به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در دیدار با حسام مهدی ارزیاب یونسکو اظهار داشت: مجموعه دولت همه تلاش و مساعی خود را برای تامین نظر کامل یونسکو و بهبود فضای منطقه اورامان بکار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه هم اکنون گردشگری در جهان به عنوان یک صنعت پر درآمد در دنیا مطرح است، افزود: مردم دنیا مشتاق دیدن مناظر بکر طبیعی و فرهنگهای غنی و متفاوت هستند و بی گمان ثبت جهانی اورامان توجه جهانیان را جلب خواهد کرد.
مرادنیا یادآور شد: مردم منطقه هورامان همیشه آغوششان به روی مهمانان باز است و حتما در صورت ورود گردشگران، زندگی اقتصادی مردم و ساکنان آن مناطق متحول خواهد داشت.
حسام مهدی ارزیاب یونسکو نیز ضمن بیان حیرت از زیبایی های هورامان گفت: در چند روز حضور در منطقه اورامان مردم با قلب هایشان پذیرای ما شدند.
وی اضافه کرد: اگر مشکلی در هورامان وجود دارد حاصل مداخلات از بیرون و ساختمانهای احداثی است که با بافت سنتی و معماری آن همخوانی ندارد که در این زمینه دولت برای اصلاح و تغییر آن باید کمک کند.
ارزیاب مصری یونسکو و نماینده ایکوموس جهانی برای ارزیابی منظر فرهنگی، تاریخی اورامانات در روزهای گذشته به ایران آمده و پس از بازدید از برخی مناطق استان کرمانشاه، اکنون مشغول بازدید از چند روستای منطقه اورامان در استان کردستان است.
هورامان یا اورامان نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران استان کردستان و شهرستانهای پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود استان کرمانشاه را شامل میشود.
منطقه هورامان در استان کردستان دارای یک شهر (اورامان تخت) و ۷۶ روستاست که تاکنون ۱۳ روستای این منطقه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پرونده ثبتی ۲۲ روستا نیز در حال پیگیری است.
واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.
اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
بخشی از هورامان نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران استان کرمانشاه واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع است.
نظر شما