چهار هزار میلیارد ریال برای آبگیری سد چم شیر نیاز است

گچساران- ایرنا- استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: چهار هزار میلیارد ریال برای عملیات آبگیری سد چمشیر نیاز است , در صورت تامین این اعتبار، فاز اول این طرح در دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید.

حسین کلانتری روز شنبه در بازدید از سد چم شیر در گچساران افزود: روند اجرایی سد چم شیر مطلوب است و این سد امسال برای تأمین آب بخش های مختلف از جمله کشاورزی و تولید برق آبگیری خواهد شد.  
وی بیان کرد: منابع مالی این طرح از سوی وزارت نیرو و سازمان برنامه بودجه در اسرع وقت پیگیری شود. 

کلانتری ظرفیت سد چم شیر را ۲/۳ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: طول تاج سد ۷۰۴ متر و ارتفاع ۱۵۵ متر از کف رودخانه است. 

وی با بیان اینکه عملیات احداث سد مخزنی چم شیر گچساران هم اکنون ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد افزود: تاکنون ۲۹۰ میلیون یورو از محل فاینانس خارجی برای ساخت سد چم شیر گچساران هزینه شده است. 

علی خوان پایه فرماندار گچساران نیز در این بازدید میزان اعتبارات این سد ملی را ۳۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: هم اکنون کارهای اجرایی در بخش‌های بتن بدنه سد و نیروگاه، حفاری تزریقات، تجهیزات نصب نیروگاهی و سازه‌های اصلی یعنی بخش‌های مهم پروژه در حال اجراست. 

خوان پایه ابراز کرد:  سد چم شیر هم اکنون بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال بابت حق بیمه به تامین اجتماعی بدهکار است و حقوق معوق کارگران سه ماه است. 

وی ادامه داد: ۲۵ درصد از اعتبارات فاینانس طرح سد و نیروگاه چم شیر در این شهرستان، معادل ۶۰ میلیون یورو افزایش یافت. 

وی گفت: سد چم شیر دارای یک میلیون و ۱۰۰ متر مکعب حجم بدنه و سه دهنه سرریز اوجی دریچه دار است. 

خوان پایه با بیان اینکه این سد در هر ثانیه ۵۰۰ متر بر ثانیه آب تخلیه می‌کند ادامه داد: تراز سد چم شیر از سطح دریا برای آبگیری تا سال آینده به ۵۶۰ متر خواهد رسید. 

هم اکنون ۸۰۰ نیروی متخصص، ماهر و نیمه ماهر در این سد فعالیت دارند.

وی بیان کرد: همچنین در صورت تکمیل سد چم شیر هفت هزارو ۵۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی پایین دست این سد هم آبی خواهد شد.

انجام هفت کیلومتر تونل زیرزمینی، اجرای یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب بتن بدنه، ۳۰ کیلومتر جاده دسترسی و هفت میلیون متر مکعب حفاری رو باز از مهمترین کارهای انجام شده در این طرح است. 

تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۱۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، تولید ۲۸۲ مگاوات برق آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال زایی در زمان اجرای طرح و زیر ساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است. 

سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران است. 

مطالعه احداث سد چم شیر در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقه‌ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha