دانشگاه‌ها موظف به استفاده از همه ظرفیت اعضای هیات علمی هستند

تهران- ایرنا- رییس هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه‌ها باید از همه ظرفیت اعضای هیات علمی استفاده کنند؛ ‌اساتید پس از بازنشستگی و حتی زمانی که دچار کم‌توانی جسمی ‌می‌شوند، می‌توانند در بخش‌های دیگر مانند پژوهشکده‌ها به فعالیت علمی خود ادامه دهند.

محمدعلی کی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با بیان اینکه در کشور کمتر از ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی فعالیت می کنند، درباره بازنشستگی آنان، خاطرنشان کرد: بر اساس تاکید شورای عالی انقلاب فرهنگی باید از ظرفیت اعضای هیات علمی استفاده شود؛ بنابراین اگر یک عضو هیات علمی بعد از بازنشستگی هنوز توانایی جسمی داشته و استاد نمونه یا ممتاز باشد، بعد از سن بازنشستگی هم می تواند به صورت حق التدریس به فعالیت آموزشی خود ادامه دهد. 
 

وی با یادآوری اینکه سن بازنشستگی ۷۳ سالگی است، اظهار داشت: هیات عالی جذب به دانشگاه ها توصیه کرده است ۲ سال قبل از بازنشستگی این افراد، برای جذب هیأت علمی جدید پیش بینی کنند.

مصوبه لغو قرارداد با عضو هیات علمی

رییس هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مصوبه لغو قرارداد اعضای هیات علمی گفت: برخی موضوعات مانند جذب سلیقه ای اعضای هیات علمی در دانشگاه ها، شأن مراکز آموزش عالی را زیر سوال می بُرد.

وی افزود: هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه ها تاکید کرده است که لغو قرارداد با یک عضو هیات علمی ابتدا باید در هیات های مرکزی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشی به تایید برسد.

رییس هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب به تاریخ ابلاغ این مصوبه اشاره کرد و ادامه داد: هیات عالی جذب این مصوبه را از ۱۰ سال قبل به دانشگاه ها ابلاغ کرده بود اما در برخی مواقع به آن عمل نمی شد.

به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، روال جذب اعضای هیات علمی به این صورت است که فرد تا یک سال به صورت پیمانی در دانشگاه تدریس می کند تا صلاحیت های زمان بر، بررسی شوند؛ اگر بعد از یک سال شرایط جذب را داشت، با اجماع دانشگاه جذب می شود و در غیر این صورت دانشگاه امکان لغو این قرارداد را ندارد.

کی نژاد تاکید کرد: شاید سطح عضو هیات علمی مناسب آن دانشگاه نباشد اما در دانشگاه های دیگر می تواند تدریس کند. دانشگاه باید برای لغو قرارداد اعضای هیات علمی از هیات مرکزی مجوز داشته باشد. به عنوان مثال شاید استادی دچار لکنت یا مشکل فیزیکی باشد و امکان اداره کلاس را نداشته باشد، در چنین شرایطی می توان از توانایی علمی اینگونه اساتید در پژوهشکده های دانشگاه ها استفاده کرد.

وی افزود: همچنین اینکه هیات مرکزی نیز می تواند شرایط جذب اینگونه اساتید را در دانشگاه های دیگر فراهم می کند اما وقتی دانشگاهی حکم قطعی اخراج برای یک عضو هیأت علمی صادر می کند، باید عواقب کار را هم در نظر بگیرد.

کی نژاد در خصوص سن جذب اعضای هیات علمی گفت: اعضای هیات علمی جذب شده در دانشگاه ها کمتر از ۴۰ سال سن دارند؛ اما در برخی شرایط خاص مانند رشته های هنری به وزرای علوم و بهداشت اجازه داده شده اعضای هیات علمی دارای ۴۵ سال را جذب کنند؛ چرا که این افراد تحصیلات مناسبی در این رشته ها دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha