۴۱۰ میلیون دلار کالای غیر نفتی از استان مرکزی صادر شد

اراک _ ایرنا _ استاندار مرکزی میزان صادرات کالاهای غیرنفتی استان در۶ ماهه نحست امسال را ۴۱۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این استان در سال ۹۷ و ۹۸ رکورددار صادرات بوده و با وجود مشکلات اقتصادی در هر یک از این سال‌ها یک میلیارد دلار صادرات انجام شده است.

سید «علی آقازاده» روز پنجشنبه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی که با حضور محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، افزود: صادرات ۶ ماه نخست امسال نیز با وجود مشکلات اقتصادی، تحریم‌های ظالمانه و کرونا، قابل توجه است.

وی با اینکه بیکاری این استان مرکزی در بهار امسال، دارای پایین‌ترین‌ترین نرخ در طول هفت سال گذشته بوده، اظهار داشت: استان در طول‌ سال‌های اخیر همواره در زمینه کاهش نرخ بیکاری جزو استان‌های اول و برتر بوده و در این راستا کارآفرینان و واحدهای تولیدی گام‌های بلندی برداشته آمد.

وی تصریح کرد: بسیاری از مشکلات واحدهای اقتصادی استان مرکزی با توجه ویژه دولت تدبیر و امید گره‌گشایی شده اما هنوز مشکلاتی باقی مانده که امید است در اسرع وقت حل شود.

استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی در روستاهای این استان در مدت یک سال و نیم گذشته بهسازی و بازسازی‌ شده که این تعداد در تاریخ استان که در مجموع بهسازی و بازسازی ۱۰۰ هزار واحد مسکونی انجام شده، کم نظیر است.

آقازاده اظهار داشت: استان مرکزی در وصول درآمداز سهم بودجه‌ها در میان استان‌های کشور رتبه ۱۱ را داراست و باید حدود ۴۰ هزار میلیارد ریال درآمد کسب کند اما در توزیع بودجه رتبه ۲۳ کشور را دارد که این مهم موجب گلایه‌مندی مردم و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی شده است.

وی افزود: این استان در راستای توسعه اقتصادی و خلق پول و ثروت، گام‌های بلندی برداشته و نیاز است در توزیع بودجه نگاه ویژه‌ای به آن شود.

وی تصریح کرد: استان مرکزی از جمله استان‌هایی است که در زمینه‌ اعتبارات مربوط به جرایم راهنمایی و رانندگی، ۱۵ درصد سهم معدن و ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده ورزش، تخصیص کمی داشته است.  

وی بیان کرد: تخصیص کم در زمینه قانون اعتبارات متوازن از دیگر مشکلات است و بیشتر پروژه‌های استان مرکزی در سال‌های گذشته مربوط به این بخش بوده که با تخصیص پایینی همراه بوده و یا تخصیص نداشته‌اند.

استاندار مرکزی اضافه کرد: ۴۲ درصد از بودجه امسال این استان در ۶ ماهه نخست تخصیص یافته که ۶۰ درصد آن به صورت نقدی است و این مهم جای تقدیر دارد و  پارسال نیز تا پایان سال حدود ۴۳ درصد از اعتبارات این استان تخصیص یافت.

آقازاده خواستار تعیین تکلیف پروژه‌های سفر سال ۹۵ دولت تدبیر و امید شد و اظهار داشت: علاوه بر پروژه‌های سفر، ۲۰ طرح دیگر در استان با پیشرفت ۷۰ تا ۹۰ درصد وجود دارد که تکمیل آنها نیازمند یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال است.

استاندار مرکزی در خصوص وضعیت برخی از صنایع استان نیز گفت: تنگناها و چالش‌های هپکو به عنوان یکی از این صنایع بزرگ با تلاش دولت، مسئولان و شورای تامین استان حل و فصل شده و این واحد تولیدی، صنعتی کشور آینده امیدوارکننده‌ای دارد که امید است تا پایان سال ۹۹، وارد تولید انبوه شود که امروز روند بهبودی در بیشتر صنایع  استان قابل لمس است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: هنوز مشکلاتی در برخی از صنایع باقی مانده که امیدواریم با تلاش و پیگیری مسئولان این مشکلات نیز در اسرع وقت رفع شو

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی هم در این نشست گفت: این استان از اعتبارات تملک دارایی دارای سهم یک‌هزار و ۹۱۰ میلیارد ریالی است و در بخش اعتبار توازن نیز دارای سهم یک هزار و ۱۹۰ میلیارد ریالی است.

«رقیه یادگاری» افزود: ۴۰ درصد اعتبارات استان مرکزی در بخش توازن است و این مهم مشکلاتی را ایجاد کرده است زیرا  این اعتبارات برای کمک به اعتبارات تملک دارایی در نظر گرفته شده اما هم‌اکنون به یک اصل بودجه‌ای تبدیل شده است.

وی ادامه داد: قانون متوازن در بخش‌های خاصی امکان هزینه کرد دارد و انتظار است در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، قانون متوازن در کمک به اعتبارات استان‌ها دیده شود و به عنوان یک اصل بودجه‌ای نباشد.

یادگاری با بیان اینکه سهم استان مرکزی از اعتبارات کشور، یک و هفت دهم درصد است و در این راستا رتبه ۲۴ کشور را دارد، اظهار داشت: تفاهم‌نامه‌ای در ابتدای سال در خصوص تکمیل ۸۲ پروژه استانی منعقد شده که در صورت تخصیص ۱۰۰ درصدی تا پایان سال به اتمام برسند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی افزود: این طرح‌ها نیازمند ۷۶۰ میلیارد ریال اعتبار است  که بیشتر  آن از بخش توازن است، به همین دلیل انتظار  می‌رود تخصیص اعتبارات توازن استان به ۵۰ درصد برسد.

وی عنوان کرد: ۸۷ درصد از اعتبارات هزینه‌ای استان در بخش حقوق است و تنها ۱۳ درصد برای بخش سایر است که این میزان کم است و سهم اعتبارات توازن ملی استان نیز در سال جاری، یک هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال است که تاکنون هیچ رقمی از این بخش تخصیص نیافته است.

وی افزود: تعداد طرح‌های سفر هیات دولت تدبیر و امید در سال ۹۵ به این استان، ۵۴ مورد با نیاز اعتباری ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بود که تاکنون ۱۴۲ درصد تخصیص داشته و ۱۳ هزار میلیارد ریال برای آنها اعتبار تزریق شده اما به دلیل افزایش قیمت‌ها هنوز تکمیل نشده است.

یادگاری گفت: ۱۸ پروژه سفر دولت به استان مرکزی تکمیل شده و اجرای ۲۳ طرح باقی مانده تا پایان سال مالی یا پایان سال جاری نیازمند ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار دیگر است.

شرکت در آیین بهره‌برداری از تقاطع غیر همسطح شهید صیدی اراک، بازدید از عملیات اجرایی تالار مرکزی، کتابخانه مرکزی و دره گردو اراک و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و آغاز عملیات اجرایی واحدهای مسکونی محرومان از مهمترین برنامه‌های سفر یک روزه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به اراک است.

استان مرکزی دارای  ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha