته های نجاتی هستند که از جان و مال خود می گذرند تا حافظ جان و مال دیگران باشند و نباید این جایگاه در اذهان عمومی تضعیف و تخریب شود.
عباس صفری نیز در این مراسم اظهار داشت: روز آتش نشانی و ایمنی یادآور ایثارگری و جوانمردی شهدای آتش نشان سال ۵۹ در پالایشگاه آبادان است که جا دارد یاد و خاطره آنان و دیگر شهدای آتش نشان را گرامی بداریم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه آتش نشان و تقدیر و تشکر از خدمات آنان، افزود: هفتم مهر ماه علاوه بر روز آتش نشان، بعنوان روز ایمنی نیز معرفی شده است که برگرفته از اهمیت آموزش با هدف ارتقا سطح آگاهی مردم در زمان وقوع حادثه و بلایای طبیعی و غیرطبیعی است که می تواند کمک بسزایی نیز به آتش نشانان و نیروهای امدادی نماید.
شهردار دماوند خاطرنشان کرد: یک آتش نشان در زمان مواجهه با حریق، با ۱۱ نوع حادثه روبرو است چراکه علاوه بر حفظ جان شهروندان، باید حافظ سرمایه های ملی و اموال عمومی نیز باشد.
این مقام مسئول با اشاره به شرایط کنونی حوزه آتش نشانی شهر دماوند، بیان داشت: یکی از موضوعات مهم در حوزه آتش نشانی دماوند، کمبود نیرو در این بخش است که با توجه به اهمیت حوزه آتش نشانی و نجات جان افراد، این مهم در حال پیگیری می باشد.
وی به تامین امکانات کافی برای این حوزه اشاره کرد و گفت: هم اکنون دماوند یک ایستگاه آتش نشانی دارد و ساختمان مرکزی آن نیز در حال اتمام بوده و در دهه فجر بهره برداری می شود؛ ساختمان آتش نشانی منطقه مشا نیز سه سالی است افتتاح شده ولی به دلیل کمبود نیرو به مرحله بهره برداری نرسیده است.
صفری با اشاره به اینکه با تامین نیرو، قطعا احداث آتش نشانی در مسکن مهر منطقه گیلاوند نیز در دستور کار قرار می گیرد، تصریح کرد: شهر دماوند با وجود آنکه ۵۰هزار نفر جمعیت دارد ولی حدود ۴۵۰۰ هکتار وسعت جغرافیایی این منطقه است که سرویس دهی و خدمات رسانی را با مشکل مواجه کرده که لازم است با تامین نیرو و امکانات، مطالبات مردم را بیش از گذشته پاسخگو باشیم.
وی همچنین با اشاره به تامین امکانات و تجهیزات مورد نیاز در بخش آتش نشانی، افزود: خوشبختانه طی سالهای اخیر در این بخش موفق بوده ایم و مابقی تجهیزات مورد نیاز و برخی کاستی ها نیز با وجود شرایط سخت اقتصادی، در دستور کار بوده و محقق خواهد شد.
شهردار دماوند گفت: یکی از موضوعات حاضر اهمیت در حوزه آتش نشانی شهر دماوند، نارضایتی مردم نسبت به عملکرد این حوزه است که چرا در عملیات های اخیر حضور به موقع و آمادگی کافی نداشته اند در حالی که تمامی این عملیات ها به خوبی انجام شد و با آمادگی کافی در صحنه حضور داشتند.
این مقام مسئول ادامه داد: در ذهن مردم آتش نشان یک فرشته نجات است که از جان و مال خود برای نجات دیگران می گذرد و حیف است که این عنوان و این جایگاه ارزشمند با ذهنیت های اشتباه خدشه دار شود.
همزمان با گرامیداشت هفتم مهرماه، عطرافشانی و غبارروبی مزار شهدای گمنام شهر دماوند، مانور خودرویی در سطح شهر، رونمایی از تجهیزات جدید امدادی آتش نشانی و اعطای درجه به آتش نشانان انجام و با اهدای لوح تقدیر از آنان تقدیر شد.
همچنین طی آیین های جداگانه از نیروهای خدوم آتش نشانی شهرهای آبعلی، رودهن، آبسرد و کیلان نیز تجلیل به عمل آمد.
شهرستان دماوند از جمله شهرستان های استان تهران است که در ۴۵ کیلومتری پایتخت قرار دارد.
نظر شما