نمایندگان مردم اراک خواستار تکمیل طرح‌های نیمه تمام استان مرکزی شدند

اراک - ایرنا - نمایندگان مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، خواستار توجه بیشتر به تکمیل طرح‌های نیمه تمام استان مرکزی شدند.

علی اکبر کریمی و محمد حسن آصفری روز پنجشنبه در جریان نشست شورای توسعه و برنامه ریزی استان مرکزی که با حضور محمد باقر نوبخت و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد، خواستار توجه به بحث‌های درآمدی استان و اختصاص اعتبارات ویژه به استان مرکزی شدند.

رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: استان مرکزی از مجموع درآمدها در کشور و مجموع اعتباراتی که به استان‌ها اختصاص پیدا می‌کند به ترتیب رتبه ۱۱ و ۲۳ را دارد.

«علی اکبر کریمی» افزود: استان مرکزی طرح‌های بزرگی که از اعتبارات ملی رقم‌های بالای ۱۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه و عمران داشته باشد، بهره‌مند نیست.

وی عنوان کرد: سال‌ها از ایجاد طرح جدید بیمارستان ولی‌عصر (عج) اراک می‌گذرد و با وجود کمبود شدید تخت بیمارستانی و مشکلات کرونایی، این طرح هنوز سامان نیافته و تکمیل نشده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: استان مرکزی با وجود قرار گرفتن در مرکز کشور و پایتخت صنعتی ایران، از محرومیت‌هایی می‌برد و به عنوان مثال هنوز در این استان مدارس کانکسی، روستاهای با جاده خاکی و آسفالت نشده وجود دارد و بنا بر اعلام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمترین سرانه تخت بیمارستانی مربوط به استان مرکزی است.

کریمی تصریح کرد: انتظار بود در راستای بحث افزایش ۲ درصد به سه درصد سهم نفت، علاوه بر استان‌های نفت خیز، شهرستان‌های محروم نیز منتفع شوند و در سال اول برنامه بازنگری در فهرست مناطق غیربرخوردار صورت گیرد، اما بسیاری از شهرستان‌های محروم استان مرکزی از این بخش سهم خود را دریافت نکرده‌اند و باید تعادل و عدالت در این راستا مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: چند طرح عمرانی استان مرکزی از از جمله جاده آهنگران - ساروق و کمیجان که جاده اصلی دسترسی شهرستان کمیجان است، جاده غرب رودخانه قره‌چای در شهرستان خنداب، جاده منطقه قره کهریز و محور هزاوه در بخش مرکزی اراک، به دلیل قرار نگرفتن در طرح ملی و نبود بضاعت کافی در استان برای تکمیل آنها، بلاتکلیف هستند و این مسیرها بسیار پرتردد، پرتصادف است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: بخشی از اتوبان تهران - اندیمشک،  از ساوه به سمت اراک می‌رسد و بر اساس طرحی که از قبل بوده ادامه مسیر سلفچگان به اراک است و جایگزین آن از ساوه پیشنهاد شده که به تفرش، آشتیان و فراهان ادامه پیدا کند و به اراک منتهی شود.

کریمی تاکید کرد: اجرای این طرح موجب می‌شود مسیر تهران به جنوب حدود ۴۰ کیلومتر کمتر شود و تفرش، آشتیان و فراهان نیز از بن بست بودن خارج شوند و نیاز است اجرای این طرح مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی گفت: آبرسانی به تفرش و حدود ۵۰ روستای آن و شهرستان فراهان در انتظار آبرسانی طرح چشمه هفتیان است و هنوز تعداد زیادی از روستاهای تفرش گازرسانی نشده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کمیجان مشکلات زیادی در خصوص طرح فاضلاب دارد و به دلیل نبود پروژه ملی، انتظار است این موضوع در لایحه ۱۴۰۰ مورد توجه قرار گیرد، شاید این طرح بزرگ نباشد اما برای مردم و شهر کمیجان از اهمیت ویژه برخوردار است. 

کریمی عنوان کرد: انتظار است پروژه‌های سفر رئیس جمهوری در سال ۹۵ به استان مرکزی تا پایان سال خدمتی دولت به سرانجام رسد که بزرگترین و مهمترین آن، تکمیل بیمارستان ولیعصر (عج) اراک است.

وی گفت: مجتمع فرهنگی اراک با ۹۵ درصد و کتابخانه مرکزی اراک با پیشرفت بالا از دیگر طرح‌هایی است که باید هرچه سریعتر به اتمام رسد و در اختیار مردم قرار گیرد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رسیدگی به وضعیت نابسامان صنایع از دیگر انتظارات است و شرکت‌های هپکو، آذرآب و واگن پارس همچنان با مشکلاتی روبرو هستند.

کریمی اظهار داشت: در خصوص انتقال هپکو به تامین اجتماعی گلایه مند هستیم و در این خصوص نامه‌ای به رئیس جمهور نگاشته شده و پنج سال است که شرکت هپکو دست به دست می‌شود و در حالی که پرداخت حقوق کارگران از محل تسهیلات بانکی انجام شده، هنوز فعال سازی مستمر تولید در این شرکت انجام نشده است.

وی تاکید کرد: واگذاری هپکو به تامین اجتماعی به دلیل مشکلات مالی این سازمان، نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مشکل معیشت مردم از دیگر انتظارات است و طرحی در مجلس شورای اسلامی در دستور کار است که با حمایت دولت می‌تواند گشایشی در زندگی مردم و معیشت ۶۰ میلیون نفر از جمعیت مشمول طرح را ایجاد کند.

کریمی اظهار داشت: انتظار است دولت توجه و حمایت ویژه‌ای در راستای کمک به اعتبارات همسان سازی حقوق کشوری، لشگری و تامین اجتماعی داشته باشد.

وی اظهار داشت: جدی‌ترین نیاز مردم استان مرکزی حمایت از معیشت مردم و تقویت آن و کاهش فشار مشکلات اقتصادی و توجه به تورم است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح ایجاد مسکن محرومان از جمله اقدامات مناسبی است و باید ادامه دار باشد.

کریمی بیان کرد: کمبود شدید عرضه مسکن در استان مرکزی به‌ویژه در شهر اراک از دیگر مشکلات است که موجب شده اراک از حدود ۱۵ سال گذشته جزو گران قیمت‌ترین شهرهای دارای مسکن و اجاره بها محسوب شود.

قدرت چانه زنی نباید ملاک تخصیص بودجه باشد

دیگر نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: صرفا قدرت چانه زنی در سازمان برنامه و بودجه نباید ملاک تخصیص بودجه باشد.

«محمد حسن آصفری» افزود: شرایط کشور، تحریم‌های ناجوانمردانه آمریکا و غرب، کرونا و پسا کرونا، کمبود بودجه و مدیریت سخت کشور قابل قبول است، اما هنوز قدرت چانه زنی در سازمان برنامه و بودجه حاکم است.

وی بیان کرد: استان مرکزی دارای فرهیختگان، نخبگان و شخصیت‌های اثرگذار است اما روی دیگر سکه این استان پروژه‌های نیمه کاره است که برخی بیش از ۱۵ سال از شروع آنها می گذرد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بیمارستان خنداب با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی به دولت یازدهم رسید و راه اندازی شد اما نیازمند توجه بیشتری است.

آصفری عنوان کرد: اگر فردی در بیمارستان‌های خنداب و کیمجان دچار مشکل شود، باید برای ساده‌ترین جراحی به اراک منتقل شود.

وی اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های مهم در استان مرکزی بحث بیکاری است و بسیاری از شهرک‌های صنعتی استان با مشکلات جدی روبرو شده اند و استان مرکزی روزگاری قطب صنعتی کشور بوده اما رتبه این استان در بحث صنعتی به پنجم یا ششم رسیده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: استان مرکزی در بخش صنعت حرف برای زدن بسیار دارد.

آصفری گفت: بیشتر خانواده‌های استان دارای فرزندان تحصیل کرده بیکار هستند و اگر تسهیلات اندکی در اختیار صنایع قرار داده شود می‌توانند به جای کار کردن با ظرفیت ۳۰ درصدی با ظرفیت ۶۰ تا ۹۰ درصدی کار کنند.

وی تصریح کرد: درآمد زایی استان مرکزی رتبه ۱۰ و ۱۱ اعلام می‌شود اما به واقع در یک بررسی دقیق، این استان رتبه پنجم یا ششم را داراست اما در برگشت بودجه در رده پایین قرار دارد و این مهم خلاف برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: بیش از ۱۴ سال است که طرح ملی بیمارستان ولیعصر (عج) اراک نیمه تمام رها شده است.

آصفری اظهار داشت: آب سد کمال صالح هدیه رهبر معظم انقلاب به مردم اراک بود، اما ۵۰ درصد از مردم این شهر از این آب برخوردار نیستند.

وی تصریح کرد: وضعیت آب شرب کمیجان، جاورسیان، خنداب و میلاجرد نیازمند بررسی است و برای تحقق سلامت مردم این مناطق به منظور بهره مندی از آب شرب با کیفیت، باید اقدام جدی شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پل سنجان از جمله طرح‌هایی است که از سال‌های گذشته بلاتکلیف مانده و در این مسیر روزانه ۴۰ هزار تردد صورت می‌گیرد و نیمه تمام ماندن این طرح به صلاح نیست.

آصفری اظهار داشت: بخش کشاورزی استان مرکزی به دلیل نبود قیمت تضمینی با مشکلات جدی همراه است و سود تولید محصولات کشاورزان به جیب دلالان می‌رود.

وی گفت: کتابخانه مرکزی اراک، تالار مرکزی اداره کل ارشاد اسلامی و موزه دفاع مقدس از دیگر طرح‌هایی است که چندین سال نیمه کاره باقی مانده و انتظار است هرچه سریعتر تکمیل شود.

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در سفر یک روزه خود به استان مرکزی ضمن شرکت در نشست برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی از در آیین بهره‌برداری از تقاطع غیر همسطح شهید صیدی اراک حضور یافت.

 بازدید از عملیات اجرایی تالار مرکزی، کتابخانه مرکزی و دره گردو اراک و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و آغاز عملیات اجرایی واحدهای مسکونی محرومان و اقتتاح مدرسه علمیه خاتم الانبیا از دیگر برنامه‌های سفر یک روزه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به اراک است.

استان مرکزی دارای ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha