به گزارش ایرنا ، احمد حسین زادگان روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان که به صورت ویدیوکنفرانسی از بابلسر برگزار شد ، افزود : دولت تدبیر و امید کشور را در بدترین شرایط درآمدی و تحریمی طی چهار دهه گذشته اداره می کند و همه می دانیم که شیوع کرونا و محدودیت های ناشی از آن هم به شرایط تحریم های ظالمانه اضافه شده است ولی عده ای بدون توجه به این فاکتورها دولت را متهم به کم کاری می کنند.
وی گفت : برخی با بی انصافی ادعا می کنند که دولت هیچ کار مثبتی در کشور انجام نداده است و تلاش دارند تا با این ادعای نادرست ، زحمات دولت و مقاومت مردم در برابر تحریم های ظالمانه را نادیده بگیرند.
حسین زادگان افزود : راه نقد عملکردها بر روی کسی بسته نیست ، ولی انتقاد باید مبتنی بر پایه ها و گفتمان علمی و منصفانه باشد و تمامی جوانب و شرایط و فاکتورها سنجیده شود.
نماینده عالی دولت در مازندران اظهار داشت : ما در حال تجربه یک شرایط سخت و بی مانندی هستیم که در هیچ دوره تاریخی این میزان فشار اقتصادی سابقه نداشت. برای نمونه اعتبارات امروز ما قابل قیاس با اعتبارات ۱۰ سال پیش نیست ، ولی با این وجود هیچ مدیری بیکار ننشسته و همه در حال انجام کار و وظیفه اشان هستند.
وی افزود : آدرس غلط دادن به مردم در باره وضعیت کشور ، بازی کردن در زمین دشمن است. کار امروز دشمن از بین بردن امید مردم به نظام ، دولت و کشور است و نباید با درگیری داخلی ، راه را برای رسیدن دشمن به هدفش هموار کنیم.
حسین زادگان تاکید کرد : گفت و گو بیشتر برای نزدیک شدن به هم یک ضرورت است و برای پیگیری حل مسائل با هم افزایی و همکاری و انتقال درست مسائل به روسای سه قوه ، مطالبات مردم و استان برآورده می شود .
اقدامات ماندگار دولت
استاندار مازندران به دستاوردهای یک سال اخیر دولت تدبیر و امید در استان اشاره کرد و گفت : امسال توانستیم یکهزارو ۸۰ هکتار به وسعت شهرک های صنعتی مازندران اضافه کنیم و فضای شهرک های صنعتی استان اکنون به ۲ هزار و ۹۸۰ هکتار رسیده است .
وی تامین اعتبار یکصد میلیارد تومانی برای حل مشکل آب شرب شهرهای گروه الف را از دیگر دستاوردهای سال جاری دولت معرفی کرد و افزود : حل این مشکل چند دهه به تاخیر افتاده بود ، اما اکنون آن هم در این شرایط درآمدی کشور و تحریم های ظالمانه در حال پیشرفت است.
حسین زادگان یکی از دستاوردهای مهم سال های اخیر را آزاد کردن سواحل استان دانست و گفت : عزم دولت برای استفاده مردم از همه فضای ساحلی جدی است و به همین منظور هم این دولت توانست مطالبه چند دهه ای مازندرانی را که حتی قانون شده و بر زمین مانده بود به اجرا بگذارد.
وی افزود : نتیجه اجرای این قانون آزادسازی حریم دریا در ۸۵ درصد از سواحل استان بوده است ، اقدامی که سابقه نداشته و با همه فشارها و مقاومت ها ، دولت پای کار ایستاد تا مطالبه مردم محقق شود.
تداوم پیگیری منطقه آزاد
استاندار مازندران همچنین با تاکید بر این که مازندران برای توسعه تجارت و حل مشکلات مختلف اقتصادی بر زمین مانده نیازمند منطقه آزاد است ، گفت : متاسفانه ما تنها استان در کشور هستیم که دریا و سه بندر داریم ، اما از نعمت منطقه آزاد محروم هستیم.
وی افزود : شرایط ویژه تحریمی و کاهش درآمدهای کشور بر هیچ کس پوشیده نیست و در این شرایط بهترین راه حل ارتقاء فراهم کردن زمینه افزایش تبادلات اقتصادی برای استانی مانند مازندران با کشورهای آسیای میانه ، " سی آی اِس" و دیگر همسایگان شمالی است.
حسین زادگان گفت : هیچ استانی در کشور به اندازه مازندران نمی تواند در شرایط تحریمی از طریق توسعه روابط اقتصادی با خارج برای کشور درآمد زایی کند ، چون استان ما تولید کننده بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی است که بیشتر آنها مانند مرکبات و دیگر محصولات باغی ، محصولات شیلاتی ، مرغ و دیگر مواد پروتئینی و دهها محصول و کالای با قابلیت صادرات است .
نماینده عالی دولت در مازندران به صدور برنج مازندران به خارج از کشور از جمله کانادا در سال گذشته اشاره کرد ، افزود : اگر شرایط مانند منطقه آزاد مهیا باشد ، مازندران در کنار صادرات محصولات تولیدی خودش اعم از کشاورزی و صنعتی ، می تواند به پل ارتباطی برای صدور کالاهای تولیدی کشور تبدیل شود.
وی بر ضرورت توجه ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی به نیاز استان در برخورداری از منطقه آزاد تاکید کرد و گفت : تصویب منطقه آزاد می تواند تحول بزرگی در اقتصاد استان و کشور ایجاد کند که خوشبختانه مورد استقبال دولت قرار گرفته و اکنون منتظر تایید نهایی مجلس هستیم.
حسین زادگان افزود : اقتصاد مازندران دریا محور است و با وجود محدودیت هاییکه وجود داشته و دارد ، توانستیم در حوزه توسعه زیرساخت های بنادر و تعاملات با کشورهای اوراسیا و منطقه سی آی اس گام برداریم که زمینه توسعه صادرات و رونق اقتصاد منطقه را به همراه دارد.
ایجاد منطقه آزاد در مازندران مطالبه دیرینه مردم این استان است که آخرین بار تلاش برای محقق کردن آن به سد شورای نگهبان خورد و برگشت کرد. لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی مازندران ۱۵ اردیبهشت ۹۹ در مجلس شورای اسلامی دهم به تصویب رسید ولی شورای نگهبان با آن مخالفت کرد.
شورای نگهبان در باره علت مخالفت با ایجاد منطقه آزاد در مازندران اعلام کرد : " با توجه به اینکه اطلاعات ارائهشده در خصوص مناطق آزاد تجاری - صنعتی مذکور کافی و توجیهکننده نمیباشد، موضوع روشن نبوده و دارای ابهام میباشد. از این رو ضروری است در راستای اجرای اصل نود و چهارم قانون اساسی و تطبیق مصوبات با موازین شرعی و قانون اساسی، اطلاعات لازم درباره هر یک از مناطق آزاد پیشبینی شده بهصورت جداگانه همراه با مصوبه ارائه شود، تا امکان اظهارنظر فراهم گردد."
لایحه منطقه آزاد مازندران با پیش بینی سه لکه در سه نقطه مختلف استان شامل بندر امیرآباد در شرق ، بندر فریدونکنار در مرکز و بندر نوشهر در غرب استان از سوی دولت پیشنهاد و در مجلس تصویب شده بود.
علت ارائه لایحه منطقه آزاد مازندران با سه لکه ، پایان دادن به مخالفت های منطقه ای و ناکامی تاریخی در محقق شدن مطالبه ۳۰ ساله مردم این استان بوده است. به عنوان نمونه دولت پیشنهاد تصویب کردن منطقه آزاد برای مازندران را تابستان سال ۹۷ به همراه چند استان دیگر به مجلس داد ولی به خاطر مخالفت برخی از نمایندگان وقت مازندران در مجلس ، نام استان از لایحه حذف ولی بقیه استان ها صاحب منطقه آزاد شدند. علت مخالفت نمایندگان وقت هم پیشنهاد بندرامیرآباد به عنوان منطقه آزاد مازندران بود چرا که هر یک از نمایندگان حوزه انتخابیه خود را بهترین پیشنهاد برای منطقه آزاد می دانستند.
منطقه آزاد به ناحیه ویژه ای در خارج از مرز گمرکی گفته می شود که تولیداتش جهت گیری صادراتی دارند. هدف اصلی ایجاد این مناطق، توسعه و رشد اقتصادی از طریق سرمایه گذاری خارجی در حوزه تولید و صادرات تبیین شد. مازندران با در اختیار داشتن حدود ۴۰۰ کیلومتر ساحل دریای خزر، بیشترین خط ساحلی ارتباط گیری را با کشورهای حاشیه این دریا از طریق چهار بندر در اختیار دارد. این استان همچنین از طریق خط ریلی اینچه برون- آسیای میانه، امکان ارتباط گیری با اروپا را هم داراست.
نظر شما