هاتف ممیزی روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: عشایر استان تهران به همراه عشایر استان های همجوار از جمله سمنان؛ قم و مرکزی تا نیمه شهریور در مناطق سردسیر استان در شهرستان های شمیرانات، فیروزکوه و دماوند مشغول زندگی بودند.
وی افزود: بدلیل شیوع ویروس کرونا کوچ پاییزه عشایر بصورت مکانیزه (سواره) انجام شد و تنها دام های عشایری بصورت پیاده مسیر کوچ را طی کردند.
مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: هم اکنون همه حدود ۳ هزار خانوار عشایر این استان در مناطق گرمسیر در شهرستان های ورامین، پاکدشت، پیشوا، ری، ملارد و شهریار مستقر شدند.
به گفته وی، دام های عشایری هنوز در مناطق میانبند بین ییلاق و قشلاق حضور دارند که خدمات بهداشتی از جمله آبرسانی سیار و توزیع نهاده های دامی در دستور کار است.
ممیزی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در طول مسیر کوچ و در قشلاقات نیز هیچ بیماری کوئید ۱۹ گزارش نشده و با اقدامات بهداشتی و انجام مراقبت های ویژه با همکاری فرمانداران و دانشگاه های علوم پزشکی هیچ عشایری به این ویروس مبتلا نشده است.
به گفته وی، عمده فعالیت ها و تولیدات عشایری در مناطق گرمسیر انجام می شود و با توجه به امکانات لازم و ارائه تسهیلات مناسب بانکی پیش بینی می شود امسال نیز میزان تولیدات محصولات عشایری در استان تهران افزایش یابد.
به گزارش ایرنا تعداد ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر این استان قشلاق را در جنوبشرقی تهران و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.
این جامعه تولیدکننده طی سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کردند.
عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.
نظر شما