شورای ملی زعفران قیمت خرید این محصول را اعلام کرد

مشهد- ایرنا- شورای ملی زعفران در نشستی با حضور برخی از نمایندگان استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان زعفران قیمت کف خرید زعفران در سال جاری را اعلام کرد.

در این نشست که روز پنجشنبه در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم گل زعفران توسط فعالان، تجار و صادرکنندگان یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم پوشال زعفران ۱۶۰ میلیون ریال و حداقل قیمت خرید هر کیلوگرم نگین ۲۰۰ میلیون ریال تعیین شد.

رییس شورای ملی زعفران در این نشست با اشاره به میزان تولید و صادرات زعفران در کل کشور طی دو سال گذشته گفت: در سال ۱۳۹۷ سطح زیرکشت زعفران در ایران ۱۱۱ هزار هکتار با تولید ۳۸۰ تن بود که از این میزان ۲۸۱ تن به ارزش ۳۸۶ میلیون دلار صادر شد.

محسن احتشام افزود: در سال ۱۳۹۸ سطح زیر کشت زعفران در کل کشور به ۱۲۰ هزار هکتار و تولید آن به حدود ۴۵۰ تن افزایش یافت که از این میزان۲۷۰ تن به ارزش ۲۶۲ میلیون دلار صادر شد.

وی ادامه داد: امسال سطح زیر کشت زعفران در کشور ۱۲۵ هزار هکتار است که هنوز میزان تولید و صادرات آن مشخص نیست.

تعیین کننده قیمت زعفران در دنیا نیستیم

رییس شورای ملی زعفران گفت: رقابتهای گاه منفی بین صادرکنندگان در داخل کشور باعث شده است با وجود این که تولیدکننده ۹۵ درصد زعفران دنیا هستیم اما نتوانیم تعیین کننده قیمت آن باشیم.

احتشام با اشاره به جمع بندی درخواستهای صادرکنندگان زعفران استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی افزود: همه صادرکنندگان متفق القول هستند که باید از بخش کشاورزی با توجه به محصول امسال و زعفرانی که از سال گذشته باقی مانده است حمایت شود.

وی ادامه داد: زعفران یک محصول ویژه است و با توجه به این که به فصل برداشت زعفران نزدیک می‌شویم علاوه بر اتخاذ تصمیمات ویژه نیازمند تسریع در اجرای آنها نیز هستیم.

رییس شورای ملی زعفران گفت: تعیین قیمت کف زعفران قبل از فصل برداشت آن در تصمیم گیری صادرکنندگان و کشاورزان نقش مهمی ایفا می‌کند.

احتشام با بیان این که مشکلات ارزی منجر به بروز پدیده قاچاق شده است افزود: حجمی از زعفران تولیدی به صورت قاچاق به کشورهای همسایه رفته و متاسفانه در بازارهای صادراتی صادرکنندگان ایران توزیع می‌شود لذا دست صادرکنندگان و تولیدکنندگان را برای تعیین قیمت می‌بندد.

وی با تاکید بر حمایت مالی از فعالان حوزه زعفران اظهار داشت: تامین منابع مالی حوزه زعفران باید در دو بخش صورت گیرد زیرا هزینه عمده کشاورزان در دو بخش برداشت زعفران و جداسازی کلاله است.

رییس شورای ملی زعفران با ارایه پیشنهادی مبنی بر صدور کارت اهلیت یا مسوولیت صادرکنندگان گفت: زعفران یک محصول راهبردی برای استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی است که ۸۷ درصد از زعفران کشور را تولید می‌کنند لذا نیازمند حمایت هستند لذا باید از صادرات آن در کشورهای همسایه حمایت شود.

احتشام افزود: در بخش صادرات زعفران هرج و مرج ناشی از مسائل ارزی و قاچاق حاکم شده و قیمت زعفران صادراتی را از سال ۱۳۹۷ تاکنون کاهش داده است.

وی اظهار داشت: با افزایش نرخ ارز انتظار می‌رفت صادرکنندگان زعفران از این تغییر نرخ در کشور منتفع شوند اما آنها خود قیمت زعفران را در بازارهای هدف صادراتی کاهش می‌دهند در حالی که باید اسباب منتفع شدن کشاورزان از تغییر نرخ ارز را فراهم کنند.

رییس شورای ملی زعفران با تاکید بر انجام تحقیقات بر روی فرآورده‌های زعفرانی و جلوگیری از خام فروشی زعفران گفت: تحقق این مهم نیازمند منابع مالی است که پیشنهاد شورای ملی زعفران در این خصوص دریافت نیم درصد از ارزش صادرات زعفران از صادرکنندگان و اختصاص آن به شورا برای انجام تحقیقات است.

حمایت سازمان توسعه تجارت از صادرکنندگان زعفران

معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: حدود دو هفته قبل نشست تخصصی "میز زعفران" در سازمان توسعه تجارت برگزار شد که ۱۳ مصوبه در پی داشت.

علی غفوری مقدم به چند بند از مصوبات نشست میز زعفران اشاره و بیان کرد: مقرر شد سازمان تعاون روستایی برای اجرای عملیات خرید توافقی زعفران امسال، نظرات شورای ملی زعفران ایران را به فوریت اخذ نموده و با تعامل با شورای مذکور، خرید توافقی را از طریق واحدهای تولیدی و صادراتی ذیصلاح با لحاظ تولید و خرید محصول با کیفیت بالاتر انجام دهد.

وی اضافه کرد: در این نشست مقرر شد شورای ملی زعفران ایران نسبت به تعیین میانگین قیمت زعفران در درجات مختلف برای فصل برداشت آینده اقدام و نظارت را جهت حفظ قیمتهای به عمل آورده و تخلفات احتمالی گزارش کند.

صادرکنندگان دارای اهلیت را محدود نکنید

رییس کمیسیون آب، کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست گفت: صحبتهای زیادی پیرامون حمایت از صادرات زعفران از سوی دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای ملی زعفران می‌شود اما هیچ کدام نمی‌توانند مانع بانک مرکزی در تصمیمات خود به ویژه در ایجاد محدودیتهای جدید برای ارز صادراتی شوند.

علی شریعتی مقدم افزود: هم اینک هیچ صادرکننده‌ای جز صادرکنندگان فولاد نمی‌توانند این محصول را صادر کنند اما صادرکننده فولاد به راحتی زعفران و پسته و سایر اقلام را از کشور صادر می‌کند بدون آنکه محدودیتی داشته باشد.

وی از بانک مرکزی خواست صادرکنندگان خوشنام و دارای اهلیتی که سالهاست کار صادراتی انجام می‌داده اند را محدود نکند و اجازه دهد آنها مانند سالهای قبل کار خود را انجام دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha