اتاق بازرگانی و دانشگاه صنعتی کرمانشاه تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

کرمانشاه - ایرنا- اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان با دانشگاه صنعتی کرمانشاه در راستای تقویت و گسترش ارتباط سازمانی و برقراری تعامل میان نیروهای انسانی ۲ حوزه صنعت و دانشگاه روز چهارشنبه تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش ایرنا؛ رئیس اتاق کرمانشاه در مراسم امضا این تفاهم‌نامه در سرسرای اجتماعات اتاق کرمانشاه گفت: اتاق بازرگانی کرمانشاه در هشت سال گذشته با توجه به شرایط اقتصادی کشور و مسائلی که فعالان اقتصادی با آن مواجه بودند همواره تلاش کرده ارتباط تنگاتنگی با دانشگاه‌ها برای استفاده از ظرفیت آنها برقرار کند.

«کیوان کاشفی»، افزود: در این راستا اکنون با بیش از چهار دانشگاه در تهران و تعداد زیادی از دانشگاه‌های استان کرمانشاه همکاری داریم که این همکاری‌ها نتایج رضایت بخشی داشته است.

وی تدوین سند رونق تولید استان کرمانشاه در سال گذشته با همکاری دانشگاه رازی را نمونه‌ای از این همکاری‌ها دانست و اظهار کرد: این سند تولید به عنوان یک نقشه راه برای تمام دستگاه‌های اجرایی استان به تصویب رسید و حتی در مرکز مطالعات ریاست جمهوری نیز آن را ارائه کردیم و از اسناد موفق کشور بود.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه در ۲ سال اخیر تلاش شده از ظرفیت دانشگاه‌ها بیشتر برای تجهیز صنایع استان به علم روز استفاده شود، تاکید کرد: در همین راستا بنا داریم اکنون همکاری خود را با دانشگاه صنعتی استان و به عنوان یکی از دانشگاه‌های مطرح و خوب که در سال‌های اخیر سیر صعودی قابل توجهی را آغاز کرده گسترش دهیم.

کاشفی خاطرنشان کرد: امضا تفاهم‌نامه همکاری می‌تواند گام موثری برای تقویت همکاری و شروع تعاملات موثر بین دو بخش باشد.

وی با اشاره به زمینه‌های متعددی که اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کرمانشاه می‌تواند با دانشگاه صنعتی همکاری داشته باشد، افزود: این تعاملات می‌تواند در بعد داخلی و بین‌المللی باشد.

پتروشیمی ظرفیت بزرگ کرمانشاه

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای منطقه خصوصا عراق و سوریه را یکی از مهمترین این زمینه‌ها دانست.

کاشفی با بیان اینکه در قالب این همکاری امکان کمک به توسعه صنایع کرمانشاه نیز فراهم خواهد شد، افزود: کرمانشاه از دیرباز و با وجود اشتیاق خوبی که اکنون در سرمایه‌گذاری‌های صنعتی استان داریم جزو استان‌های صنعتی کشور نبوده و این امر باعث شده زنجیره صنعت استان تکمیل نشود و با هزینه تمام شده بیشتری در بخش تولید مواجه باشیم.

او از ظرفیت‌های توسعه صنعتی که در کرمانشاه وجود دارد یاد کرد و گفت: یکی از مهمترین این زمینه‌ها بخش پتروشیمی است. اکنون سه پتروشیمی فعال و یک پتروشیمی بزرگ در دست احداث در اسلام‌آبادغرب داریم اما با وجود این ظرفیت هنوز صنایع پایین دستی چندانی در بخش پتروشیمی در کرمانشاه شکل نگرفته است.

کاشفی تاکید کرد: در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز جای کار زیادی در استان داریم که می‌تواند نه تنها به تامین برق برای داخل کشور کمک کند بلکه زمینه صادرات برق به کشورهایی مانند عراق را نیز فراهم کند.

وی از صنایع غذایی نیز به عنوان یکی دیگر از ظرفیت‌های صنعتی کرمانشاه یاد کرد که حرف برای گفتن دارد. 

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه اظهار کرد: زمینه دیگری که می‌توانیم در آن همکاری‌های خوبی داشته باشیم آموزش دانشجویان بر اساس نیازهای روز صنعت استان است به گونه‌ای که ما به دانشگاه اعلام کنیم اکنون در چه رشته‌های صنعتی به نیروی کار نیاز داریم و یا با توجه به سرمایه‌گذاری‌های صنعتی که در کرمانشاه در حال انجام است آینده بازار کار حوزه صنعت برای دانشجویان دانشگاه صنعتی چگونه خواهد بود.

کاشفی در ادامه زمینه دیگری که امکان استفاده از ظرفیت کارشناسی دانشگاه‌ها را دارد را تغییر رویکرد جلسات ستاد تسهیل دانست و گفت: اگرچه این جلسات برای رفع مشکلات واحدهای صنعتی تشکیل می‌شود اما عمدتا به مسائلی مانند استمهال تسهیلات، بدهی‌های دستگاه‌های خدمت رسان و سایر موارد مرتبط می‌پردازد و کمتر به  مسائل ریشه‌ای و عارضه‌یابی صنایع در آن توجه می‌شود.

وی معتقد است برای هر واحدی که قرار است در ستاد تسهیل مطرح شود باید بررسی دقیقی از مشکلات واحد صورت گیرد زیرا برخی از واحدها اصلا قابل حمایت نیستند و متناسب با شرایط علم روز باید تغییر کنند.

کشاورزی مزیت بزرگ کرمانشاه

به گفته رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه، برای هریک از واحدهایی که در جلسات ستاد تسهیل مطرح می‌شود باید سناریو مجزایی در نظر گرفت زیرا مشکلات همه واحدهای مشابه نیست.

کاشفی همچنین بر لزوم همکاری با دانشگاه کشاورزی کرمانشاه در آینده نزدیک نیز تاکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌هایی که کرمانشاه در بخش کشاورزی دارد باید از بدنه کارشناسی دانشگاه‌ها استفاده کنیم.

وی یکی از مهمترین مزیت‌های کشاورزی کرمانشاه را سامانه گرمسیری و منابع آبی که در قالب آن در نظر گرفته شده دانست و خاطرنشان کرد: این طرح می‌تواند زمینه جهش کشاورزی و ایجاد صنایع تبدیلی قابل توجه را در کرمانشاه فراهم کند.

کاشفی در ادامه با بیان اینکه اتاق بازرگانی در کشور نیز تفاهم‌نامه همکاری خوبی با معاونت علمی ریاست جمهوری دارد، یادآور شد: براساس این تفاهم نامه قرار است در پنج استان مراکز نوآوری و فناوری ایجاد شود که یکی از این مراکز در اتاق بازرگانی کرمانشاه خواهد بود.

وی ابراز امیدواری کرد در یک یا دو ماه آینده شاهد راه‌اندازی این مرکز باشیم و افزود: مکان این مرکز مشخص شده و به علاوه معاونت علمی ریاست جمهوری هزینه‌های تجهیز این مرکز را تقبل کرده است.

رئیس اتاق کرمانشاه از پیگیری برای ایجاد شتاب دهنده صادرات در دل مرکز نوآوری و فناوری هم خبر داد و افزود: این شتاب دهنده تلاش می‌کند واحدهایی که ظرفیت صادرات دارند را در زمینه‌های مختلف بازاریابی، آموزش، بسته بندی، شناسایی بازارهای هدف همراهی کند.

کاشفی از شناسایی حدود ۷۰ تا ۸۰ واحد صنعتی در استان کرمانشاه خبر داد که ظرفیت صادراتی شدن را دارند.

آمادگی دانشگاه صنعتی برای همکاری با حوزه صنعت

در ادامه این نشست، رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز با اشاره به بنیه قوی اساتید این دانشگاه، از آمادگی این دانشگاه برای همکاری با اتاق بازرگانی کرمانشاه در زمینه تعاملات داخلی و بین‌المللی خبر داد.

«علی‌اکبر اختری» با بیان اینکه در زمینه تعاملات بین‌المللی نباید صرفا بر موضوع اعزام و پذیرش دانشجو تمرکز کنیم، گفت: یکی از مهمترین مواردی که در عرصه بین‌المللی جای کار دارد صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای منطقه از جمله عراق است.

رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه ادامه داد: صادرات خدمات فنی و مهندسی موضوعی است که کمتر از شرایط تحریم تاثیر می‌پذیرد چون کالایی در قالب آن جابجا نمی‌شود به علاوه ارزآوری خوبی هم برای کشور دارد.

وی تاکید کرد: می‌توان تیمی متشکل از اتاق بازرگانی، دانشگاه صنعتی و آموزش فنی و حرفه‌ای را در زمینه خدمات فنی و مهندسی راه‌اندازی و به عراق اعزام کرد.

اختری با بیان اینکه در زمینه داخلی هم در بخش انرژی‌های تجدید پذیر جای کار فراوانی جود دارد، تاکید کرد: در حوزه صنایع چوبی نیز ظرفیت خوبی داریم و حتی اگر نیاز باشد رشته آن را در دانشگاه راه‌اندازی خواهیم کرد.

وی از آمادگی این دانشگاه برای تدوین استاندارد برای کالاهای تولیدی هم خبر داد و عنوان کرد: از ۸۰ هزار کالایی که اکنون در کشور تولید می‌شود فقط کمتر از پنج هزار کالا نشان استاندارد دارد.

اختری معتقد است تعریف کردن استاندارد برای کالاهای تولیدی می‌تواند شرایط صادراتی آنها را نیز تسهیل کند.

رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه خاطرنشان کرد: زمینه دیگری که می‌توانیم در آن همکاری داشته باشیم دانش فنی و مهندس معکوس برای صنایع و کارخانجات است به شرط آنکه صنایع نیز اعتماد بیشتری به ظرفیت دانشگاهی داشته باشند.

اختری با اشاره به در دست احداث بودن پروژه‌های مهمی مانند پتروشیمی اسلام آبادغرب و یا پالایشگاه آناهیتا در کرمانشاه، افزود: این پروژه‌ها فرصت مناسبی برای استفاده از ظرفیت دانشگاه صنعتی است تا اساتید و خبرگان دانشگاه بتوانند به جای نوشتن مقالات بیشتر وقت خود را صرف حل مشکلات صنایع کنند.

گفتنی است این تفاهم نامه در هشت ماده و برای مدت ۲ سال به امضا رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha