۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۵:۵۸
کد خبر: 84059785
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مراکز رفاهی وبال گردن آموزش‌وپرورش مازندران

۹ مهر ۱۳۹۹، ۱۵:۵۸
کد خبر: 84059785
مراکز رفاهی وبال گردن آموزش‌وپرورش مازندران

ساری - ایرنا - مراکز رفاهی و خدماتی وابسته به آموزش‌وپرورش مازندران که همه ساله در فصل تعطیلات منبع درآمدی برای این مجموعه به حساب می‌آمد ، اکنون به خاطر شیوع کرونا و ممنوعیت پذیرش مهمان نه تنها درآمدی ندارد ، بلکه نیازمند اعتبار برای تامین هزینه‌های نگهداری است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، مازندران به خاطر مسافرپذیری جزو محدود استان های کشور است که آموزش و پرورش آن برای میزبانی از مهمانان فرهنگی در ایام تعطیل تعداد قابل توجهی اقامتگاه با نام های مختلف مانند مهمانسرا ، باشگاه فرهنگیان ، پلاژ و غیره دارد. این اقامتگاه ها همواره در ایام تعطیل عید و تابستان پذیرای دهها هزار مسافر اعم از معلمان و دیگر اقشار جامعه بود که در قبال اقامت ، مبلغی به عنوان اجاره پرداخت می کردند ولی از اسفند ماه سال گذشته پذیرش مسافر در این مجموعه ها ممنوع شد تا درآمد اکتسابی از این محل به صفر برسد.

علاوه بر این اقامتگاه ها ، اجاره سالن های ورزشی ، تالارها و فضاهای دیگر متعلق به  آموزش پرورش هم در استان گردشگرپذیر مازندران تا پیش از شیوع کرونا رونق داشت ، ولی از اسفند ماه پارسال راه کسب درآمد از این محل ها هم بسته شد تا برای نخستین بار صدای مسئولان آموزش و پرورش مازندران بابت هزینه نگهداری این اماکن که چندین برابر سایر استان ها است بلند شود و از این اماکن با عنوان " وبال گردن " مجموعه خود یاد کنند.

بررسی وضعیت اماکن اقامتی آموزش و پرورش مازندران ، اصلی ترین دستور تازه ترین نشست شورای آموزش و پرورش استان بود که امروز چهارشنبه برگزار شد و طی آن مسئولان این حوزه فرهنگی و آموزشی خواستار صدور مجوز برای تامین هزینه نگهداری اقامتگاه ها و سالن ها از دیگر منابع استانی و محلی شدند.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش مازندران در جلسه امروز گفت : بیش از ۹۷ درصد بودجه آموزش و پرورش مازندران صرف حقوق کارکنان می شود و کمتر از سه درصد برای سایر امور باقی می ماند که به هیچ وجه کفایت نمی کند ، چنان که قبلا هم کفایت نمی کرد و مشکلات جاری آموزش و پرورش از طریق درآمد اماکن خدماتی و رفاهی تامین می شد و اکنون خود این اماکن هم نه تنها درآمدی ندارند ، بلکه هزینه بر شده اند.

علی سهرابی درآمد آموزش و پرورش از محل مجموعه های اقامتی و رفاهی را " تقریبا صفر " برآورد کرد و افزود : اما هزینه ها به خصوص هزینه نگهداری و نیروی انسانی برای مراقبت و محافظت همچنان به جای خود باقی است.

وی هزینه جاری و نگهداری مجموعه های خدماتی و رفاهی آموزش و پرورش مازندرن را ماهانه حدود ۲۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت : با این که از زمان شیوع کرونا و صفر شدن درآمدهای این مجموعه ها تلاش ما حفظ نیروهای خدماتی و محافظتی شاغل در آنها بوده تا شاهد بیکاری در این بخش نباشیم ، ولی اکنون تامین حقوقشان هم تبدیل به معضلی بزرگ برای آموزش و پرورش استان شده است.

سهرابی توضیح داد : به عنوان مثال باشگاه فرهنگیان در سال ۹۸ آن هم تا مرداد ماه ۲۶۹ میلیون تومان درآمد داشت ، ولی امسال در همین دوره زمانی درآمدش به ۷۳ میلیون تومان کاهش یافت. 

وی افزود : درآمد بزرگ ترین مجموعه اقامتی دانش آموزی استان یعنی ارودگاه هم در دوره کرونایی ۵۲ درصدی کاهش داشت و به ۱۵۰ میلیون تومان در ۶ ماه فراگیری ویروس کرونا رسید.

معاون پشتیبانی آموزش و پرورش مازندران وضعیت پلاژ تفریحی خزرآباد را " بحرانی تر " از بقیه توصیف کرد و گفت : در این مجموعه با کاهش ۹۲ درصدی درآمد مواجه بودیم که توان زیادی را از آموزش و پرورش گرفته است.

وی وجود نگهبانان به دلیل تجهیزات مستقر در خزر آباد را ضروری دانست و افزود : با وجود به حداقل رساندن هزینه ها ، اما نمی توانیم نیروهای انسانی این مجموعه را به خاطر ضرورت تامین امنیت مجموعه اخراج کنیم .

سهرابی خواستار استفاده آموزش و پرورش از منابع جایگزین شد و گفت : طبق قانون آموزش و پرورش با اجازه شورا می تواند از درآمد پیش بینی شده از محل عوارض و شهرداری برخودار شود که در این صورت تا حدودی هزینه های ما ساماندهی خواهد شد.

آموزش و پرورش باید نیازش را مشخص کند

استاندار مازندران به عنوان رییس شورای آموزش و پرورش استان هم مجوز قانونی از برداشت محل عوارض شهرداری را منوط به بررسی دقیق نیاز و ارائه جدول هزینه‌ها از سوی آموزش و پرورش دانست و گفت: مجوز برداشت کلی داده نخواهد شد و امکان چنین کاری وجود ندارد.

احمد حسین زادگان بر ضرورت مدیریت هزینه ها در آموزش و پرورش تاکید کرد و افزود : باید نیاز دقیق هزینه ای این نهاد مشخص و سپس تصمیم گیری شود.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش ظرفیت زیادی دارد ، گفت : به تناسب کاهش درآمد ، هزینه های آموزش و پرورش نیز باید کاهش یابد و این مساله باید در دستور کار مدیران این بخش قرار گیرد.

استاندار مازندران همچنین به مجموعه های گردشگری استان اشاره کرد و گفت : آموزش و پروش باید از این مجموعه ها برای ترسیم نقشه راه درآمدزایی الگو برداری کند و به دنبال منابع خارجی نباشد.

حسین زادگان بر خلاقیت بر درآمدزایی تاکید کرد و افزود : آموزش و پرورش امکانات رفاهی گسترده ای دارد که باید آن را فعال کند . می توان از طریق کارگروه های اقتصادی برنامه و طرح های جدیدی ارائه داد.

در جلسه امروز شورای آموزش و پرورش موضوع نیاز آموزش و پرورش به اعتبارات جایگزین به سرانجام نرسید و قرار شد در نشست بعدی با ارائه جزییات و مشخص کردن هزینه ها ، تصمیم لازم اتخاذ شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha