به گزارش ایرنا از تارنمای ویبو چین، یکی از کاربران در بازتاب این مناظره نوشته بود که اگر یک آمریکایی بودم احساس ناامیدی می کردم این مناظره نهایت هرج و مرج و برخورد و درست مثل یک مشت زنی بین طرفین و مملو از حملات شخصی بود.
روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست هم در این ارتباط نوشت: این مناظره مایه تمسخر کاربران اینترنت در چین شده است رویارویی که برنده ای نداشت و طرفین در بسیاری مواقع تلاش کردند تا با کارت چین بازی کنند و ارزش های دموکراتیک را در آمریکا زیر سئوال بردند.
«گو سو» استاد علوم سیاسی دانشگاه نانجینگ در جنوب شرق چین در این شبکه اجتماعی چینی نوشت: دیدن این دو نامزد ناامید کننده است دو طرفی که با توهین و اتهام پراکنی، با یکدیگر برخورد می کنند، بخصوص ترامپ که احترام کمی به قوانین و آداب بحث و گفت و گو نشان می دهد.
گو گفت: هنوز مباحث سیاست خارجی باز نشده است دو طرف سعی کردند چین را در خصوص همه گیری هدف قرار دهند اما شکاف های زیادی در مباحث وجود داشت هر دو نامزد نتوانستند وارد بحث های اساسی در مورد کشورشان شوند این یکی از کثیف ترین مناظره های ریاست جمهوری آمریکا در سال های اخیر بود مباحثی که برنده ای نداشت و به انتظارات مردم آمریکا و دنیا پاسخ نداد و نتوانست پیشرفته ترین دموکراسی دنیا را که مدعی آن هستند، به نمایش بگذارد.
همزمان چین و در کنار واکنش مردم به این مناظره، چین نیز به صورت رسمی اعلام کرده است که نامزدهای انتخابات آمریکا نباید فوتبال سیاسی با کارت چین بازی کنند.
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: ما کاملاً مخالف این هستیم که در آمریکا از چین برای مبارزات انتخاباتی استفاده شود این یک واقعیت ثابت شده است که اتهامات ایالات متحده علیه چین بی اساس و غیرقابل دفاع است.
ناظران دیگری نیز گفتند که ترامپ با ایجاد وقفه های مکرر در سخنان بایدن، افراطی گری را به نمایش گذاشت به گفته «هوانگ جینگ»، متخصص انستیتوی مطالعات بین المللی و منطقه ای دانشگاه زبان و فرهنگ پکن در حالی که بایدن چهره خود را به عنوان یک کاندیدای پخته تر و با ثبات تر حفظ کرد، ترامپ سعی کرد با انفجارهای تحریک آمیز برای جلوگیری از هرگونه انتقاد، بر مناظره سلطه داشته باشد.
وی گفت: هر دو نامزد می خواستند از چین برای حمله به حریف استفاده کنند، این امر تمرکز آنان را برای بحث برای مسایل دیگر برهم زد آنها مدام از حاشیه ها صحبت می کردند و ظاهرا ترامپ بیش از حد مشتاق به گرفتن امتیاز بود.
هوانگ گفت: رئیس جمهوری چندین بار سعی کرد بایدن را با حمله به سوابق نامزد دموکرات در این کشور و معاملات تجاری پسرش هانتر بایدن، درگیر بحث در مورد چین کند اما بایدن به خوبی آماده بود و در دام ترامپ قرار نگرفت.
«آن گانگ» دیپلمات سابق چینی و متخصص امور آمریکا هم در این مورد گفت: بعید به نظر می رسد این بحث تاثیر مهمی در نتیجه انتخابات داشته باشد زیرا بیشتر نظرسنجی های پس از بحث، برتری کلی بایدن را تایید می کند.
او که اکنون به عنوان یک محقق در دانشگاه کار می کند، گفت: جای تعجب نیست که ببینیم چین و سایر موضوعات سیاست خارجی در این بحث، که بر ویروس کرونا، اقتصاد و مهاجران و سایر مسائل داخلی متمرکز بود، در جایگاه آخر قرار بگیرند ما برای آمریکایی های متاسفیم که شاهد بحث های انتخاباتی گیج کننده هستند.
او افزود: البته این واقعیات انتخاباتی ایالات متحده را منعکس می کند بحث و جدل های پر سر و صدا که مطابق با استانداردهای مورد انتظار برای یک کشور دموکراتیک نبود.
کاربران اینترنت و شبکه های اجتماعی، این تمدن به سبک آمریکایی را مورد سوال قرار داده از آن بشدت انتقادکرده اند.
«هو شی جین» سردبیر روزنامه ملی گرای چینی، گلوبال تایمز، در توییتر خود آورده است که ترامپ و بایدن «در این مناظره مانند الگو برای مردم آمریکا ظاهر نشدند».
ساوت چاینا هم نوشته است: چنین هرج و مرجی در راس هرم سیاسی قدرت در آمریکا نشان دهنده تفرقه و اضطراب جامعه آمریکا و تسریع در افول مزایای نظام سیستم سیاسی آن کشور است این مناظره نخست مشکلات ریشه دار نظام دموکراتیک آمریکا در دوران ترامپ را آشکارتر کرد این برای ایالات متحده یک شکست است.
نظر شما