محمدعلی سلامی روز پنجشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: اجرای دقیق طرح اصلاح الگوی کشت از مهمترین راهبردهای سازمان جهاد کشاورزی قم در سال جهش تولید است که در همین راستا به دنبال ترویج ارقام کمآب بر در میان کشاورزان استان برای کشت پاییزه هستیم.
وی افزود: محدودیتهای منابع آبی در قم همواره یکی از دغدغههای مهم کشاورزان استان است که طی سالهای اخیر با تحقیقات صورت گرفته و معرفی ارقام کمآببر که به دوره آبیاری کمتری نیاز دارند تا حدی میتوان این مساله را حل کرد.
وی ادامه داد: البته سازمان جهاد کشاورزی قم برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی استان، طرحهای جامع دیگری همچون استفاده از سامانههای نوین آبیاری را نیز در دستور کار دارد تا مصرف آب در این بخش مهم اقتصادی، بهینه شود.
سلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در کشت پاییزه استان محصولات مهم و راهبردی همچون گندم، جو و کلزا در سطح مزارع قم کشت میشود که همه این محصولات از کیفیت مناسب برخوردار است.
وی ادامه داد: در این نوبت کشت ۲۲هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع قم زیر کشت جو، چهار هزار و ۵۰۰ هکتار زیر کشت گندم و ۲هزار و۵۰۰ هکتار نیز زیر کلزا میرود.
وی افزود: در همین رابطه پیشبینی میکنیم ۱۰۰ هزار تن جو، ۲۲هزار و ۵۰۰ تن گندم و پنجهزار تن کلزا از زمینهای کشاورزی استان برداشت شود.
اراضی زراعی زیرکشت قم بیش از ۴۳ هزار هکتار است و با اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت، محصولات این بخش ازنظر کمی و کیفی روند رو به رشدی دارد.
هماکنون از مجموع بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار قمی در حوزه کشاورزی، یک هزار و ۱۰۰ تن بانوان هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
نظر شما