به گزارش ایرنا ، سعید زرندی عصر امروز چهارشنبه در نشست تجلیل از واحدهای نمونه صنعتی مازندران در ساری ، تمرکز بر روی ظرفیت های تولید داخلی را برای مقابله با تحریم ها اجتناب ناپذیر خواند و افزود : بومی سازی کالاهای وارداتی سبب می شود تا ظرفیت بسیاری از بخش ها رشد کند، ضمن این که فراهم شدن بازار داخلی انگیزه بیشتری به تولیدکنندگان خواهد داد.
وی اتکای تولید کنندگان به حمایت های دولتی را یکی از علل عقب ماندگی اقتصادی کشور دانست و بر ضرورت مهندسی مجدد مالی بخش تولیدی تاکید کرد.
زرندی گفت : اینکه ما به عنوان دولت باید کار حمایتی انجام دهیم اثرات منفی در روند اقتصادی کشور خواهد داشت چون دولت باید به سمت بهبود فضای کسب و کار برود و بخش خصوصی خودش کارش را انجام دهد.
وی افزود : البته هیچکس منکر شرایط سخت اقتصادی امروز کشور نیست ، ولی افتخار می کنیم در همین شرایط سخت هم توانستیم کارهای بسیاری انجام دهیم که سبب شد تا رشد بخش صنایع کشور سال گذشته برابر گزارش بانک مرکزی ۲.۷ درصد مثبت بود ، در حالی که رشد اقتصادی ۶.۵ منفی را پشت سر گذاشت.
معاون وزیر صنعت با تاکید بر اینکه شدیدترین حالت تحریم در حال حاضر در بخش اقتصاد ایران اعمال می شود، گفت : شرایط امروز از دوران دفاع مقدس سخت تر است چون در آن زمان برای همه ملموس بود که دشمن حملهذعیف کنیم.
وی با انتقاد از آنچه که " برخی کج سلیقگی های اداری " نامید، افزود : اما در همین شرایط باید استفاده از فرصت ها را مد نظر قرار دهیم، به همین منظور طرفیت های تولیدی در حال حاضر مبنای حرکت قرار گرفته است، ظرفیت های موجودی که نیازمند سرمایه گذاری جدیدی نیست و لازم است دوباره به چرخه تولید بازگردند.
زرندی همچنین بر ضرورت تغییر نگاه بانک مرکزی به تولید بویژه در موضوع نرخ ارز تاکید کرد و گفت: راه کنترل قیمت ارز حمایت از تولید است، باید مواد اولیه راحت به دست تولیدکننده برسد.
وی هشدار داد : وقتی اقتصاد تورمی می شود ، استهلاک و عدد سرمایه نزدیک هم قرار گرفته و استهلاک عدد سرمایه را می پوشاند که این در اقتصاد ایران در حال اتفاق افتادن و بسیار خطرناک است.
معاون وزیر صنعت گفت : وزارت صنعت برای مقابله با وضعیت موجود و جلوگیری از مخاطرات پیش رو اقداماتی را شروع کرده که از جمله آن مشخص کردن صنایع پیشران و اعلام نیازهای کشور به آنها برای تولید است.
وی همچنین بر ضرورت اتکای سرمایه گذاران و تولیدکنندگان بر توان خود تاکید کرد و گفت : حجم صنعت به این بزرگی با این منابع بانکی موجود جور در نمی آید، نیاز صنعت ما ۵۷۵ هزار میلیارد تومان است و در بهترین حالت حجم سرمایه در گردش ما ۳۲۵هزار میلیارد تومان بوده است.
در این نشست از صنعتگران برتر مازندران قدردانی شد.
نظر شما